29 toukokuuta 2006

Fifistelyä


Aloitinpa sitten sen ekan Fifin, joka samalla on myös ihan ensimmäinen pitsineule ylipäänsäkin. Langan (Topp Mohair) ohje suosittelee 5½ puikkoja ja samaten isoja puikkoja myös itse Fifin ohje mohairlangalle. Aloitin neulomisen siis kutoskoon bambupuikoilla. Jälki oli (mielestäni) ihan kauhea: niin löysää, ettei reiät erottuneet muusta neuleesta, kun kaikkialta näkyi läpi. Epäilin jopa tekeväni jotain väärin, vaikka ohje onkin hyvin yksinkertainen. Mukanani mökillä oli bambupuikkojen lisäksi ainoastaan 2½ sukkapuikot. Sellaisillapa aloin sitten kokeilla uudestaan neulomista, ja tällä kertaa neulepinta alkoi näyttää oikealta. Ja koska jatkoin tuota työtä siis niillä pikkuriikkisillä puikoilla, niin en sitten viitsinyt aloittaa hommaa alusta päästyäni kaupasta hakemaan pidemmät puikot. Fifi etenee nyt siis kakspuolosen puikoilla, ihan hauskaa näpertämistä mutta melkoisen hidasta jo tässä vaiheessa :). Saa nähdä missä vaiheessa kyllästys iskee. Minun käsialalle oikean kokoiset puikot olis ehkä ollu jotkut neloset. Luulen kuitenkin, että pingotuksen jälkeen tuokin huivi on ihan jees. Ensimmäiseksi pitsihuivikokeiluksi tämä Fifi sopii oikein hyvin. Uskallan varmasti jatkossa tarttua haastavampiinkin ohjeisiin. Mohairlanka minua vain ärsyttää... Se on niin pörröistä, etten itse ainakaan tuollaista voisi lainkaan pitää (lahjan saaja täytyy siis kehittää..) Täytyy ottaa selvää ja tutustua muihin ohkaisiin huivilankoihin (ja vinkkejäkin otetaan vastaan..)

24 toukokuuta 2006

Omppuinen Fifi

Vauvaneuleesta otteen irroitettuani päässä alkoi surista ideoita seuraavaa tuotosta varten. Äsken kotimatkalla kävin sitten nappaamassa mukaani pari kerää Topp Mohair lankaa, väriltään ihanan herkullista vihreää, sellaista omppuvihreää (vaikka se kuvassa näyttääkin ihan joltain muulta). Edessä viiden päivän vapaa möksällä, eikä mitään muuta kuin aikaa.. Jospa nyt saisin tehtyä Sen Ensimmäisen Fifin!

Vauvan haalari ja hupputakki
















Tällainen tuli siittä takista sitten. Tykkään ihan kauheasti tuosta hupusta! Se on sellainen ihana tonttumainen hiippahuppu, parasta koko jutussa! Mutta kylläpä meni taas ilta urakoidessa.. Tein jotakuinkin pyöreät viisi tuntia noita viimeistelyhommia: reunuksen neulominen, saumat, hupun kiinnittäminen ja vetoketjun sovittaminen. Viisi tuntia?!! Ajattelin monta kertaa, että minä teen vain huolellista työtä, siksi tämä kestää.. Mutta taidanpa sen lisäksi olla ihan oikeasti vain h i d a s. Illan suunnitelmat (portfolion viimeistely) venyivät sitten kaiken tämän myötä ja illan suunnitelmat muuttuivat näköjään yön suunnitelmiksi.. Onneksi huomisen jälkeen on tiedossa viiden (!!) päivän vapaa kaukana pohjoisessa. Yhden yön valvominen ei tunnu siis missään. Mutta siis ja niin: Takki on samasta ohjeesta kuin haalarikin, eli Moda 01/06, ja lankana Bambino Bomull. Langantiheydet meni kyllä ihan yksyhteen ohjeessa olleen langan kanssa (vaikka se joku muu olikin).

Kokonaisuutena systeemi näyttää ihan hyvältä, ja on sen verran reilun kokoinen, että mahtuu varmaan pitemmälle kesää vielä vauvatulokkaan päälle. Huomenna vain paketti postiin muiden (varhaisemmin valmistuneiden..) onnittelulahjusten kanssa.

23 toukokuuta 2006

Tossun alla

Hei!
Minä täällä. Olen sittenkin elossa.
Harmittavan pitkään valmistumistaan odotellut vauvan neuletakki on vihdoinkin viimeistelykäsittelyssä, kuvan tossun alla. Koska en vielä tänä iltana päässyt ompelemaan takin osasia yhteen, tekaisin odotellessa yhden kappaleen tossuja asusteen täydennykseksi (Niin, teen kyllä toisenkin vielä...) Neulesarjan vastaanottajakin kerkesi syntyä tuossa reilu viikko sitten. Hitaan neulojan onneksi piipero oli kuitenkin syntyessään niin pikkuruinen (2690g), että oletettavasti vaatteet mahtuvat päälle vielä näin myöhemminkin. Mutta huomenna, toivottavasti, kuvaa sitten valmiista tuotoksesta (siitä takista ja ehkäpä toisesta tossustakin).

08 toukokuuta 2006

Vasenkätiseksi

En sitten löytänyt mitään järkevää ratkaisua tuohon pystyraitojen neulomisongelmaan, joten nitkuttelen niitä nyt sitten hiljaisella tahdilla eteenpäin. Takakappaleelle en aio kyllä moisia enää tehdä, en tiedä mikä ohjeen suhtautuminen on asiaan. Spin totesi kommenteissa jotain sellaista, jota olen monet kerrat miettinyt itsekin; varsinkin silloin, kun tasoneuleen nurjan puolen silmukat alkavat ärsyttämään (ja se tapahtuu usein...). Eli pitäisi siis opetella neulomaan myös vasenkätisesti, vasemmalta oikealle..! Silloin vain tikuttaisi oikeaa silmukkaa menemään, ees taas, eikä tartteis murehtia.. se ois ihanaa. Kokeilin joskus miltä tuo vasemmalla kädellä neulominen tuntuu, mutta sain lähinnä näppyjä päähän. Pitää siis joskus ajan kanssa harjoituttaa tuota taitoa, pikkuhiljaa.

02 toukokuuta 2006

Problemo

Nyt tuli eteen ongelma.
Vauvan neuletakkiin tulee yläosaan pystyraidallinen joustinneule. Elikä 2 o vihreällä ja 2 n valkealla langalla vuorotellen, ja nurjalla päinvastoin. En ole moista ennen tehnyt (siis tasona) ja olen ihan hämilläni nurjan puolen kanssa. Langat pitäisi onnistua kuljettamaan siellä takana (eli neuloessa puikon edessä) mutta ainakin meikäläisen normaali neulomisote pakottaa langat sinne toiselle puolelle (etupuolelle). En siis osaa keksiä tahi tajuta kuinka pitäisi tuo nurja puoli neuloa ja langat siellä kuljettaa, jotta se menisi sujuvasti eteenpäin.


Edit. Niin että jos jokukenkäänkukavain osaisi tässä auttaa tahi vinkata niin kivaa ois :)