24 lokakuuta 2006

Henkäys

Jokaisessa opettajassa asuu pieni behavioristi :).



Kehityspsykan tentin jälkeen voi hyvillä mielin toteuttaa Skinnerin operantin ehdollistumisen mallia: Lue ahkerasti muutama yö putkeen, ja palkkioksi saat ostaa itsellesi pullon punkkua. Ihanaa! Ulkoinen motivaationi on kohdallaan!

23 lokakuuta 2006

Uusittu takki

Edit: Lisäsin kuvan takista luonnonvalossa.
Minä en löydä mieleistä takkia!

Olen joissain asioissa aivan onneton shoppailija, pahimpana tulevat kengät ja takit. Ennen tätä syksyä, olin kulkenut samoilla lenkkareilla parin vuoden ajan kesät talvet. Juhlakengät ovat pahimmat, mutta onneksi tuuriluuri potkaisi ennen syyskuisia häitä (kuten mainitsin tässä yhteydessä.) Takkiongelma ei kuitenkaan näytä ratkeavan.

Syy tähän kaikkeen on se, että olen aivan tajuttoman RONKELI. Toisin sanoen mulle ei kelpaa kuin paras, varsinkin kun kyseessä on jotain "kallista" kuten takki tai kengät. Ei minun maku ole mielestäni mitenkään erikoinen, outo tai tavallisuudesta poikkeava. Mutta kun Sitä Oikeaa ei vain koskaan tunnu löytyvän.. Ja miten surkeaan jamaan olenkaan itseni ajanut tämän takia..

Mulla on kaksi takkia, joilla olen kulkenut viimeiset kolme-neljä vuotta kesät talvet (vaikkei kumpikaan ole edes talvitakki). Nyt en enää kestä. Vihaan molempia takkeja.

Kaupat on kierretty (UFFia myöten), mutta ei edelleen nappaa. Hermothan tässä menee :)!

No, jotta pää ei hajoaisi, ajattelin edes hiukan uudistaa toista takkiani.
Ajattelin ensin lemppariani oliivinvihreää, mutta kaupan hyllyllä päätinkin repäistä ja otinkin värin terracotta. Paketin mukaan värin oli tarkoitus olla lähellä tätä.



Uudistuksen kohde ennen pesua.

Otettuani takin pois koneesta, näytti se märkänä aivan viininpunaiselta. Säikähdin. Punaisella operaatio olisi mennyt pahasti metsään. Nyt kuitenkin kuivuva takki alkaa pikkuhiljaa muuttua paremman sävyiseksi. Huomenna päivänvalo kuitenkin vasta näyttää mikä on lopullinen totuus.


Takki pesu jälkeen (väri salaman hieman vääristämänä..)


Lisätty kuva: kuivunut takki yllä luonnonvalossa.


BTW. Huomenna matikan tentti, kello on puoli yksi yöllä, pannussa odottamassa pari kuppia kahvia, kirja auki, lukemista noin puoli neljään, unta jokunen tunti... Kuulostanee tutulta ;). (..ja mitä minä täällä teen!?)

21 lokakuuta 2006

Hälvennyksiä...


Häivähdys siitä mitä on tulossa edellisen Helmipipon kaveriksi.. :)

Vettä sataa, on kylmä, ja ensi viikolla olisi kaksi tenttiä tehtävänä. Neulominen on siis pannassa, tenttiin luvun ohella kun keksii aina muutenkin niin helposti kaikkea mitä TÄYTYY Juuri Nyt tehdä (siivota, tehdä ostoksia, siivota, syödä, siivota..) Seuraavaksi matikan tai kasvatuspsykologian sijaan lähden käymään UFFilla.. syystakkia ei nimittäin mun makuun taida muualta kaupoista löytyä, olen turhan kriittinen ja maku on omituinen.. (ja sitä takkia on etsitty jo useampi Vuosi..)

11 lokakuuta 2006

Syksy tulee, pipot kehiin!


Valmistin Helmipipon.

Idea moiseen tuli kahtaalta.
Mallin tekaisin päästäni. Kukan ohje lainattu. Pipon reunassa on 5krs ainaoikeaa, jonka jälkeen helmineuletta koko loppu.
Lankana Grignasco Flavia Baby, suht ohkaista merinovillaa. (Väri on herkku!) Puikkokoko 3. Helmineuleen kanssa oma neuletiheys oli 20s=10cm. Aloitussilmukoita 119s. Lankaa meni kukka mukaan lukien aika tarkasti 50g.

Jossain vaiheessa neuloessani tulin ajatelleeksi, ettei helmineule pääse parhaisiin oikeuksiinsa näin ohkaisella langalla... ...että paremmin ehkä kuvio kohoaisi jos olisi paksumpaa lankaa.. Mutta kukan kera pipo on oikein kiva. Ja langasta tykkään paljon! Alunperin ostin merinovillalankaa tätä varten, mutta se jostain syystä tökki ja pahasti. Pari kerää siis vielä nököttää nurkassa, joten eiköhän niistä lapaset ainakin saa pipasen kaveriksi. Sen leskenlehtihuivin voi tehdä sitten kun ei enää töki niin paljon...

03 lokakuuta 2006

Pinsessa


"Hei! Minä olen Pinsessa. Olen jo melkein kymmenen kuukautta vanha! Pituuteni varpaista korviin on seittämän senttiä. Minä olen virkkautunut luonnonvalkoisesta woolista. Olen keikkunut Maijun laukun läppätaskussa koko ikäni. Selkäni läpi on lävistetty hakaneula, mutta ei se haittaa: enpähän ainakaan tipu kadulle. Maiju tykkää minusta tosi paljon. Olen tosi iloinen ja reipas, vaikka sataisi vettäkin. Vilkutan ohikulkijoille tassua ja välillä isken silmääkin. Nyt toivotan ihana päivänjatkoa Sinulle: vettä sataa mutta niin pitääkin!