31 joulukuuta 2006

Jouluiset terveiset

Näkymä jouluaattoisen savusaunan (savusauna.. iihanaa..) terassilta ei olisi voinut olla enää kovin paljoa kauniimpi. Tässä(-kin) vaiheessa vatsa oli tosin niin täynnä jouluista "pikkusuolaista", että oli onni matkassa että näkökyky oli vielä tallella, ja ihanuuden saattoi verkkokalvoille tallentaa. Mutta kaiken kaikkiaan oma jouluni oli ihana. Ihanan siitä teki rauhallisuus, ei tarvinnu hötkyillä. Joulupukkikin muisti ihanilla asioilla, hyödyllisimpänä ensi kesän interreiliä ajatellen kenties Fjällrävenin Kettu.

Sitten esittelyyn vielä viimeiset joululahjaneulomukset.


Kesän puolella valmistunut Fifi sai uusintapingotustuomion, kun keksin vihdoinkin huiville sopivan lahjansaajan. Omassa käytössä huivi on vain nukkunut nurkissa, joten ajattelin että anoppi keksii sille varmaan enemmän käyttöä :) Fifi oli kesän jäljiltä aika pikkuinen ja jotenkin kasaan painunut: Uusintapingotus paransi huivin olemusta hiukan. [Ja onneksi anoppi on sen verta pientä tekoa, ettei huivin pienuuskaan haittaa lainkaan.]

Pukinkonttiin päätyi myös Odessa. Tätä oli oikein hauskaa neuloa. Oli myös ihka ensimmäinen englanninkielinen neuleohje.. (tällä hetkellä jo toinen menossa Shetland Trianglen muodossa..) Oden lankana Jaeger Baby Merino, joka löytyi Menitasta, ja on muuten ihanan pehmeää.. Ohjeen mukaisesti neulottuna Odesta tuli mun isoon päähäni aivan liian pieni, mutta lahjan saajalle oletettavasti sopiva.


Odeksen kanssa samaan kotiin lähti vielä tämä peruspipo Baby Ull nimisestä merinolangasta. Tässä tapauksessa neuloin pipan kaksinkertaisella langalla, puikkoina oli neloset. Ohje on ihan päästä: perusribbiä ja kavennukset kymmenessä kohdassa. Aloitussilmukoita sata.

Joululomalla teon alla ollut Shettis keskeytyi hetkittäin uusien toiveiden alla. Neuloinkin pyynnöstä siskontytön nukelle (jonka nimi on muuten -kröhöm- Maiju..) villasukat, ja ompelin uuden mekon. Siskonpojan Poika-niminen nukke tarvitsi sitä vastoin uuden paidan. Lasten toiveet olivat sen verta suloisia, ettei niitä voinut olla toteuttamatta... :) Yhden illan juttuna valmistui myös uusi verkkoponcho Teddystä: Tämän lahjan saajan äiti oli nimittäin sen verta kateellinen ponchosta, että tekaisin hälle sitten oman synttärilahjaksi.

Tässä versioissa puikot ja virkkuukoukku olivat kaseja, lankaa meni kaksi kerää.
Kauniina en tätä henkilökohtaisesti voi edelleenkään pitää. On kuitenkin erittäin mukava tehdä jotain toivomuksesta, tietäen että tekeleellä on mieleinen käyttäjä.

Ihanaa uuden vuoden vaihdetta kaikille teille!
Nautitaan raketeista eikä anneta nakkien loppua kesken!

19 joulukuuta 2006

Tulkoon joulu


Tänään oli viimeinen tentti, ja toki ensimmäisenä asiana joululoman alettua suuntasin Menitaan. Mukaan tarttui lahjasuunnitelmiin luonnonvaaleaa merinoa (Jaeger), joululomaneulomisiin herkkuruskeaa Dropsin Alpacaa (ohjekin on jo tulossa, kiitos Lauran!), ja sitten vielä heräteostoksena (ku se oli niiiin ihanan väristä) Pirkanmaan Pirkka-lankaa. Oi, on taas niin paljon suunnitelmia, innostusta löytyy!


Ennätin pyörähtämään myös Stockalla (jossa ihmisiä oli enemmän kuin palomääräykset sallivat, ahdistus ajoi nopeasti ulos..). Sieltä hain pitkään suunnitelmissa olleen Dylon-paketin ja sain vihdoin koneen pyörimään oliivinvihreänä, matkassaan housut, hame (kukkainen) sekä t-paita. Tulos on hyvä, kiva.
Erään kerran sattui muuten niin, että ostin Askarellista vihreää pesukoneväriä, ja ottaessani (alunperin valkoiset) vaatteet ulos, ne olivat muuttuneet vaaleansinisiksi. Onneksi tuolloin ei ollut suurta haittaa värin vääryydestä. Kannattaisi kuitenkin ehkä miettiä pari kertaa, jos väripussissa oleva väri on väärän sävyistä (niinku vaikka sinistä), että onkohan tämä sittenkään se oikea.. Kai niitä vahinkoja sattuu siellä värijauheen pussitusosastollakin...


Viimeisenä: lunta! Ulkona on satanut lunta! Siellä maassa se lepää, koskemattomana, kun ihmiset nukkuu.. Huomenaamuna siitä ei varmaan ole tietoakaan. Viimeistään ysiin mennessä se on muuttunut ruskeaksi loskaksi, ja autot luikastelee ojaan, ja ihmiset kiroo kun housun lahkeet kastuu.

15 joulukuuta 2006

Hiutaleita lumisia.. toiveajattelua


Piti ommella viimeisetkin joulukortit valmiiksi. Niinpä tenttiin lukeminen hieman venähti.. Nyt sitten kello tikittää kahta yöllä.. Keksin (jälleen) niin loistavan idean joulukorteiksi, etten voinut olla sitä toteuttamatta. Todellisuus kuitenkin osoittautui (jälleen) aikaavievämmäksi kuin suunnitelmissa oli. Mutta väkertäminen on silti mukavaa. Vaikka sitten tässä muodossa. Lankana korteissa on siis Novitan Palma (osassa ihan seiskaveikka), ja pienehköin pistoin lumihiutale muodostui elättelemään vielä toiveita valkoisesta joulusta.. (tällä hetkellä tuuli ja vesisade piiskaa ikkunoita ja kolistelee parvekkeen nurkissa..)

13 joulukuuta 2006

Piipoopiipooni

Olen minä jotain tehnytkin, eikä tarvitsisi edes hyssytellä, kun lahjojen saajat ovat plogista autuaan tietämättömiä, mutta päivityksille en ole vain löytänyt oikeaa hetkeä..

Pipoja on valmistunut pukinkonttiin kolme kappaletta.

Tässä ensimmäinen. Malli on tuttu syksyllä valmistuneesta omastani, eli siis ainaoikein reunus ja helmineuletta. Kukasta tuli aika massiivinen, mutta menköön. Langaksi hyödynsin kaapissa vuosia muhineen seiskaveikan (puikot 3½..?). Hieman tosin pelottaa, että villapipo kutittaa. Auttaiskohan se huuhteluainehoito jotain?


Toinen pipo menee edellisen pipon kanssa samaan perheeseen. Tässäkin on tuhlattu komeroiden kätköjä, lankana Nallen colori (puikot ehkä 3, ei enää muista). Malli on Novitan omilta sivuilta, ihan pätevä ja kätevä. Toimii.


Sitten vielä lähtis Teddy-pipo 11-vuotiaalle pojalle.. Tän suhteen vähän pelottaa et miellyttääkö se saajaansa.. Olen kuitenkin kiertoteitä kuullut, että kyseinen nuorukainen haluaisi sellaisen "karvaisen pörröpipon", joten jospa tässä nyt sitten ois.. Väri on mun makuun vähän outo, mutta uusissa teddyissä ei oikein hyviä värejä olekaan. Tän malli on siis ihan hatusta, puikkoina kutoset.

01 joulukuuta 2006

Vakosamettia ja laskoksia

Viime postissa kerroinkin, kuinka kovasti ihastuin mekon laskoksiin, ja tarve kokeilla moisia omaan hameeseen oli suuri. Noh, tarve kasvoi sen verran kovaksi, että väänsin eilis iltana matikan laskujen sijasta hameen kasaan.



Malli on enimmäkseen omasta päästä. Vähän suuntaviivoja otin vanhasta hameesta, lähinnä vyötärökaitaleeseen. Kangas löytyi sattumalta Eurokankaan alelaarista, ja kangas on muuten ohuehkoa VAKOSAMETTIA (siksi se onkin niin ihana..) vaikkei se kuvasta oikein näykään. On muuten ihana toi kangas myös ohuutensa puolesta: vaikka onkin samettia, niin laskeutuu leveänäkin oikein kivasti. Oikein kiva talvihame, pituuttakin on reippaasti polven alle.