25 heinäkuuta 2007

Vihkiäimismekko


Minusta tehtiin perjantaina ihan oikea aviovaimo. Juhlat sadankahdenkymmenen vieraan kera juhlastiin vasta lauantaina, joten perjantaina tilaisuus tapahtui ihan perhepiirissä. Tätä tapahtumaa varten tekaisin pari viikkoa takaperin sudenkorentomekon, josta häiden muutkin oheistuotteet ovat saaneet osansa. Piti valita pari eri kuvaa mekosta, jotta siitä jonkinlaisen käsityksen saa. Lauantain juhlia varten oli sitten ihan oma mekkonsa (kaason tekemä sellainen), josta kyllä näyttelen kuvia sitten myöhemmin, kunhan hääkuvat on lävitse käyty.


Huivi pääsi käyttöön erityisesti juuri perjantaina, jolloin ilma oli koleampi. Muutenkin sopi tuo huivi hyvin kirkon tunnelmaan...

17 heinäkuuta 2007

Kellokukka



Eli Kellokukka-huivi hartioiden suojaksi omia häitä ajatellen.
Lankana toimii Kitten Mohair (vähän liian karvainen omaan makuun, mutten ehtinyt etsimään parempaa).
Puikot oli 5 (tai ehkä kuus, isot ne ainakin oli)
Tätä huivia neuloessa ensisijainen tavoite oli saada se nopeasti valmiiksi. Hieman reilu viikko siihen muiden häävalmisteluiden ohella meni. Se on kyllä hauskaa miten hämääviä tuollaisen kolmiohuivin viimeiset kerrokset voi olla: Sain hyvistä laskuista huolimatta purkaa jokusen kerroksen useempaan kertaan, kun en millään vaan uskonu että sitä lankaa Todella menee Niin Paljon yhteen ainoaan kerrokseen.. ;) Mutta kiva huivi ja helppo ohje. Tyytyväinen olen.

02 heinäkuuta 2007

Huiviohjetta mä metsästän (tahdon saada suuren)

Hieman ehdin etsiä ja katsella netistä huiviohjeita, mutta energia ei tällä hetkellä tahtoisi millään riittää moiseen. Tarvitsisin siis ohjeen kolmiohuiviin, vaatimuksina nopea neulottavuus. Huivi olisi siis tarkoitus tehdä omiin häihin, aikaa vajaat kolme viikkoa. Taidan nyt haaveilla vähän liian suuria.. On nimittäin hommailtavaa ihan ilman huiviakin. Mutta esimerkiksi Mielityn kellokukka olisi tarkoitukseen kaunis. Ja mikäli en ehdi enempää ilmaisia ohjeita selailla, sen varmasti teenkin. Lanka tuottaa myös hieman päänvaivaa, sillä en tahdo liian paksua pörröistä tai villaista huivia, vaan hennon ja kuitenkin juhlavan... Käyn tänään jo paikallisessa lankakaupassa ja otan sieltä sitten sitä mitä on saatavilla. Ehkä on taivuttava mohairsekoitteen sijasta johonkin puuvillaisempaan lankaan..? En mie tiijä.. Mutta tällaisia neuleajatukisa tänään.