27 marraskuuta 2007

Kukkia tyttöjen ylle

Pidän kovasti tämän mekon kankaasta. Ostin sen jo puolitoista vuotta sitten jämälaarista, ja tarkoitus oli käyttää sitä laukkujen vuoraamiseen. Toisin kävi, ja nyt on siskon tytölle kaksivuotislahja valmis. I like. Munkin lapsille tulee tällasia (no lupaan harkita kaks kertaa, jos saankin poikalapsia).

Kaavat SK 03/05
Koko 104cm, mutta tein ilman saumanvaroja ja lyhyemmällä helmalla, niin on varmaan vähän sopivampi. Tein orjallisesti ohjeen mukaisen kiinnityssysteemin, eli olkapäissä on tarranauhaa. Jos mulla ois parempi ompelukone (napinläpi sujuis ongelmitta) oisin varmaan korvannu ne napeilla. En oo koskaan erityisemmin tykännyt mistään tarrajutuista. Nyt kun ajattelee, niin nepparikin ois ollu parempi. Muuten hyvä kiva helppo malli ja ohje.

15 marraskuuta 2007

Hourglass Eyelet Socks


Myöhemmin. Lisäsin hiukan parempia valokuvia. Tuossa ylläolevassa sukkien väri on oikeampi.

Eli pakko oli päästä nämä esittelemään, vaikka valaistus on surkea. Auringon puutteen lisäksi olkkarista on palanut kaksi lamppua neljästä, joten todellisen pimeyden keskellä eletään (argh, olen ahdistunut).

Ohje Hourglass Eyelet Socks
Alunperin ihastuin sukkiin kylläkin täällä.
Lankana hyvältä tuntuva SandnesGarn Sisu, mikä on mulle ihan uusi tuttavuus (toivottavasti kestää).
Puikkoina heilui 2½.


Ohje oli kiva, helppo, mielenkiintoinen. Toinenkin sukka valmistui kyllästymättä. Kuvioneuleen valepalmikko muistuttaa yllättävän paljon hunajakennohattuni pintaa. En osaa sanoa kumpaa olisi helpompi käyttää, vie nimittän aikaa nuo jatkuvat kavennuksetkin, ja palmikkoa on taas helppoa tehdä kun sitä oppii tekemään ilman apupuikkoa.

Voisin tehdä tällaiset itsellekin. Nämä menevät pukinkonttiin pienempijalkaiselle isosiskolle.

08 marraskuuta 2007

Etsintäkuulutus

WANTED

Novita Seitsemän veljestä -lanka n. 50g (vähempikin riittää)

Väri vaalea vihreä noin viiden vuoden takaa. Värinumeroa ei tiedossa.. (kääk)

01 marraskuuta 2007

Mekko


Lanka Debbie Bliss baby cashmerino
Puikot 2½ ja 3
Ohje Moda 04/07

Tämä mekko menee nimensaamis- eli ristiäis- eli kastajaislahjaksi tikrupuvun omistajalle. Ensin mut koukutti tuo lanka: Vaikken vaaleanpunaisesta pidäkään, oli tässä värissä jotain ihanan vanhaa roosaa, ja lanka tuntui niin pehmoiselta. Toinen koukuttaja oli ohje, joka löytyi vahingossa Modaa selaillessa: Ohjeen mekko näytti ihanalta, yksinkertaiselta mutta kuitenkin siinä oli jokin juju (kukka). Alunperin ei siis ollut tarkoitus tehdä yhtään mitään tällaista, mutta sitten se vaan tuli, ihan itsestään. Ohjeen löysin myöhemmin myös täältä, kun etsin netistä napinläpipiston ohjetta. Napinläpipiston nimellä en löytänyt mitään järkevää, ja tyydyinkin toteamaan, että tutumpi pykäpisto saa tarkoittaa samaa asiaa.


Mekon koko on löysästi jotain välillä 3-6kk. Ohjeessa pienin koko oli 9kk, joten räknäsin itse yhtä kokoa pienemmän version. Aloitussilmukoita oli 176s, ja kainalokohdan leveys 112s. Tällaisen liivimekonhan pitäisi olla aika pitkäikäinen.

Muutoksena ohjeeseen neuloin reunoihin ainaoikean sijasta helmineuletta. Helmineule on jonkin verran vielä joustavampaa kuin ainaoikea, joten helma ei oikein tahdo pysyä aloillaan vaan lerpsahtaa ympäri. Höyrytys sai aikaan kuitenkin ihmeitä, ja ainakin nyt se pysyy paikallaan. Luulen, että käytössä se alkaa kuitenkin taas mutruilla. Olisi siis pitänyt neuloa helma vähemmillä silmukoilla, ja lisäillä oikea määrä sileän alussa.

Unikkokukan korvasin ruskealla kangaskukalla, kun en kaupasta löytänyt mitään vaaleanpunaisen kanssa yhteensopivaa kuvaa. Ja jälkeenpäin katsottuna tämä onkin näin jopa parempi. Kaupasta löytyi vielä kukan väriin mätsäävä ruskea body.