31 tammikuuta 2008

Peli poikki


Näetkö saman kuin minä? Eilen matka kulki nälkäisenä lankakaupan kautta kotiin. Olin väsynyt eikä ajatuskaan oikein enää toiminut, silti onnistuin tulemaan kaupasta ulos ilman heräteostoksia. Kuvassa näkyvät seuraavat suunnitelmani: Vihdoinkin sukat ihan itselle (Sisusta), ruskea pipo Topwoolista sekä virkattava puuvillapipo Safranista. Ei siis lähiaikoinakaan tiedossa mitään suurempaa neulottavaa, tällaista vain kivaa ja pientä.

Tänään päättyy tammikuu joten vihellän arvonnan poikki. MILJOONA kiitosta kaikille kommentoineille, kiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitoskiitos! Ja vielä kerran kiitoskiitoskiitoskiitos! Tuloksia ehkä sitten viikonlopun aikana.

27 tammikuuta 2008

Sisusetti ja rusinanaama


Nyt meitä blogilaisia hellitään.
Yhtäkkiä sivustot pursuilevat ihastuksissaan ihania kuvia. Aurinko! Oi oodi auringolle!

Tämä setti valmistui jo aikaa sitten. Ollut käytössäkin ja ihan hyväksi havaittu.
Lanka SandnesGarn Sisu kaksinkertaisena
Puikot oli ehkä 3½ (hyvä että merkitsin aikoinaan muistiin...)
Ohjeen idea tuli baijerilaisten upeasta palmikosta, joka tässä tapauksessa siis toistuu pipossa yhdessä kohtaa, ja lapasissa. Muutoin pipoa kiertää tavan palmikot, nekin baijerilaisten tyyliin.

Muuta erikoista lienee lapasten kärjissä. Sieltä siis vilkkuvat sormet kun tarkasti kattoo. Haaveilin sellaisista jo pitkään. Nyt toteutin. Ei tarvitse heittää lapasia tiskiin, kun tahtoo huulirasvaa. Tai kotiavaimen. Tai bussikortin.


Tuhatmiljoonabiljoona kiitosta kaikille edelliseen viestiin kommentoineille! Olette ihania (ja aivan liian kohteliaita, pyysin myös kritiikkiä!)
Torstaihin asti on vielä aikaa jättää kommenttia. Ja sitä rakentavaakin palautetta saa siis antaa :)

18 tammikuuta 2008

Sweet Baby Cap, Saartjes bootees & Synttärit

Olen ehkä ollut viime aikoina hiljainen, mutta se johtuu vain tuosta auringon puutteesta. Ei innosta blokkailu, kun töistä ei saa millään otettua edustavan näköisiä kuvia. Alkoi mulla tällä viikolla opetusharjoittelukin, joka tuttuun tapaan näyttää vievän aika paljon sitä aiemmin ylimääräiseksi jäänyttä aikaa..

Mutta kiitos Mimmun ihanan huomionosoituksen, heräsin uudestaan tähän päivään ja päätin ottaa joitain kuviakin.



Saartje´s bootes
sekä
Sweet Baby Cap
Molemmissa lankana Sirdar Snuggly (joka on kyllä ihanan tuntuista mutta mutta.. toivottavasti kestää venymätivanumati..) Langan tiheys näyttää sopivan molemmille ohjeille sellaisenaan, eikä muokkauksia tarvinnut tehdä. Molemmat ohjeet ovat myös tosi kivoja toteuttaa!
Nämä lahjuspakettiin pienelle poikavauvalle mallia 110108.

Ja sitten synttärit. Tässä on nimittäin hurahtanut kaksi kokonaista vuotta blogielämää meikäläiselläkin. Sinänsä uskomatonta, sillä alunperin en millään meinannut edes omaa blogia perustaa. Jostain sitten kaivelin ne innostuksen siemenet ensimmäiseen postaukseen, ja siitähän se sitten lähti, u know. Kyllä olen nauttinut ja voinee tätä jonkinlaiseksi harrastukseksi kaite jo sanoa.

Omassa blogissani itselleni tärkeitä asioita on toki muistiinmerkitseminen, ikäänkuin päiväkirjan pitäminen omista töistään. Päivittämisen halu saa minut myös toimimaan, ja työt valmistuvat silkasta halusta saada ne uudeksi päiväkirjamerkinnäksi. Vähän niinkuin opintopisteitä keräisi... Blogin kautta on mahdollisuus myös ylläpitää tervettä käsityöläisen itsetuntoa: Teen jotain ja se on piru vie mahtavaa! Mielestäni on aivan mielettömän hienoa, että sadat suomalaiset käsityöläiset ovat rynnineet koloistaan ulos, ja päivittävät töitään muiden nähtäville. Ei enää kaappikäsityöläisyyttä :)! Läheisimmät ihmiset saavat/joutuvat nauttimaan harrastuksestani lähinnä pehmeiden pakettien muodossa, eikä omaa intoa ole mahdollista arkielämän piirissä purkaa (siis että kuka tällaista nyt jaksais kuunnella..). Tuhannet kiitokset siis kaikille teille, jotka olette kommentoineet, antaneet palautetta ja innostaneet omien blogienne kautta minua kokeilemaan uutta, rohkaisseet epäonnistumaan ja taas yrittämään uudestaan. Annetaan pyörien pyöriä, puikkojen heilua!

Toivoisin, että merkkipäivän kunniaksi kertoisit mikä blogissani innostaa ja ihastuttaa, ja mikä harmittaa ja kiusaa. Vaikka tätä hommaa kuinka paljon tekisikin vain itselleen, olette te kaikki lukijat kuitenkin tärkeimmässä roolissa. Niinpä kommenttienne perusteella on hyvä jatkaa siitä, mitä pidätte sen arvoisena, ja taas kehittää niitä asioita jotka kehitystä kaipaavat. Tammikuun viimeisenä päivänä suoritan kaikkien kommenttilaatikossa asioineiden kesken pienen arvonnan, jonka voittajalle laitan jotain pientä ja kivaa tulemaan.

10 tammikuuta 2008

Houston, we have a problem


Ostin syksyllä setillisen bambuisia sukkapuikkoja. Halvalla huutonetistä.
Mutta kun niillä ei voi neuloa. Karheita ovat, niinkuin nyt käsittelemätön puu vain voi olla.

Hjälp.
Millä nämä pitäisi / voisi / kannattaisi käsitellä, jotta niitä pystyisi käyttämään?
Jos jollakulla on moisesta kokemusta, ottaisin vinkei mielihyvin vastaan..

Ja muutoin.. ihan hyvää kuuluu tännekin vaikka hiljaista onkin ollut.. Nukun suurimman osan vuorokaudesta ja välissä vähäsen neulon. Just äsken loppui lanka tekeillä olevasta työstä ikävästi kesken, virheistään kun ei näköjään voi oppia sitten millään...