25 kesäkuuta 2009

Lämmitellen

Meneehän se päivä näinkin...






Tykkään meidän kotitiestä. Ja isoista haavoista saunan takana. Haapojen havina kuuluu sisälle asti, jos osaa kuunnella.




Ja tykkään meidän puutarhasta. Ruoholeikkuria ei tarvitse käyttää. Eikä tartte kastella. Eikä lannoittaa. Yritän opetella kukkien nimiä. Ja väistellä ampiaisia. Tosin ne taitavat olla vain niitä, jotka näyttävät ampiaisilta, mutteivät ole.

14 kesäkuuta 2009

Käsitöitäkö

Käsitöitä? No Todellakin! Maalitela on sivuuttanut niin monta seinämetriä, että kämmenet huutaa hoosia ja annaa. Ja kun maalaamisesta on taukoa, voikin ryhtyä pesemään. Seiniä. Ikkunoita. Kaappeja. Ja kädet huutaa taas. Eilen huomasin istuvani aivan lysyssä. Hartiat kyyryssä. Hieroja haaveissa heti kun helpottaa. Pysyisköhän neulepuikot käsissä? Ois kiva kokeilla.

Mutta toisaalta.. Kun sisältä astuu ulos, ei tarvitse kävellä tai liikkua mihkään. Voi nauttia ihan siinä kotiovella. Sateenkaari aitan takana. Ukkosen jyminä. Sadekuuro. Lämpö. Ohrapelto. Ja ne tuoksut.

06 kesäkuuta 2009

Löytöretkellä

Kaiken romun ja roippeen keskeltä (roskalava alkaa olla täynnä..) löydämme välillä myös aarteita. Tässä niistä yksi. Mummon vanha Husqi. Päällisin puolin loistokunnossa. Ihana. Ja vielä vihreä! Tästä sain hyvän mielen itselleni.


03 kesäkuuta 2009

Muir

Pikkuveljen lakkiaisia juhlittiin viikonloppuna. Samaisilla kinkereillä oli juhlan aihetta myös meikäläisen gradun palautuksen, ja sitä kautta opintojen päättymisen vuoksi. (Välihuomio: JEE-ee-ee-E-e-ee!)

Juhlia varten valmistui jo aiemmin mainittu Muir sekä mekkonen.

Mekon kaavat Suuri Käsityölehti 05/08
(tarkistan tuon lehden numeron kunhan se jostahii muuttolaatikoiden uumenista löytyy..)
Kangas on peräisin UFFilta.

"Miksi sä pukeudut aina verhoihin?"
"No jotta mää voisin paremmin naamioitua sisätiloissa."

Muir by Rosemary Hill
Lanka Wetterhoff Sivilla 904
Menekki ~130g
Puikot 4



Vilman esimerkin mukaisesti neuloin huiviin kolmen mallikerran sijasta vain kaksi. Leveyttä tuli juuri sopivasti, joten olen ratkaisuun äääärimmäisen tyytyväinen. Kuvio toistuu kaiken kaikkiaan kolmetoista kertaa. Pari vähemmänkin olisi riittänyt hyvin.

Lanka on edelleen ihanaa. Oli mukava neuloa itselle huivi pitkästä aikaa. Ja tarpeellinenkin oli, viikonlopun helteistä huolimatta.


Olemme siivonneet uutta kotia viikon verran. Lääh. Ja puuh. Muutos Helsingin gradumietteisestä syk-sykkeestä maalaiselämän konkreettiseen käsillä tekemiseen on havaittavissa...