28 joulukuuta 2009

Sivuprofiili


Sivuprofiili on viime aikoina alkanut näyttää tältä eivätkä syynä ole yksistään jouluherkut (eivät tosin ole helpottaneetkaan olotilaa lainkaan.. pikemminkin päinvastoin).

Suurta helpotusta olotilaan ovat tuoneet itse tuunaamani housut. Kauppojen valikoimat eivät vastanneet omia mieltymyksiäni, joten saksin vanhoista housuista vyötärön pois (housut olivat jääneet käyttämättömiksi juurikin vyötärönauhan hankaluuden vuoksi) ja ompelin tilalle napakkaa resoria. Tämä osoittautui käytössä niin loistavaksi ratkaisuksi, että olin valmis esittelemään mahaani näin julkisesti. Suosittelen ratkaisua kaikille joita jouluherkut tai muut masun turvottajat vaivaa! Itselläni on jo jonossa useammat vanhat housut, jotka ovat hankaluutensa vuoksi jääneet pitämättömiksi.

Kaksi ensimmäistä kuvaa on otettu yli viikko sitten, jonka jälkeen lunta on satanut ainakin parikymmentä senttiä lisää. Tämän hetkisen lumitilanteen näkeekin tuosta alemmasta kuvasta, josta näkee myös pienen vilahduksen meidän Potusta.. Pottua odotellaan tulevaksi vappuaattona, viikkoja on takana nyt 22.

26 joulukuuta 2009

Sinistä


Rauhaisaa tapania kaikille blogissani piipahtaville!

21 joulukuuta 2009

Kanerva


Joululahjaksi neuloutui tänä vuonna kaksi asiaa, joista tässä toinen. Alpakan villasta neulottu vähäsen hienompi takki kesällä syntyneelle kummitytöllemme. Ohje oli yksinkertainen ja helppo (pienen pähkäilyn jälkeen tosin). Ja yleensähän ne yksinkertaiset asiat ovat niitä parhaita. Niin myös nyt. Kiitokset ohjeen toimittamisesta Tiinalle!

Baby sweater on two needles by Elizabeth Zimmermann (Ravelryssa)
Lanka Sandnes Garn Alpakka
Menekki pikkaisen kolmatta kerää (~120g)
Puikot 3,5

En olisi muuten varmaan päätynyt tähän alpakkalankaan, jos lankakaupan värivalikoima ei olisi ollut niin.. noh kapeahko. Halusin vain saada jonkin herkullisen värin enkä mitään lällyä. Sandnesin alpakasta löytyi sitten ihana kanervainen väri ja sopiva langan paksuus. Lopputulos on ihan ok. En ehkä toiste käyttäisi tämän ohjeen kanssa näin pörröistä lankaa, mutta ainakin nyt keskelle pakkasia tämä vaikuttaa ihan kivalle. Saattaa tosin olla, että lahjansaajalle takki on sopiva vasta myöhemmin keväällä...

09 joulukuuta 2009

Joulua



Taitaa maalla asuminen ja uusi koti saada minutkin aivan pois raiteiltani.. Koskaan aikaisemmin en ole omaa kotia somistanut millään tavoin joulua varten. En ole omistanut ainoatakaan joulukoristetta edes. Ehkä silläkin on nyt vaikutusta, että tietää viettävänsä joulun aikana enemmän aikaa kotona. Aikaisemminhan joulu on tarkoittanut ainoastaan kotoa (Helsingistä) poistumista. Joulun laittaminen ei senkään takia ole tuntunut järkevältä. Enkä muutenkaan ole koskaan ollut mikään superjouluihminen... Mutta nyt. Sen lisäksi, että sain anopilta ihanan kasallisen käyttämättömäksi jääneitä joulutekstiilejä, tekaisin pari koristetta.



Lankana jokin puuvillalangan jämä
(tekaisin toisen parin myös kalalangasta)
Virkattu lumihiutale ja virkattu sydän Suuren Käsityölehden joululiitteestä 11-12/2006
Viimeistelyssä sokeritärkki

Kankainen sydän on tehty punaruudillisesta jämäkankaasta ja sen ohje ihan vain omasta päästä.

04 joulukuuta 2009

Petrooli

Marraskuun ajan purin neuleinnostustani tähän haalariin. Vihdoin eilen sain setin postiin asti ja matkalle kohti parin kuukauden ikäistä poikaa, joka on saanut köllötellä tällä peitolla.


Lanka SandnesGarn Lanett
Puikot 2 ja 2½
Koko 3-6 kk
Langan menekki 200g?

Ohje löytyi Lanettin omasta vauvalehtisestä, joka kulkee numerolla 0612 (onpas osuva numerosarja..!) Ohjetta muokkasin kuitenkin haalarin saajan äidin toiveiden mukaisesti. Alkuperäisestä poiketen tein tästä edestä avattavan, siis napituslistan eteen. Nappilista jatkuu toiseen lahkeeseen, mutta toisen lahkeen jätin umpinaiseksi (olisi ollut minullekin jo liikaa pähkäiltävää toteutuksen suhteen..) Lisäksi haalariin tuli hihat, jonka mitat nappasin samaan settiin kuuluvan takin ohjeesta. Viimeistelyssä käytin kierrettyjä oikeita silmukoita tuossa napituslistassa ja resoreissa. Haalariprojektista jäi todella hyvät fiilikset. Tämä onnistui mielestäni nappiin :)


Haalarin mukaan neuloin setin myös muita asusteita. Pipon ohjetta olen ihastellut Tiinan toteuttamana jo useamman kerran ja ystävällisesti Tiina jakoi ohjeen myös tähän suuntaan. Lapaset sekä sukat syntyivät oman pään tuotoksina enkä tiedä ovatko edes sopivia enää parin kuukauden ikäiselle..

Pipo Lanett klassikot -lehtinen
Lapaset ja sukat omalla ohjeella
Lanka SandnesGarn Lanett
Puikot 2 ja 2½
Menekki noin 50g

Aikas hienoja talven taideteoksia on viime päivien pakkaset saaneet taas aikaan.. :) Ja ihanaa, kun on taas vähän enemmän valoa!