26 tammikuuta 2010

Omenaista


Omppu-huivi by Mari Muinonen
Lanka SandnesGarn Kitten mohair
Menekki ~70g
Mallikerran toistoja 35
Puikot nro 5

Myssyn ohje oma. Aloitussilmukoita muistaakseni 92s ja korkeutta myssyllä ennen kavennuksia ~20cm. Kaksoiskavennukset neljässä kohtaa joka toinen kerros.
Lanka SandnesGarn Kitten mohair
Menekki ~30g
Puikot nro 3




Kovalla pakkasella minäkin pystyn pitämään mohairia. Ehkäpä lämpöominaisuudet menevät siinä vaiheessa kutittavuushaittojen edelle.. en tiedä. Mutta tällainen setti jokatapauksessa neuloutui tämän talven pakkasiin. Itse lanka on ostettu jo monta vuotta sitten, mutta vasta nyt oli niiden aika kuoriutua joksikin. Huivia aloittaessani en jaksanut enkä ehtinyt pohtia eri vaihtoehtoja, joten nappasin toteutettavaksi jo kertaalleen hyväksi havaitun mallin. Ainakin neulominen sujui erittäin nopeasti ja ilman ongelmia. Myssyn inspiraationa toimi tämä Sarah Stanfieldin hattunen, mutta silmukkamäärät ja hatun koko malli muotoutuivat omasta päästä. Ja tietysti neuloessa kävi niin, että jouduin purkamaan jo valmista Omppu-huivia yhteensä viiden kuviokerran verran, jotta myssyyn riitti lanka.. :) Kettukoristeen idea lähti puolestaan eräästä tekeillä olevasta peitosta, johon olen saanut virkkailla vastaavanlaisia pyörylöitä jo enemmänkin...


Ja isot kiitokset kaikille arvontaan osallistuneille. Suoritan itse arvonnan varmaankin huomenissa.. ehkä.. jos ehdin.. Torstaina lähdemme kuuden päivän mittaiselle reissulle, mutta yritän selvittää voittajan ennen sitä.

18 tammikuuta 2010

Neljävuotias

Arvonta on päättynyt!


Blogini täyttää tänään jo neljä vuotta. Aika paljon on se.

Olen yhden kerran aikaisemmin järjestänyt arvonnan ja nyt ajattelin tehdä saman. Jättämällä siis kommenttia olet mukana arvonnassa. Palkinnoksi voittajalle lähetän jotain pientä ja kivaa. Samalla voisit kertoa parhaan ja rautaisimman ruoanlaittovinkkisi. Täällä alkaa nimittäin hemoglobiini uhkaavasti laskea Potun kasvatellessa itseään, joten kaikki vinkit otetaan vastaan... Osallistumisaikaa tästä päivästä viikko eteenpäin eli 25. tammikuuta asti.

Ja psst. Myös Parolan asemalla on hienon hieno arvonta.


03 tammikuuta 2010

Vuodenvaihde


Uudenvuoden vaihde sujui meillä pakkasen naristessa jalkojen alla ja kuutamon valaistessa saunapolun varren. Pakkanen tuntuu kirivän yhä edelleen, mutta siitäkin huolimatta erityisen lämpimät uudenvuodentoivotukset kaikille teille. Ihanaa vuotta 2010!