30 kesäkuuta 2013

B a m b i m e k o t


Tyttöjen yhteisen historian toiset samismekot. Keltainen väri näyttää niin ihanalta molempien päällä, että täytyypä ommella jatkossakin kELtaiSTa.



Potun mekko mallattu H&M:n hellemekosta, oma kaava
Mantelilla Ottobre 3/2013 "Speedy girl" -trikoomekko koko 74cm
Kangas Bambi-trikoo Lasten Metsolan alesta


Hauskaahan tässä on se, että Mantelin mekko menee Potulle paitana :).

27 kesäkuuta 2013

T u n i k a m e k k o


Tämä tunikamekko on jäänyt täysin esittelyä vaille. Valmistumisesta lienee jo reippaasti yli vuosi, mutta käyttöpäiviä on ollut vähänlaisesti johtuen erinäisistä raskauksista ja imetyksistä ja sen sellaisista. Mutta tässäpä tämä. Kuvausrekvisiittana myös yksi tyttö.

Kaava on sama kuin tässä apilatunikassa, pituutta vain on hiukan enemmän ja pääntiellä muotokaitale. Tämä malli on kyllä edelleen yksi lemppareistani, tätä soveltamalla voisi kokeilla jotain kesäisempääkin.. Muistuipa myös mieleeni, että lehdestähän taisi löytyä sama kaava myös tyttöjen koossa.. hmm..




Kaava Suuri käsityölehti 08/2009
Kangas Puut ja pilvet -trikoo Sampsukasta

22 kesäkuuta 2013

M u s t i k k a m e k k o






Viljamin puoti kiitti minua taannoin lahjoittamalla palasen Mustikkamaa-joustofroteeta bandakankaan tilauksen yhteydessä. Leikeltyäni kankaan erääksi toiseksi vaatteeksi (joka myöhemmin esiteltäneen), jäi loppukangasta pikkuisen hellemekon verran tähteeksi. Sellainen siis Pottuselle ihan vain omalla kaavalla, yläosa toisen mekon avulla leikellen. Kangas on ihanan tuntuista, siksi siis tällainen helppo kesäarkivaate, jotta käyttöpäiviä tulisi paljon ihan kotioloissakin.. :)

Viettäkäähän mukava juhannus ja muistakaa h e n g ä h t ä ä.



06 kesäkuuta 2013

Parempi myöhään

...kuin ei silloinkaan.


Manteli-vauvan ristiäisiä vietettiin jo yli puoli vuotta sitten marraskuun pimeydessä. Kasteen toimittanut pappi on perheystävämme ja kiitokseksi tilaisuudesta neuloin hänelle jalkoihin lämmikettä. Näillä keleillä näitä tuskin tarvitaan, mutta käsittääkseni joku päivä ilmat tästä taas kylmenevät...

Sukkien ohjeen löytymisestä käy taas kiittäminen Ravelrya. Ostin monenkirjavan sukkalangan ennen tietoa mallista ja hetki pitikin Ravelryn toteutuksia selailla, jotta löysin kirjavalle langalle sopivan sukkamallin. Mutta onneksi etsin, onneksi löytyi ja lopputuloksessa malli ja lanka kohtaavat toisensa ihan sopuisasti. (Monesti näiden kirjavien lankojen kanssa käy niin, että monimutkaisempi sukkamalli saattaa hukkua sekamelskan joukkoon ja menee siinä ikäänkuin hukkaan. Tai sitten sekamelskasta tulee vain entistä sekaisempi, kun liian montaa asiaa yrittää tunkea samaan soppaan...)

Uskomatonta kyllä miten neulominen on vähentynyt aivan olemattomiin viime vuosina. Näitäkin tein aina rivin silloin, toisen tällöin ja valmistuivatkin vasta monta kuukautta ristiäisten jälkeen. Iltaisin olisi kyllä aikaa neuloakin, mutta jostain syystä ei oikein ole mitään mestari-ideoita mitä neuloa. Inspiraatiot syntyvät nykyisin aina tuolle ompelupuolelle, mikä on hiukan hankalaa, kun telkkarineule tuntuu puuttuvan kokonaan... Selvä neulejumi meneillään siis.


Malli Impressionnisme Socks by Nicole Masson
Lanka Lang yarns Jawoll Magic
Puikot 2 1/2