26 marraskuuta 2013

S a m m a l p o l k u


Sammalpolku jersey PaaPiilta
Harmaa resori PaaPii 
Hupun sisäpuoli (melkein-oikean-väristä) keltaista trikoota enmuistamistä
Hupparin kaava Beagle Boy Ottobre 4/13 104cm

Ja tässä huppari in action Vuokatin Angry Birds puistossa.



16 marraskuuta 2013

M a i k i n l e t t i s u k a t



Maikin kontin Maikki antoi minun testineuloa lettisukkiensa ohjeen. Voi miten ihastuin tuohon letittämiseen, sitähän voisi käyttää vaikka missä! Lisään linkin tänne, kunhan Maikki julkaisee ohjeensa, pääsette tekin kokeilemaan. Lankana näissä edellisen norsutakin Cascade Yarns Heritage.

Myöhemmin. Tässäpä linkki lettisukkiin Maikin blogin kautta ja Ravelryssä.

14 marraskuuta 2013

N o r s u t a k k i


Ella Funt by Pamela Wynne
Lanka Cascade Yarns Heritage (75% merino 25% nylon)
Puikot 2 1/2 ja 3
Menekki 100g
Neulottu pyörönä ja lopuksi steekattu keskeltä edestä villatakiksi.



Tässäpä näette edellisellä kerralla kuvailemani urhoollisen ensisteekkauksen lopputuloksen :) Sovituskuvat ovat mitä ovat, koska marraskuu ja yksivuotias, mutta kuvitelkaa loput.

Tästä piti alunperin tulla jotain aivan muuta jollekin aivan toiselle, mutta pienen kokoharharetken jälkeen tästä tulikin takki omalle neitokaiselle. Tarinan varsinaisen lopputuloksen näette varmasti vielä myöhemmin tässä kuussa. Ja niin, piti vielä sanomani, että kyllä tuo steekkauksen opetteleminen oli sen arvoista. Kirjoneuleen neulominen nurjalla on jo sekin varsin tympeää puuhaa, mutta lisäksi tällä tavalla sileänkin osuuden saa neuloa ainaoikein, halleluja.

10 marraskuuta 2013

Steeking eli neuletta leikkaamassa

Ajattelin jakaa kanssanne tämän ensimmäisen steekkauskokemuksen (josta alkaa jo tovi olla aikaa, mutta koska itse villatakki sai nappinsa vasta eilen, en ole aiemmin rohjennut tästäkään täällä puhua). Syyskuussa jo esittelin teille aiettani tämän neuleen saksimisen suhteen. Koska löysin netistä monenmoisia ohjeita, sitä sun tätä sieltä sun täältä ja vähän tuoltakin, ajattelin, että jokunen voi nappasta vinkkejä minun kokemuksestani. Näin sen tein.


Ompelukoneen suoraompeleella ompelin KE-silmukan (nurja) molemmin puolin kolminkertaisen ompeleen. (Ja ehkä vielä neljännen varmistusompeleen sen päälle?)


Tätä tietysti varoin aloituksessa, mutta sinnehän se kone syöpötteli neuleen alareunan. Onneksi sain näprälöityä sen tuolta vielä talteen...



Ompelukoneommelten jälki nurjalla ja oikealla puolella.


Nips ja naps. Huolellisesti ommelten välistä terävillä saksilla leikaten. Sydän löi tässä kohtaa pari ylimääräistä.


Toinen leikatuista reunoista nurjalta puolelta.


Aukileikattu takki etupuolelta.

Tämän jälkeen poimin etureunoista silmukat nappilistaa varten. Silmukoiden poimiminen sujui yllättävän hyvin (olin vähän jänskännyt sitä etukäteen) ja leikattu reuna taittui tosi nätisti nurjalle puolelle. Ompelin taittuneen reunan vielä myöhemmin ohuella ompelulangalla näkymättömästi nurjalle puolelle. Jälkiviisaan vinkki muille kokeilijoille: neule olisi kannattanut kastella ja pingottaa ennen tätä leikkausoperaatiota. Sehän ei nimittäin tuosta ommelkohdasta enää jälkikäteen anna sitten milliäkään periksi.. No mutta lopputuloksen näette sitten seuraavassa postauksessa.