08 toukokuuta 2006

Vasenkätiseksi

En sitten löytänyt mitään järkevää ratkaisua tuohon pystyraitojen neulomisongelmaan, joten nitkuttelen niitä nyt sitten hiljaisella tahdilla eteenpäin. Takakappaleelle en aio kyllä moisia enää tehdä, en tiedä mikä ohjeen suhtautuminen on asiaan. Spin totesi kommenteissa jotain sellaista, jota olen monet kerrat miettinyt itsekin; varsinkin silloin, kun tasoneuleen nurjan puolen silmukat alkavat ärsyttämään (ja se tapahtuu usein...). Eli pitäisi siis opetella neulomaan myös vasenkätisesti, vasemmalta oikealle..! Silloin vain tikuttaisi oikeaa silmukkaa menemään, ees taas, eikä tartteis murehtia.. se ois ihanaa. Kokeilin joskus miltä tuo vasemmalla kädellä neulominen tuntuu, mutta sain lähinnä näppyjä päähän. Pitää siis joskus ajan kanssa harjoituttaa tuota taitoa, pikkuhiljaa.

4 kommenttia:

 1. Pikkuhiljaa sitä täytyykin harjoitella. Nyt jo menee kohtalaisen hyvin, mutta oon huomannut että noista vasemmalta oikealle neulotuista entisistä nurjista kerroksista tulee paljon tiukempia kuin oikeista oikeista. Enkä kyllä vieläkään osaa tehdä kirjoneuletta niin, muista puhumattakaan. En ymmärrä miten englantilaiset osaavat neuloa niinpäin sujuvasti vähän kaikkea.

  VastaaPoista
 2. Siin menee tosiaan jonkin aikaa että sen oppii yksvärisessä, mutta sitte kun se rupee siinä sujumaan ni aika nopeesti sen saa myös onnistumaan kirjoneuleessakin kätevästi.

  Ite en moneen vuoteen enää ole neulonut nurjaa jos neulon villapaidan tasona, pyörönähän ne tulee kainaloihin asti pääsääntöisesti tehtyäkin :)

  VastaaPoista
 3. Moi

  Kyselit siitä taikapaperista. Vikatikeissä oli maaliskuussa siitä tarkemmin
  http://vikatikit.blogspot.com/2006/03/tietokoneajan-kankaanpainantaa-lyhyt.html

  VastaaPoista
 4. On muuten aika hyvä krapula.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!