16 joulukuuta 2007

Eräiden sukkien tarina

Eräänä marraskuisena iltana päätin tehdä siskolleni joululahjaksi Kerttu-sukat. Kaapista löytynyt seiskaveikkanöttönen tuntui liian pieneltä, joten ostin kaupasta uuden ja kokonaisen kerän. Kotiin tultuani vanha keränen ei kuitenkaan enää tuntunutkaan niin pieneltä verrattuna uuteen kerään.
Virhe.
Vanhaa keränjämää katseltuani totesin, että sehän riittää sukkiin aivan varmasti. Olihan sitä melkein kokonainen kerä jäljellä.
Virhe.
Lanka loppui toisen sukan kantapääkavennusten kohdalla.
Metsästin lankaa etsintäkuulutuksella, ja maartsin ja iidam:n ystävällisellä avustuksella sain lankapostituksen jopa kahteenkin kertaan. Mutta kun kumpainenkaan ei valitettavasti mätsännyt. Niinpä ei auttanut kuin repäistä puikot työstä irti, ja aloittaa kokonaan uudet uudella kokonaisella kerällä.

Nämä ovat valmiit sukat. Novitan nykyistä vaaleaa vihreää (kirkasta sellaista).
Ohje Kerttu-sukkiin on täällä.
Puikkokoko 3½.

Keskeneräisiä sukkia en raaskinut purkaa. Neulon sukkien kärjet jollain toisella värillä (vaikka sillä iidam vihreällä, kiitos siitä) ja laitan johonkin keräykseen. Tai annan hätävaralahjana sitten joskus jollekin. Kun sukat ovat kyseessä, ei tämä uusintaneulomisepisodi mikään iso projekti ollut. Mutta esimerkki kuitenkin siitä, kuinka pöljää on luottaa langan riittämiseen, jos sitä vähänkään epäilee. Itseni tuntien ei varmaan kuitenkaan viimeinen kerta..

Että sellainen projekti se.
Nämä ovat vikat pukinkonttilahjat (ainakin pitäis olla).

Myöhemmin. Lisäsin tuonne edelliseen postiin, että mistä se ajatus alunperin lähti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät sanasen!