28 heinäkuuta 2008

Kerttuja


Ohje Kerttu -sukat
Puikot 3½
Lanka Seitsemän veljestä
kulutus alle kerä, yli puoli...


Nämä menivät kuuskymppislahjaksi täteille miehen suvun puolelle.
Jatkoin varren 1o (kiertäen) 1n joustinta myös kantapäähän, ajattelin kokeilla miten sellainen toimisi. Mallikertoja on varressa ja jalkapohjissa molemmissa viisi. Näitä tuli neulottua viikon sisällä neljä kappaletta, joten osaan hyvin jo sanoa paljonko aikaa pitää (tai pitäisi) varata moisia varten: Ilman pingottamista yksi sukka valmistuu kahdessa päivässä, pari siis neljässä ja kaksi paria kahdeksassa päivässä. Jos aikaa on seitsemän päivää, saattaa joutua pingottamaankin, mutta vain vähän. (Siis en puhu sukkien pingottamisesta, vaan ennemminkin sellaisesta henkisestä.) Tämä muistiin merkittäköön seuraavaa kertaa varten.


Kuvissa näkyvät jalat kuuluvat Helkalle.
Ja minä olen niiiiin lomalla, etten ole seurannut blogi- (enkä muutakaan) maailmaa lainkaan yli viikkoon. Yritän päästä kärryille taas elokuun puolella.

4 kommenttia:

 1. Sinähän olet nopea neuloja! Hienon näköisiä Kerttuja!

  VastaaPoista
 2. Kiitos gnu. Nopeudesta en todellakaan osaa sanoa mitään, mutta oma vauhti tuli jo tutuksi.. :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1/8/08 17:57

  Kivat perussukat nuo kertut. Mukavaa kesän jatkoa sinne teille!

  VastaaPoista
 4. Moi kummityttöni. Ensivierailulla blogissasi. Täältähän löytyy ihania käsitöitä ja vielä ohjeiden kanssa.Minua alkaa kutittaa neulominen ja virkkaaminen kun syksy pimenee ja sohvannurkka vetää. Tuollaisia Kerttu-sukkia voisin yrittää tehdä kunhan se aika koettaa. Kiitos molemmista vierailuistasi ja pidetään yhteyttä.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!