07 huhtikuuta 2009

Käsillä töitä riittämiin

Niin, otsikon sanoin, käsitöitä ne on maalaushommatkin. Ja ihan viimeisen päälle! Oli nimittäin maalausurakan jälkeen käsivarret maitohapoilla...

Muutamme kesän korvilla Helsingistä Ylä-Savoon. Siellä odottelee mummon vanha 70-luvulla rakennettu omakotitalo ja vanha maalaistalon pihapiiri. Tarkoituksemme on asettautua sinne kokeilemaan, miltä landella asuminen tuntuu. Muutamme siis Helsingin Kampista keskelle skutsia. Rohkeaa (tyhmän-), eikös!?

Ne värit ne värit.. hyvin 70-lukulaista.

Punaista tiiltä löytyy sisältä ja ulkoa.

Maalari on tyylitietoinen - sävy sävyyn varusteiden kanssa.

Koska lopullinen asumispäätös tehdään vasta kokeiluasumisen jälkeen, ei talolle ole tässä vaiheessa tarkoitus tehdä mitään mittavaa remonttia. Pientä ehostusta ja raikastamista tahdomme kuitenkin tehdä ihan asumisviihtyvyyden nimissä. Tässäpä siis kuvasia ensimmäiseltä siivoiluviikonlopulta. Ja käsillä tekemistä riittänee pitkäksi aikaa tämän jälkeenkin...

Pari kuvaa pihapiiristä - talvella ja kesällä.

23 kommenttia:

 1. Voi ihanuus! Mä tahtoisin kans tuollaisen. Kiertelen välillä täällä pitkin maaseutua ja katselen taloja. Ja haaveilen...

  VastaaPoista
 2. Oi! Olen kade. Jos vois työt ottaa mukaan maalle, niin lähtisin heti. Onnea elämänmuutokseen!

  VastaaPoista
 3. Mä oon niin kade, varmasti viihdytte. Mä kanssa asuisin maalla, jos vaan olis mahdollista. Nauttikaa!

  VastaaPoista
 4. Kummitäti vastaa ensin siihen nukkekotiasiaan. Kyllähän niitä koteja syntyy ainakin jos ei tarvitse tehdä tuollaista leikin kestävää... Saas nähdä milloin inspiraatio iskee. Talvi on ollut niin töistä tiukka etten ole ennättänyt edes kurkistella kuulimisiasi. Hienolta näyttää maalarin työ, tuota minäkin tein ensimmäisenä talvena kun muutimme tänne maalle. Rahaa ei ollut mutta maalin saimme kustannettua ja yökaudet otin taloa omaksi maalin avulla.

  VastaaPoista
 5. Saisko muuttaa mukaan?!

  VastaaPoista
 6. Kyllä, elämässä pitää uskaltaa. Ja on hyvä myös huomata, että jos homma ei toimi, voi perääntyä. Onnea!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi7/4/09 22:34

  Onneksi olkoon! Pääsette pois kehä3:n sisäpuolelta. Olen aina onnellinen sellaisten ihmisten puolesta jotka voivat muuttaa maalle. T. Jii

  VastaaPoista
 8. Iik! Onnea! Kartasto heti esille...Ylä-Savo....tänne jonnekin aikas lähelle!?! Tervetuloa!

  VastaaPoista
 9. Ihanan näköistä - tilaa ainakin tuolla riittää!
  Rohkeita ootte, mutta niin sitä pitäisikin elämässä osata välillä vaan heittäytyä!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi8/4/09 07:54

  Oi ihanaa, OMA koti. Varmasti tuntuu oudolta muuttaa Helsingissä asumisen jälkeen mutta "maallahan" te molemmat ootte kuitenkin aiemminkin asuneet. Joko olette töitä kyselleet Savon suunnalta vai vieläkö suunnitelmat on siltä osin auki?

  VastaaPoista
 11. Onnea! Maalla asumisessa on hyvät ja huonot puolensa. Jos teillä on jo jonkinverran jalkaa oven välissä (sukulaisia, olette asuneet siellä lähellä/päin), niin aina helpompaa.

  Minua ei maalle saisi kovin helposti muuttamaan. Mun sielu kaipaa kaupan max. seuraavan korttelin päähän ja toimivan joukkoliikenteen tai ahistun.

  VastaaPoista
 12. Onnea muutokseen! Rohkea veto, ottaen huomioon nykyisen asuinpaikkanne melkoisen keskustassa. Mutta ilmeisesti maaseutu ei teille kuitenkaan ihan vierasta ole :)

  Itsekään en ole Hkistä kotoisin, mutta maalle mua ei kyllä saisi kirveelläkään. Kuten KirsiÄr, mäkin (toistaiseksi ainakin) kaipaan sen kaupan seuraavaan kortteliin enkä halua elää yksityisautoilua vaativilla seuduilla.

  VastaaPoista
 13. Melkoisen rohkea veto. Onnea!

  VastaaPoista
 14. Hieno juttu! Elämässä pitää uskaltaa, ettei sitten tarvitse jälkeenpäin jossitella. Lykkyä tykö! :)

  VastaaPoista
 15. Tervetuloa Savoon! Ylä-Savossa on minunkin juureni. :)

  VastaaPoista
 16. Helsingistä pois muuttaminen (olipa se landelle tai taajamaan) kasvattaa kyllä elämänlaatua huomattavasti. Kokeiltu nimittäin on.

  Onnea elämänmuutokseen!

  VastaaPoista
 17. Tytti sanoi asian jotenkin osuvasti.. ottaa taloa omakseen.. Sitä kai sitä pitää tehdä. Varsinkin, kun taloon liittyy paljon -hyviä ja huonoja- mummoon liittyviä muistoja.

  Kiitos kaikille rohkaisevista kommenteista! Se on meille aivan selvää, että poiskin sieltä pääsee jos tahtoo. Ei lyödä nauloja arkkuun.. Huonoja puolia maalla asumisessa varmasti on, mutta kumpi vie voiton, hyvät vai huonot, sen näkee sitten..

  Olemme itse kotoisin tuolta seutuvilta, joten siinä mielessä tiedämme mihin ryhdymme. Kummallakaan ei kuitenkaan ole kokemusta maalla - siis Maalla - asumisesta, vaan olemme asuneet ainoastaan taajamissa. Voi se olla yllätys, kun kaikkialle pitää mennä autolla...

  Ja Kaisa, J:llä on jo töitä, aloittaa kesäkuun alussa S-marketissa tiedät-kyllä-missä. Luokanopettajan paikkoja ei vielä ole tullut auki..

  VastaaPoista
 18. Vau! Onnea uuteen-vanhaan kotiin! Rohkea veto ja fiksu päätös pitää "koeaika". Varsinkin tuo kesäkuva vetoaa muhun kovasti..:)

  VastaaPoista
 19. Kerrassaan jännittävää. Näyttää ihanilta nuo luontokuvat.

  VastaaPoista
 20. Oi onnea elämänmuutokseen! Jahka päätätte pysyä, ottakaa heti paikalla villakeriä vantteroita pihapiiriin laiduntamaan. Tää ainaskin unelmoi lampaista ja kutusta.

  VastaaPoista
 21. Yritinpäs tiirailla näyttääkö pihapiiri tutulta, vaan enpä tunnistanut...
  t. yksi ylä-savolainen

  VastaaPoista
 22. Voi apua miten jännittävää!
  Muistat blogata sit jokaisen vaiheen. Odotan oikein riemulla :D

  Tää olisi ihan mun unelmaprojekti, ainakin ruusunpunaisten lasien läpi.
  Todellisuus vois iskeä kyllä rumasti naamalle kun tajuaisin ettei oo rahaa eikä taitoja hommaan :D

  VastaaPoista
 23. Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!