Arvonta on päättynyt!
Blogini täyttää tänään jo neljä vuotta. Aika paljon on se.
Olen yhden kerran aikaisemmin järjestänyt arvonnan ja nyt ajattelin tehdä saman. Jättämällä siis kommenttia olet mukana arvonnassa. Palkinnoksi voittajalle lähetän jotain pientä ja kivaa. Samalla voisit kertoa parhaan ja rautaisimman ruoanlaittovinkkisi. Täällä alkaa nimittäin hemoglobiini uhkaavasti laskea Potun kasvatellessa itseään, joten kaikki vinkit otetaan vastaan... Osallistumisaikaa tästä päivästä viikko eteenpäin eli 25. tammikuuta asti.
Ja psst. Myös Parolan asemalla on hienon hieno arvonta.
Onnea neli vuotiaalle!!
VastaaPoistaMitään rautaisia ruokavinkkejä ei löydy...
Kauniita maisema kuvia
En nyt sitten tiedä onko vinkkini kuinka rautainen, mutta itsellä hemoglobiini on pysynyt sopivan korkealla syömällä ruisleipää ja puolukkaa säännöllisesti.
VastaaPoistaKerrassaan kauniita kuvia. :)
Arvonnassa mukana! Rautavinkkejä ei valitettavasti ole nyt tarjota.
VastaaPoistaOnnea nelivuotiaalle!
VastaaPoistaOsaisimpa sanoa jonkun hyvän vinkin tuohon ruoka-asiaan, mutta itse taistelen saman homman kanssa...
Muutama on ainakin sellainen, että maitoa ei kannattaisi hirveästi juoda ruuan kanssa ja teen kanssa on sama homma. Rautaa saat vihreistä ruuista hyvin. Ja kun huolehtii C-vitamiinin saamisesta niin rautakin imeytyy paremmin.
Vielä sellainen juttu, että siinä vaiheessa missä raskautesi nyt on hemoglobiinit tippuu lähes kaikilla, koska elimistön verimäärä kasvaa parilla litralla. Näin minulle kerrottiin lääkärissä.
Mutta jotta jonkun reseptin saat niin jaan keiton ohjeen, jonka keitin perjantaina. Siihen tuli:
perunaa
raastettua porkkanaa
purjoa
valkokaalia
punaisia linssejä
persiljaa
Kuori perunat, raasta porkkanat, suikaloi kaali ja purjo. Laita kattilaan ja laita päälle vettä niin, että vihannekset peittyy. Sekaan voi laittaa kasvisliemikuution. Vähän suolaa ja pippuriakin. Keittele ja lisää jossain vaiheessa vähän ennen huuhdellut linssit. Ja lopussa persilja. Tarkista maku ja nautiskele, vaikka ruisleivän kanssa.
Onnea nelivuotiaalle!
VastaaPoistaMitään nykypäivään kelpaavaa reseptiä en tiedä, mut kerronpa mitä mun käskettiin syödä 27 vuotta sitten ensimmäistä odottaessa: Raakaa maksaa! Ajat on siitä muuttuneet ja eikös nykyään ole odottajilla totaalinen maksansyöntikielto. Voimisia ja jaksamisia odotukseen!
Onnea blogille!
VastaaPoistaMullakin on hb aina alhainen ja raskauksissa erityisesti ollut tosi huono.
Minä popsin verilettuja ja söin tuoremehun kanssa rautalääkkeen. Tällöin vältin parisen tuntia maitotuotteiden käyttöä ettei kalsium sotke imeytymistä.
Mulla tosin rauta teki pahoinvointia, eri merkkejä kantsii kokeilla ja foolihappolisää, jos ei ravinnosta tule automaattisesti.
Luontaistuote Floradix Kräuter Blutsaft auttaa monella, mutta se on ällön makuista.
Onnea vuosipäivän johdosta! Sinulla onkin jo kunnioitettavan ikäinen blogi!
VastaaPoistaVarsinaista reseptiä minulla ei ole sinulle antaa, mutta jotain vinkkejä kyllä. Itselleni lääkäri määräsi mansikoita (oli kesä) ja (muita) punaisia vihanneksia (esim. paprika). Se c-vitamiini kannattaa muistaa niin rauta imeytyy paremmin. Luontaistuotekaupoista saa jotain mehua, jossa on paljon rautaa (en ole itse kokeillut). Valkoinen leipä kannattaa korvata ruisleivällä ja kaikkea täysjyvää kannattaa suosia. Nämä olivat ehkä jo tuttujakin. Leppoisaa raskauden jatkoa joka tapauksessa toivotan!
Pinaattikeitto on hyvää ja terveellistä ja siinä on rautaa.
VastaaPoistaOnnea blogille ja pikkuisen odotukseen!
Onnea nelivuotiaalle!
VastaaPoistaItse popsin juuri äsken lounaaksi jauhemaksapihvejä, tiedä sitten mitä sanovat nykysuositukset niiden syömisestä ja onko niissä edes paljoakaan rautaa.
Floradix on minulle ainakin ollut kätevin rautavalmiste, kun tablettien ottaminen on aina vähän niin ja näin. Pitäisi olla tosi hyvin imeytyvässä muodossa siinä rauta ja musta se maistuu jopa ihan hyvälle! :)
Onnea nelivuotiaalle!
VastaaPoistaRuisleipää ja vihreitä kasviksia sanoisin minä. Ja aina jotain c-vitamiinia samalla (vaikka tuoremehua tai joku etelän hedelmä). Ja tosiaan, ei maitotuotteita muutamaan tuntiin rautaisten juttujen jälkeen. Mutta ammattini puolesta voisin rauhoitella, että hempan kuuluukin laskea niin kuin Jonna kertoi, eikä asia tiettyyn pisteeseen asti ole mitenkään vaaraksi. Leppoisaa odottelua!
Itse söin raskausaikana paljon parsakaalia, paprikaa ja pinaattia. Myös veriletut, puolukka ja ruisleipä ovat hyviä. Yhden rautakuurin jouduin syömään ehkä juuri samoilla viikoilla kuin sinä nyt. Ja tosiaan c-vitamiinia raudan lisäksi.
VastaaPoistaIhania mahankasvatuspäiviä!
Ompas kauniita kuvia. Onnea myös nelivuotiaalle.
VastaaPoistaTässä onkin tullut jo hyviä vinkkejä raudan saantiin, joten siihen ei nyt ole lisättävää.
Resepti vinkki jota itse tänään söin:
nuudeleita
paprikaa
sipulia
pinjansiemeniä
fetaa
Paista sipuli ja paprika oliiviöljyssä. Lisää keitetyt nuudelit ja siemenet. Paista hetki.Lopuksi sekaan fetaa ja mausteeksi pippuria ja basillikaa. Hyvää oli!
Paljon onnea nelivuotiaalle! Rautavinkkinä olisi mustamakkara, jos vain siitä pitää. Kauniita talvikuvia olet ottanut, kyllä vain luminen luonto on kaunis!
VastaaPoistaOnnea vuosipäivän johdosta ja mukavia vauvanvalmistuspäiviä! Kauniita talvisia kuvia.
VastaaPoistakipparikallen pinaattia! eli pinaattia mukaan kaikkeen mahdolliseen. esim. uunilohen päälle sipulipinaattimössöä, laatikoihin, kastikkeisiin jne.
VastaaPoistaJa onnea pitkästä blogiurasta :)
Onnea nelivuotiaalle blogillesi!
VastaaPoistaReilusti rukiinen leipä (kannattaa verrata tuoteselosteita tai tehdä leipä itse ;)) kotitekoisen marjamehun tai täysmehun kanssa, vihreät kasvikset ja muutenkin monipuolinen ruokavalio on oma suositukseni. Niin, ja minusta on hyvää, kun leivän päälle levitettävän rasvan joukkoon sekoittaa runsaasti persiljasilppua.
Onnellista ja ihanaa odotusaikaa - voikaatte kaikki hyvin!
Maaria
Onnea nelivuotiaalle! Mulle kun ei raskausaikana rautaatabletit sopineet niin sit mentiin punaisella lihalla ja parsakaalilla eteenpäin. Hemppari nousi, tiedä sitten oliko syynä pihvit vai tekikö loppuraskaus tehtävänsä. Muutenottaen, jos haluat herkutella, niin
VastaaPoista-kuullota läjä pilkottua sipulia
-kaada kattilaan purkillinen kermaviiliä
-lisää joukkoon paketillinen aurajuustoa
-suikaloi keittokinkku ja lisää sekaan
- kuumenna niin että juusto sulaa
sit jotain putkipastaa ja avot. Namnam.
Hei. Varsinaista ruokavinkkiä ei ole, mutta syö persiljaa, persiljaa, ja persiljaa. Sillä rauta-arvo pysyy.
VastaaPoistaPaljon onnea nelivuotiaalle!!
VastaaPoistaIhania talvikuvia sinulla!
Rautavinkkejä minulla ei valitettavasti ole antaa.
Olen ehkä maailmankaikkeuden huonoin ruoanlaittaja, joten en rupea antamaan muita vinkkejä kuin että ruisleipä on avain onneen :D nimittäin itse syön sitä PALJON (nams<3) ja hemoglobiini on 145 että ei valittamista :D
VastaaPoistaOlet blogikonkari meidän rinnallamme ja keskeisin blogailuinnoittajamme!
VastaaPoistaKun odotin poikia ja tyttöä, aloin syödä spontaanisti lihaa, jota olin siihen asti vähän vieroksunut. Samoin söin kokonaisia kulhollisia raastesalaatteja. Mutta silti tuppasi rauta-arvot notkahtamaan loppuraskaudessa. Koeile verilettuja, niiden tekeminen on elämys! Perheellämme on oikein hauska verilettumuisto männävuosilta, kun Pasi tuli kylään ja organisoi oikeat verilettukestit. Nam.
Terve!
VastaaPoistaMinä olen kroonisesti aneeminen, paitsi raskausaikoina ja varmaan sit vanhana. Hommaan on auttanut, kun syö kerran viikossa verilettuja.
No. JOs ne oksettaa. Mykyrokkahan olisi vallan oivallista tuohon myös!? Kauppahallista sitä myydään muistaakseni keskiviikkoisin, ja Kelperin paarista myös jonain päivinä. Eli omaan astiaan tai paikan päällä.
Ruisleipä on myös ollut toimiva, ja ruoan kanssa ei juoda luonnollisestikaan maitoa, vaan jotain c-vitamiinipitoista, esim. mehua. Näillä minä olen pysynyt tolpillani ja paremmissa lukemissa :)
Tippi
Onnea nelivuotiaalle!
VastaaPoistaVihreät kasvikset (etenkin parsakaali) ja ruisleipä ovat hyviä raudan lähteitä. Maitoa ei kannata juoda joka aterialla, koska se heikentää raudan imeytymistä. Minä vedän päivittäin niitä pahamaineisia rautatabletteja (ilman ongelmia) koska perintötekijät ja urheileminen tahtovat laskea hemoglobiinia.
Tein viikonloppuna ihan julmetun hyvää makaronilaatikkoa, johon saa rautaa lisää vaihtamalla makaronit täysjyväversioiksi ja lisäämällä esimerkiksi pinaattia tai muuta vastaavaa.
VastaaPoistaOhje löyty täältä: http://www.michelle80.vuodatus.net/blog/770182/food/ ja voin kyllä lämpimästi suositella. :)
Tämän kasvissyöjän hemoglobiini on pysynyt tasaisen korkealla runsaan puolukansyönnin ansiosta. Paras vinkki: ruispuolukkapuuro. Se syntyy kiehauttamalla kattilassa puolitoista litraa vettä, lisäämällä ruisjauhoja niin paljon, että syntyy puuronoloinen juttu, pari ruokalusikkaa tummaa siirappia sekaan ja lisäksi vähäsokerista puolukkasurvosta niin paljon kuin sielu sietää, vajaan litran verran suurin piirtein. Uuniin, 100-150 asteeseen, ja muhitetaan kolmesta kuuteen tuntia. Maistuu!
VastaaPoista--Saara
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMulla ei nuo ns. rautaruoat kauheesti auttanu (kaikkea en saattanu ees odotusaikoina syödä). Ensimmäisen lapsen aikana söin rautatabletteja ja toisen aikana taisin käyttää Floradixia, kun mitkää tabletit ei sopinu. Tota Floradixiahan saa muistaakseni aiva tavallisesta ruokakaupastakin.
VastaaPoistaToivottavasti saat rauta-arvot kuntoon!
Onnellista odotuksen jatkoa!
Onnittelut nelivuotiaalle!
VastaaPoistaItse käytän säännöllisesti frantsilan nokkostippoja. Ei ongelmia hemoglobiinin kanssa.
VastaaPoista--päivi--
Onnea!
VastaaPoistaMun on paha antaa mitään vinkkejä, kun oma hemoglobiini on ollut anemian puolella puolet elämästäni. Mutta lykkyä tykö!
Pinaattiletut kera puolukkasurvoksen, puolukka käy myös puurojen silmäksi. Ja PALJON onnea 4-vuotiaalle t. Lea P
VastaaPoistaRuispuuro!
VastaaPoista(nimimerkillä ruispuuro ;) )
oNNEA NELIVUOTIAALLE!
VastaaPoistaRautaisin vinkki on kaupan veriletut ja apteekin rautatabletit:)
THS
Onnea!!
VastaaPoistaITse vetäisin ehkä pinaattia :D
Onnea!
VastaaPoistaRautaisia ruoanlaittovinkkejä ei ole, ainakaan kirjaimellisesti.
Ei-niin-kirjaimellisesti supervinkki on riisikeitin!
Se on siistein juttu ikinä ja täysin aliarvostettu.
Nimim. surkea riisinkeittäjä
Onnea neljävuotiaalle!
VastaaPoistaMullakaan ei oikein ole rautaisia ruoanlaittovinkkejä, mutta pinaattikeitto, verilätyt ja rössypottu kuuloistais hyviltä ja rautaisilta! ;)
Onnea nelivuotiaalle! Onneksi blogeilla ei ole samanlaista uhmaa, kuin esim. meidän neljävee pojalla...
VastaaPoistaRautaista vinkkiä ei ole, mutta itse join paljon seuraavaa "drinksua":
2/3lasia piimää, 1/3 lasia marjakeittoa. Auttoi kuvotukseen ja vähensi makeanhimoa :)
Onnea blogille ja jaksamista! Itselläni tippui myös hemoglobiini, mutta neuvolatädin mukaan se on vielä niin korkea ettei rautakuuria tarvita. On siis aina ollut tosi korkea, joten tietenkin se tiputus tuntuu...
VastaaPoistaLaita persiljaa joka ruokaan, tai siis kaikkeen mihin se sopii. Ja harhaluulo on muuten se että pinaatissa olisi jotenkin erityisen paljon rautaa. Joskus rauta-arvoja mitattaessa on tullut pilkkuvirhe, joten siinä on aivan saman verran kun muissa vihreissä.
Elli
Neljä vuotta on kunnioitettava saavutus, ONNEA!
VastaaPoistaHyviä vinkkejä oletkin jo saanut (persilja, c-vitamiini, ei maitoa yhtä aikaa raudan kanssa)
Minulla kävi molemmissa raskauksissa ihan samat, normaalisti noin 150 hemoglobiini tippui pahimmilaan alle 110... Spartocine-rautatabletit olivat ainakin sellaisia joista massuni ei mennyt kovaksi, mutta siitä en tiedä liekö noiden popsimisella ollut vaikutusta hempan nousuun - loppua kohti kun se yleensä sitten nousee.
Onnea blogillesi ja hyvää vointia odotukseen! Rautaisia vinkkejä on jo tullut paljon, mulla ei ole noihin mitään lisättävää.
VastaaPoistaKivaa, jee, ihanassa blogissa on arvonta, heti osallistun :) Parasta hemoglobiiniruokaa on nokkonen. Sitä leipätaikinaan. :)
VastaaPoistaOnnea blogillesi !
VastaaPoistaOsallistun arvontaan ja rautaiseksi syömiseksi suosittelen mustamakkaraa.
Onnea onnea!
VastaaPoistaValitettavasti en osaa sanoo mitään rautasia reseptejä, koska en oo ite koskaan kärsiny matalasta Hb:sta.
Onnea jo nelivuotiaalle blogille. Ruisleipää pestolla voisi tehdä terää. Arvontaan osallistun...Mukavaa talven jatkoa ihanissa maisemissa.
VastaaPoistaOnnea nelivuotiaalle!
VastaaPoistaItse nostelin hemppaa joskus sillä, että söin pihvejä, salaattia paljon (ja join punaviiniä, mikä ei nyt sinua valitettavasti taida auttaa...).
Tärkeintä olisi kai se, että kun syö rautatuotteita niin ei samalla kertaa käytä paljon kalsiumia, mutta täydentää raudan imeytymistä C-vitamiinilla.
Ja sitä Kräuter Blutsaftia on tosi monet kehuneet, että imeytyy rauta siitä hyvin.
Onnellista odotusaikaa :)
Onnea nelivuotiaalle blogille!!
VastaaPoistaJostain nettipalstalta luin joskus vinkin rauta-arvojen nostamiseksi: pitää syödä paljon ruisleipää paprikan kera. Tiedä sitten onko tuosta apua...
Onnea nelivuotiaalle!
VastaaPoistaMitään rautavinkkejä, paitsi tuon Kräuter Blutsaftin, en osaa antaa, mutta pitänee lueskella näitä sinun saamiasi ajatuksella, pieni lisä ei minullekaan pahitteeksi olisi.
Onnea nelivuotiaalle! Uusia rautavinkkejä täältäkään ei enää irtoa, sen verran hyviä tässä jo tuli.
VastaaPoistaRautaruokia ei löydy, mutta arvontaa osallistuisin!
VastaaPoistaNo raudan hankintaa ajatellen tein tänään just passelia ruokaa, joten jaan vinkkini tässä (en reseptejä sen kummemmin).
VastaaPoistaNaudan takuumureaa filettä paloina kannelliseen uunivuokaan ja vettä päälle. Joukkoon myös lihaliemikuutio. Haudutusta n.4h 175asteessa.
Kun liha kypsää ja ihanan mureaa tehdään ruskekastike. Sekoitetaan lihat ja kastike.
Lisäkkeeksi bataatti-perunamuusia (jossa siis 50-50 bataattia ja perunaa).
Tarjoillaan sekalaisten kasvisten kanssa (mulla lautasella kurkkua, tomaattia ja paprikaa).
On muuten sairaan hyvää, jos vaan liha on hyvää!
Onnittelut nelivuotiaalle blogille! Minun blogillani tuo on edessä vasta kahden vuoden kuluttua jos nyt jaksan polkata.
VastaaPoistaOpinnäytetyötä tehdessä ja kaukaa kotoa asuessani söin aamu- ja iltapalaksi ruisleipää appelsiinimehun kanssa. Hemobglobiini oli 156 mennessäni verta luovuttamaan.
Odotusaikana lienee parempi aloittaa ihan suosiolla lisäraudan ottaminen jos hemoglobiini ei normaaliruualla meinaa pysyä riittävän korkealla.
Ei mitään rautaista sanottavaa, muttaa tykkään kovasti blogistasi ja osallistun kilpaan.
VastaaPoistaPinaattilettuja! helpoiten teet ne niin, että laitat kaupasta ostettua pakastepinaattia lettutaikinan joukkoon. On hyvää. Ja kivaa, arvonnat on mukavia :)
VastaaPoistaPinaattilettuja! helpoiten teet ne niin, että laitat kaupasta ostettua pakastepinaattia lettutaikinan joukkoon. On hyvää. Ja kivaa, arvonnat on mukavia :)
VastaaPoistaOnnea!
VastaaPoistaMinä söin pinaattia raskausaikana, tosin silloin oli kesä ja sai tuoretta pinaattia, mutta pakstettukin on ihan hyvää. Persiljaa sen sijaan ei suositeltu kun siinä oli jotain muutakin (muistelisin että a- vitamiinia) mitä ei missään nimessä saanut syödä ja persilja piti jättää koristekäyttöön. Tosin neuvolasta suosittelivat ihan apteekin tuotteita kun hemoglobiini painui liian alas.
Onnittelut! uusia rautaisia vinkkejä ei valitettavasti löydy..
VastaaPoistaOnnea nelivuotiaalle "vastasyntyneeltä". Rautaiset vinkkini on huonot. Molempien raskauksien yhteydessä jossain vaiheessa putosi hemogobiini ja neuvolan täti karjahti heti syömään rautatabletteja. Söin kolme päivää ja maha tuli kipeeksi. Lopetin, ja jonkun ajan pästä arvot nousu taas kummasti. Monipuolista ja terveellistä ruokaa, kai se siinä on. Rautatabletteja, jos maha kestää.
VastaaPoistaOnnea nelivuotiaalle ja kiitos kauniista talvikuvista.
VastaaPoistaRuisleipää! Ja arvonnassa mukana.
Onnea neljävuotiaalle blogille, joka juhlistaa merkkipäiväänsä samana päivänä syntymäpäiväni kanssa!
VastaaPoistaRautaisia vinkkejä en osaa sanoa, mutta toivotan onnea odotukseen! :)
Hei, en ole kyllä perehtynyt rauta-asioihin hirveästi. Miul on aina ollu hurjan hyvät arvot, vaikka olenkin liki vegaani. Syytän siitä geenejä ja täysjyväruisleipää.(Pinaatti ei muuten sisällä itse asiassa merkittävämmin rautaa.) Edempänä Jaanan vinkit olivat aika hyviä. Kokonaisuus on tärkein. Rautatablettien sijaan vois kokeilla luontaistuotekaupan "rautamehua", se on vatsaystävällisempää ja imeytyykin vissiin paljon paremmin.
VastaaPoistaTalvinen maisema on kyllä kaunis! Rautaisista ruuista tulee mieleen ainoastaan pinaattikeitto. :)
VastaaPoistaOnnea odotusajalle!
Onnea nelivuotiaalle!
VastaaPoistaMakaronilaatikkoon jauhelihan sijasta kinkku/lohi-sipuli-pinaatti täyte. Hyvää on.
Onnittelut nelivuotiaalle. Monet aikomani rautavinkit on jo annettu, mutta tämä puuttuu listasta. Kaiva esiin kaapista / kerjää tuttavilta ja sukulaisilta valurautainen paistinpannu ja muitakin valurautaisia ruuan valmistusastioita. Sitten vain käyttöön ne.
VastaaPoistaNeljä vuotta on hieno saavutus! Rautaruuaksi voisi kokeilla myös poronkäristystä: silavassa ruskistettu liha hukutetaan pilsneriin (sekä pakasteporo että kalja edullisinta saksalaisketjussa ;D) ja annetaan porista keskilämmöllä liedellä ainakin puoli tuntia. Kaveriksi perunamuusia, oikeaa. Siihen voi lisätä paljon sitä persiljaakin... www.fineli.fi on huippuosoite ravintoarvojen etsimiseen. Leppoisaa odotusta!
VastaaPoistaOnneksi olkoon! Tässä mun pikaruokavinkki (raudasta en tiedä!):
VastaaPoista-Kylmäsavulohta
-Juustokermaperunoita (pakaste)
Uunivuokaan vuoronperään perunaseosta ja kalanpaloja, ei tarvitse lisätä kermaa purkista. Vähän suolaa ja pippuria maun mukaan ja uuniin! Hyvää, helppoa ja nopeaa! =)
Onnea nelkku-kelkulle!
VastaaPoistaRautaista odottajan talviruokaa saat punaisesta linssikeitosta. Kuulotat kattilassa hetken sipuli- ja valkosipulipilkettä ja currytahnaa, lisäät porkkanaraastetta, punaisia linssejä, tomaattimurskaa, kasvisliemikuution, näpillisen sokeria ja punaviinietikkaa, ja annat porista puolisen tuntia. Vielä tilkka sitruunamehua ja korianteria ja namskis!
Tämä on meillä perinteinen maanantairuoka, johon on tykötarpeita kaapissa.
Onnittelut!
VastaaPoistaMinä kuivaan talvea varten kesäisin nokkosta ja murskaan sitä keittoihin, sämpylöihin ja lettuihin. Vinkki ei ole vaan nyt oikein ajankohtainen, ellei niitä nokkosia ole varastossa...
Onnittelut 4-vuotiaalle.
VastaaPoistaTuossa vaiheessa tuo Hb pakkaa laskemaan, nousee loppua kohti. Hyviä ohjeita näkyi olevan edellä.
Onnittelut 4-vuotiaalle.
VastaaPoistaTuossa vaiheessa tuo Hb pakkaa laskemaan, nousee loppua kohti. Hyviä ohjeita näkyi olevan edellä.
Rautaisia vinkeejä minulla ei kuuitenkaan takataskusta löydy, onnittelut blogille kuitenkin!
VastaaPoista