09 joulukuuta 2013

N o r s u h a a l a r i


No niin. Tällainen haalarikokonaisuus siinä oli taustalla, kun taannoin kerroin ensimmäisen kokoharharetkeni lopputuloksena syntyneestä villatakista. Villatakista tuli siis sopivan kokoinen yksivuotiaalle, tämän haalarin pitäisi varovaisen arvion mukaan olla noin 3-6kk ikäiselle. Vauvat nyt ovat sellaisia kokotaulukoissaan, että tiedä sitten minkä ikäisenä tämä mahtuu, mutta onpahan nyt. Pienelle marraskuun poikavauvalle lähti tämä Etelä-Suomeen. Värit ihastuttivat minua jo ensikokeilulla, joten tähän versioon en lähtenyt muuttamaan mitään.

Malli on yhdistelmä Ella Funt norsutakkia ja Pepita haalareita. Jälkimmäinen toimi lähinnä hyvänä mittaosviittana lahkeiden leveyttä ja pituutta täsmätessäni. Hulluinta Hauskinta tässä projektissa on se, että se on aloitettu vyötäröltä. Buah! Aloitin siis koko homman väliaikaisella aloituksella ja neuloin ensin ylös-, sitten alaspäin. Ai miks? No emmää ees tiiä! Jotenkin tämä projekti kehittyi koko ajan sitä tehdessä ja se vain tuntui yksinkertaisemmalta näin... Tulipahan ainakin opittua taas uusi tekniikka, tuo aloitus.

Myös tässä haalarissa tein tuon nappilistan steekkaamalla (näin sen tein). Tällä kertaa nappilista onnistui lähes täydellisesti. Muistiin merkittäköön, että sopiva määrä silmukoita nappilistaan oli 2/3 etureunan kerrosten määrästä.


Haalari Ella Funt by Pamela Wynne sekä Pepita by Martina Behm
Yläosa neulottu pyörönä ja lopuksi steekattu keskeltä edestä 
Siksak-myssy esim. täältä
Lettisukat by Marjo Knuutinen
Tumput omasta päästä

Lanka Cascade Yarns Heritage (75% merino 25% nylon)
Puikot 2 1/2 ja 3

..tuo lanka oli muuten unelma ihanaa, pehmeää, mukavaa. Pelottaa vain hurjasti miten se kestää, vaikka sukkalankana sitä myydään. Tuntui, että se nyppyyntyi jo pingotuksessa. Mutta ah miten ihana sitä oli neuloa.. :)


5 kommenttia:

Kiitos kun jätät sanasen!