25 toukokuuta 2008

Aquila


Ohje Aquila by Sari Åström
Lanka Wetterhoff Sivilla 017
Menekki ~120g
Puikot 4
Koko 190cm x 106cm (pingotettuna)


Tehty äidilleni kesän 60-vuotispäivää ajatellen.
Fiilis on hyvä! Lanka on miellyttävä: kevyt ja ohkainen, mukavantuntuinen. Päättelyohjeet oli loistavat, ensimmäistä kertaa pitsihuivin reuna on tarpeeksi löysä ja asettuu kauniisti muotoonsa. Itse huivi valmistui jo noin kuukausi sitten, ja kaikki murheet ja viimeisten kerrosten pituuuus alkavat unohtua.. Ohjeesta poiketen huivia varten varaamani 100g loppui jo kolmannen kaavion jälkeen, ja kolmatta kerää menikin sitten vielä noin 20g. Uskomatonta miten siitä omituisesta lankamöykystä muotoutui pingotuksessa ihan oikea pitsihuivi :).


21 kommenttia:

 1. mahdottoman upea huivi tuli!

  VastaaPoista
 2. Oi, kaunis! Kuvista välittyy hienosti huivin keveys. :-)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis huivi! Ihanan keveä ja ilmava.

  VastaaPoista
 4. Oi, kun kaunis!

  Alan ymmärtää pitsihuivinneulojia, pingotuksen jälkeinen ihmettely oli parasta: "osasinko oikeasti tehdä jotain näin kaunista, onko tää oikeasti se sama mytty mikä oli puikoilla???!!" :D

  Nyt on niillä ihanilla Knit Picksin puikoilla juurikin ne silkkialpakat, täydellisyyttä!

  VastaaPoista
 5. Se on herkkä ja kaunis!

  VastaaPoista
 6. Oi ja voi! Kaunis kuin mikä! Ihana lahja äidillesi!

  VastaaPoista
 7. On upea! Ja todella kevyeltä näyttää!

  VastaaPoista
 8. Henkäyksen kevyen näköinen! Herkkä, ihana.

  VastaaPoista
 9. Ihanan ylellisen näköinen huivi. Kaunis.

  VastaaPoista
 10. Upea ja niin kevyt. :)

  VastaaPoista
 11. Tosi kaunis huivi :D
  Ja ihanan värinen ja kevyt kuin pieni henkäys!

  Himottais kokeilla osaisinko huivin neuloa,nim.koskaan en ole vielä kokeillut :)

  VastaaPoista
 12. Ihania pitsihuivimalleja on netti ja kirjat pullollaan. Siitä sitten seuraavaan ja noi silkkivillat on niin ihania! Paitsi Silvia on jotenki outoa, ohkasta ja laatu ihan erilainen kuin Sivillassa.

  VastaaPoista
 13. Onpa kaunis ja kauniita kuvia!
  Pingotus tosiaan tekee ihmeitä, nimimerkillä yksi mytty puikoilla..

  VastaaPoista
 14. Onpas se kaunis! Mun mielestä sun huivi näyttää paremmalta kuin ohjeessa, väri on parempi (ainakin mun silmään). Haluaisin tehdä-lista sen kun kasvaa. =)

  VastaaPoista
 15. Kaunis huivi! Ja kuvat ovat myös ihania.

  VastaaPoista
 16. Tuhannet kiitokset!

  anni, pitsihuiveilla taitaa järestään olla ruma ankanpoikanen -syndrooma. Sitä ihanampi onkin ihailla lopputulosta itsekin, kun siihen ei tekovaiheessa meinaa millään uskoa.

  tiinaf, mä toivon että äiti on itsekin samaa mieltä.

  kotihaukka, pitsihuivin neulomisessa osaaminen ei ehkä olekaan se suurin haaste (aina voi oppia, ja mallit on loppupeleissä aika helppoja) vaan haaste on jaksaa neuloa huivi loppuun.. ne on nimittäin piiiiiiitkiä ne vikat kerrokset.. :S

  hansu, se on kyllä ihan totta: kauniisiin malleihin törmää jatkuvasti. Sukkia viitsin tehdä ilman käyttötarkoitusta, mutta huiviprojektilla pitää olla aina jokin kohde, huvikseen ei sellaista viitsi kaapin koristukseksi tehdä :)

  laura l, yleensä vasta erilaisten toteutusten näkeminen samasta ohjeesta saa minutkin kokeilemaan jotain uutta ohjetta. Tässä asiassa voin vain juhlia Ravelryn ylivoimaisuutta..!

  VastaaPoista
 17. Herkkä ja hentoinen. Ihana kesähuivi!

  VastaaPoista
 18. Heipä hei!

  Jyväskylän osoitteeseen voi laitella postia. Olen nyt vain töiden takia ollut täällä Kiuruvedellä. Kesäksi ja siitä eteenpäin palailen taas Jyväskylään omaan kotiin. Jään innolla odottelemaan postin saapumista=)

  VastaaPoista
 19. Oh ja aah tuota aquilaa. Vielä vähän altistumista ja yritän itsekin...

  Haen yliopistoon opiskelemaan psykologiaa, ja sitten ammattikorkeaan röntgenhoitajaksi ja ihan sairaanhoitoon ja terveydenhoitajaksi tavallaan varavaihtoehtoina.

  VastaaPoista
 20. Jälkijättöisesti ( bloggeri oli tiputtanut blogisi pois suosikeista sählän aikana. GGGGRRRRRRR! ) haluan ihailla todella ihanan väristä ja kaunista huivia. Teit upean työn.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!