04 joulukuuta 2009

Petrooli

Marraskuun ajan purin neuleinnostustani tähän haalariin. Vihdoin eilen sain setin postiin asti ja matkalle kohti parin kuukauden ikäistä poikaa, joka on saanut köllötellä tällä peitolla.


Lanka SandnesGarn Lanett
Puikot 2 ja 2½
Koko 3-6 kk
Langan menekki 200g?

Ohje löytyi Lanettin omasta vauvalehtisestä, joka kulkee numerolla 0612 (onpas osuva numerosarja..!) Ohjetta muokkasin kuitenkin haalarin saajan äidin toiveiden mukaisesti. Alkuperäisestä poiketen tein tästä edestä avattavan, siis napituslistan eteen. Nappilista jatkuu toiseen lahkeeseen, mutta toisen lahkeen jätin umpinaiseksi (olisi ollut minullekin jo liikaa pähkäiltävää toteutuksen suhteen..) Lisäksi haalariin tuli hihat, jonka mitat nappasin samaan settiin kuuluvan takin ohjeesta. Viimeistelyssä käytin kierrettyjä oikeita silmukoita tuossa napituslistassa ja resoreissa. Haalariprojektista jäi todella hyvät fiilikset. Tämä onnistui mielestäni nappiin :)


Haalarin mukaan neuloin setin myös muita asusteita. Pipon ohjetta olen ihastellut Tiinan toteuttamana jo useamman kerran ja ystävällisesti Tiina jakoi ohjeen myös tähän suuntaan. Lapaset sekä sukat syntyivät oman pään tuotoksina enkä tiedä ovatko edes sopivia enää parin kuukauden ikäiselle..

Pipo Lanett klassikot -lehtinen
Lapaset ja sukat omalla ohjeella
Lanka SandnesGarn Lanett
Puikot 2 ja 2½
Menekki noin 50g

Aikas hienoja talven taideteoksia on viime päivien pakkaset saaneet taas aikaan.. :) Ja ihanaa, kun on taas vähän enemmän valoa!

9 kommenttia:

 1. Kauniin setin olet neulonut! Tuo viimeinen kuva on tosi mahtava otos :-)

  VastaaPoista
 2. Oi miten kaunis haalari! Täydellinen väri ja upea malli! Viimeisessä kuvassa on selvästi luonnon omaa koristenauhaa. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana setti! Kyllä olisin onnesta soikeana tuollaisesta lahjasta!

  Taitaapi muuten olla sama sävy tuo petrooli, josta tein meidänkin poikaselle neuletakin. Pitääpä hihkua siitä joku päivä. On vielä vaan niin reilu, että poika pyörii sen sisässä :-)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kaunis setti! Tuo haalari on aivan ihana. Saaja on varmasti enemmän kuin tyytyväinen...tai ainakin saajan vanhemmat :D

  VastaaPoista
 5. Kaunis haalari ja koko setti. Varmasti ovat saajalleen mieleiset.

  VastaaPoista
 6. Kauniita nuo turkoosit. Kuin haalarikin. Noista ei voi olla pitämättä!

  VastaaPoista
 7. Ihana haalari! Tuo Lanett on kyllä ihan paras lanka vauvaneuleisiin, lämpöinen eikä varmasti kutita!

  VastaaPoista
 8. Ihanainen haalari ja nätit asusteet myös! Tykkään erityisesti yläosan kuviosta ja ylipäätään tästä mallista, varmasti toimiva ja mukava vauvelin päällä. Mitä tarkoittaa kierretty silmukka?

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikki!

  Maikki, kierretty oikea silmukka neulotaan siis takareunasta oikein. Nurjankin silmukan voi tietysti tehdä kierteellä. Tuolloin silmukka siis tosiaan "kiertyy" ja mielestäni se on resoreissa ja joustinneuleissa kauniimman näköinen kuin normi oikea. Tavallinen oikea silmukka jotenkin löpsähtää joustimessa mutta tuo kierteinen säilyy fittinä.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!