14 huhtikuuta 2010

Surrur


Muistaako kummitäti tämän? Olen nimittäin lähes varma, että olen saanut kuvan hiiren joskus aikoinaan sinulta. Viimeisimmän muuttorumban yhteydessä hiiri löytyi (ihmeellistä, että se on vielä tallessa!) ja pääsi arvoiselleen paikalle. Ja niin.. sattumalta löysin muuten myös erään 5-vuotislahjaksi saamani tyynyliinan, joka on myös samaisen kummin tekemä. Täytyykin muistaa esitellä se täällä joskus.. tyynyliinassa on nimittäin lammas ja se on toiminut inspiraation lähteenä muutenkin...


Serkkuni antoi lainaksi ihanan korisängyn Potulle ensisängyksi. Kori on ihana ja muutenkin on hienoa, ettei vielä tarvitse pyöritellä nurkissa isompaa sänkyä. Korin siirtää tarpeen mukaan vaikka huoneesta toiseen. Kuvan uudet päälliset tekaisin korille eilen. Ensin meinasin lähteä tutkimaan kangaskauppojen valikoimia, mutta omiin varastoihin kurkkaaminen kannatti. Sen verran on vuosien aikana tullut hamstrattua erilaisia kankaita, että aina sieltä jotain löytyy... (Tosin huomenna on vuorossa kangaskauppareissu kaikesta huolimatta.. eräs projekti kaipailee kankaita ja kun mennään tuonne Isompaan kaupunkiin niin pitää samalla käydä ostoksilla..)

Nämä sisävaipat olen ommellut kevään mittaan kokonaan kierrätysmateriaaleista, kirppissaaliita siis. Jokaisessa vaipassa on parikerrosta froteepyyhettä imuna. Tämän lisäksi jätin kuitenkin myös täyttöaukon lisäimujen laittamista varten (en vielä tiedä miten fiksu ratkaisu käytönnössä, mutta kassellaan..) Tällaisen sisävaipan päälle on siis tarkoitus pukea kosteussuluksi joko neulottu villahousu tai äitiyspakkauksestakin löytyvä kuorivaippa.

Kaavoina
Kestovaippayhdistyksen ilmaiskaava
Kestovaippainfon FuzziBunz-kaava (jota kaavoitin hiukan uudelleen uudemman Fuzzin mallin mukaiseksi)
Suuri Käsityölehti 01/2008
Materiaaleina
Vasemman puoleisista löytyy Marimekon flanellia, oikeanpuoleiset ovat trikookangasta. Sisäpuolena kaikissa fleece.

3 kommenttia:

  1. Täyttöaukko on ehdottomasti fiksu ratkaisu, uskon että teilläkin tarvitaan nopeasti järeämpiä imumateriaaleja (hamppu, bambu), koska pienet tuppaa pissaamaan suuria määriä, eikä ihan aina varmasti jaksa tunnin välein vaihdella vaippaa.

    VastaaPoista
  2. Juu, täyttöaukko on hyvä juttu!

    VastaaPoista
  3. Söpöjä neulomuksia ja kauniita ompeluksia olet tehnyt! Luin muuten Wikipediasta, että ne hevosenkengät tuottavat onnea juuri niin kuin sinä sanoit eli ripustettuna suupuoli ylöspäin, jottei onni valu hukkaan :) Kiitos tiedosta!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!