09 huhtikuuta 2010

Katsastus


Oli viimeinen ultraääni ja lääkärikäynti. Uusi lääkäri. (Mies.) Vieläkin kiukuttaa, kun muistelee koko tapahtumaa. Olo oli kuin autolla katsastuksessa. Ei autolle tarvitse kertoa, mitä milloinkin tutkitaan, mitä päätelmiä tutkimuksista tehdään. Ja tilanteessa ei osaa oikein kysyäkään. Vasta jälkikäteen tulee mieleen, että olisi ollut oikeus vaatia jonkinlainen vastaus, jos ei muuten. Mutta tilanteessa sitä jotenkin liikaa luottaa lääkäriin. Että hän kyllä osaa selittelemättäkin. Ja olin minä uudesta tilanteesta sen verran hämmentynytkin, ettei kysymysten esittäminen tullut mieleen. Mutta kyllä lääkäriltäkin voisi edellyttää jonkinlaisia sosiaalisia taitoja. Että muminan ja mutinan sijaan saisi edes pari selventävää lausetta. Tai että edes esittelisi itsensä! No, kyllä se tärkein kuitenkin selvisi. Pottu voi erinomaisesti ja on asemoitunut hyvin synnytystä ajatellen. Kokoa on jo huimat yli kolme kiloa, mikä on tietenkin hienoa, sillä puuttuvan napanuoravaltimon takia kasvua on seurattu tarkemmin koko raskauden ajan. Mutta muuten tekisi mieli unohtaa koko reissu... kun alkaa vain sapettaa, kun sitä miettii.


Villapöpät Ullasta
Kaksinkertainen hahtuva

Puikot 4 1/2Vauvan vaippahousut (Moda 4/2009)
Lanka Freedom spirit
Puikot 4

(Yksi kerällinen riitti niukin naukin.)

Kuvausalustana kymmenen metriä sideharsokangasta, jonka sain lahjaksi siskoltani, joka myös oli saanut harsot lahjaksi. Jospa minä pääsisin säkillisen kanssa niin pitkälle, että leikkaisin ja ompelisin...

7 kommenttia:

 1. Mokoma lääkäri (ärrinmurrin sentäs, eikö ne voisi siellä lääiksessä pitää jotain kurssia sosiaalisista taidoista ja niiden käyttämisestä?!) Pääasia kuitenkin, että pikkupottu voi hyvin!

  Tuollaisesta harso määrästä taioit kyllä ihan pätevät vehkeet vaippailuun ja puklujen pyyhkimiseen! 80x80 on aika toimiva koko.

  VastaaPoista
 2. Älä kuule välitä lääkäristä, näitä kuspoja kyllä piisaa.. Täti kävi synnytyksen jälkeen tarkastuksessa joka suoritettiin kahden metrin päästä taskulampulla haaroväliä tiiraillen, hyvältä kuulemma näytti.

  Potulle ja sulle vointeja :D

  VastaaPoista
 3. Jonna: Päätin ryhtyä samantien tuumasta toimeen ja leikkasin harsot (juurikin 80cm x 80cm) sekä huolittelin reunat saumurilla. Onneksi on saumuri.. Harsoja tuli 12 kpl. Äitiyspakkauksen mukanahan noita tuli jo yli puolenkymmentä...

  Jatta: Vähän liian usein kuulee niitä huono-lääkäri -tarinoita.. Ja nurinkurista kyllä, sitä pidetään ihmeellisenä, jos lääkäri onkin mukava ja osaa kertoa mitä milloinkin tekee. Hmph.. pitäisi olla toisinpäin.

  VastaaPoista
 4. Hih, lähes identtiset pöpät ovat valmistuneet myös täällä, värikin on sama :D Hienoa että Potulla kaikki on hyvin, vaikka olikin idiootti lääkäri!
  Elli

  VastaaPoista
 5. Lääkärit voisi kyllä enemmän "puhua", kun ei aina huomaa ja osaakaan kaikkea kysyä. Hyvä, että vauvalla kaikki hyvin! =) Ja kivoja villapöpiä! Tuli kanssa hyviä ja edullisia taittoimuja vaippoihin, kun palastelin pari flanellista pussilakanaa ja saumurilla huolittelin reunat. Pussilakanoita käyttämällä jää metrihinta tosi pieneksi ja ihan toimivia ovat käytössä. =)

  VastaaPoista
 6. Jää kyllä ikävästi mieleen kummittelemaan nuo huonot lääkärireissut. Vieläkin kiukuttaa yli puolentoistavuoden takainen perätilaan liittyvä polikäynti, jossa lääkäri ei edes suostunut keskustelemaan kanssa kun ilmoitin pelkääväni perätilasynnytystä ja halusin kysellä asioista. "Ei sinulla voi olla mitään pelkoja tämän asian suhteen. Kiitos näkemiin!!" kuului vastaus. Käytöskouluun todellakin...

  Mutta onneksi potulla on kaikki hyvin ja ihanat villapökät odottaa käyttäjäänsä :-}

  VastaaPoista
 7. Olenpa tainnut käydä samaisen tökerön lääkärin pakeilla samoissa merkeissä - olettaen että kävit synnytystapa-arviossa tuolla naapuripitäjässä... Ei ollut kovin häävi ulosanti sillä tohtorilla nimittäin.

  Mutta kaikesta huolimatta, kivalta näyttävät villapöpät ja kaikki muutkin kestovaippavalmistelusi! Ihan jo harmittaa kun omien kestokokeilujeni kanssa kävi miten kävi. Toivottavasti sinä olet sinnikkäämpi kestoilun saralla, kertsien raahaaminen kaupasta kun on kovin, kovin turhauttavaa :(.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!