19 tammikuuta 2006

Taustoitusta


Viime syksynä minä ensimmäistä kertaa jäin plogiin kiinni: Jotain ohjetta etsiessäni eksyin Lauran sivuille. Sitä seurasivat Tikru ja Mielitty . On ihan hassua miten koukkuun plogiin voi jäädä, toisten päivityksiä odottaa ja seuraa harva se päivä. Mutta en minä olisi uskonut itse tähän hömpötykseen lähteväni.. Mutta niin se elämä yllättää.

Minä neulon enimmäkseen vain sukkia ja hattuja ja lapasia ja kaikkea sellaista pientä ja kivaa ja nopeasti valmistuvaa. Elämäni aikana olen neulonut yhden villapaidan: Ysiluokan käsitöissä innolla toteutettu tuotos on ollut päälläni yhden kokonaisen päivän. Villahan on aivan liian kuuma! Etenkin tällaiselle lämpöpatterille, joka ei edes -20C pakkasilla tunne sellaisia sanoja kuin talvitakki, pitkät kalsarit, vuoritetut talvikengät... Mutta päästyäni käsityöplogien ihastuttavaan maailmaan, olen tajunnut, että eihän sen ison neuleen tarvitse villaa olla.. Olisi ihanaa saada aikaiseksi vaikkapa tällainen rogue ... Mutta uskallus sellaisen aloittamiseen kestää varmaan vielä hetkisen. Neulomisen ohella minä teen kaikkea muutakin kivaa, eikä tämän plogin (edelleen Peellä) olekaan tarkoitus olla pelkkä neuleplogi. Tuotoksia tulee virkkaamalla, ompelemalla, painamalla, huovuttamalla myös. Joskus saattaa mennä useita kuukausia etten tee yhtään mitään. Sitten jossain vaiheessa, yleensä syksyllä iltojen pimennyttyä ja maan mustuttua, iskee kaupan lankahyllyjen edessä valtava himo päästä neulomaan, ihan mitä tahansa. Kun joskus vain saisin sellaisen oman huoneen kaikille ompeluksilleni, ompelukoneelle, langoille ja epämääräisille nurkissa pyöriville myttösille...

Kuvassa on minun iki-ihanat, ikiaikaisen vanhat ja ikimuistoiset villasukkani joita tulen käyttämään varmaan ikuisesti (sukat ovat ajalta jolloin 7-veljestäkin oli vielä kestävää laatua..) Sukissa jokainen rivi on neulottu eri värillä (oli aika hidasta, muistelen). Minä käytän noita sukkia lähestulkoon aina. Tammikuun alussa valmistuivat Novitan raitalankasukat, joita en ole vielä uskaltanut käyttää, uskolliset raitasukathan saisivat armottoman mustasukkaisuuskohtauksen! Mutta muista neulomuksista enemmän sitten myöhemmin.

5 kommenttia:

 1. Hienoa, että olet saanut taas postattua. Olet nyt Satusedän luettavaa -listan ylimmäisenä.

  VastaaPoista
 2. Lisää sun blogi vielä Blogilistalle (blogilista.fi). Saanet lisää lukijoita?

  VastaaPoista
 3. Hei kivaa, uusi ploki. Tervetulloo plokkaamaan! :)

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa joukkoon!

  Rogue ei ole muuten yhtään niin hankala kuin miltä näyttää, ja ohjeet on uskomattoman perusteelliset, kerros kerrokselta jokainen silmukka selitettu :).

  VastaaPoista
 5. Kiva tietää että rogue kokemukset eivät pelota.. Mistäköhän niitä ohjeita saa?

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!