02 helmikuuta 2006

Turhaumus

Turhaumus turhastus, neulomistaitoni ovat vielä niin kovin vähäiset. Tekeillä on edellisessä viestissä mainostettu piponen. Hermot meinaa kuitenkin mennä.. Puikoilla on silmukoita yhteensä parisen sataa, mikä tarkoittaa sataa varapuikolle siirrettävää silmukkaa joka neljännellä kierroksella. Voi hengästys. Olen ainakin vielä niin kömpelö, että aikaa menee todella.. Haaveilen edelleen jostain helpommasta tavasta hoidella tuo silmukoiden siirtely, mutten itse ainakaan ole osannut vielä kehitellä moista. Mutta tuntuupa työläälle yhdeksi hatuksi! Kivaa silti on tehdä jotain aivan uutta.

3 kommenttia:

 1. Jos kyseessä on 4 silmukan palmikot, eli aina 2 siirretään, niin mä olen ainakin sen verran laiska etten viitsi apupuikkoja käyttää, vaan sen verran siirtelen silmukoita puikolta toiselle, että jos täytyy tehdä vasemmalle kallistuva palmikko, niin en siirrä etummaisia silmukoita mihinkään, vaan neulon ne seuraavat 2 työn takaa, sit lasken varovasti kaikki 4 silmukkaa puikolta, poimin ne 2 neulomatonta takaisin ja neulon ne.. kamala kun on vaikeesti selitetty ja tuo vaatii vielä löysähkön käsialan (ei siis mitään kalaverkon kokoisia silmukoita, mutta löysähkön käsialan). Enkä tiedä nopeuttaako tuo, mutta eipähän tarvi ainakaan apupuikkoa käyttää. Oikealle kallistuva palmikko onnistuu mulla siten, että tiputan kaikki 4 palmikkoon tulevaa silmukkaa puikolta ja poimin ne sit takaisin neulottavassa järjestyksessä molempian puikkoja apuna käyttäen.

  Näin kirjoitettuna tuo kuulostaa tosi vaikealta ja hitaalta, mut mun mielestä ihan helppoa.. oon tosin aina neulonut nuo 4 s palmikot noin. No kuiteski, toivottavasti tää auttaa jotain, jos ei, niin sit en tiedä muita keinoja.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi2/2/06 11:09

  Moi!

  Johannan vastaus meemiin on nyt miun blogissa eli sieltä sen sais nyt napata... :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Päivi! Kokeilin jippojasi ja ainakin eteen siirrettäessä onnistuin pyörittelemään silmukoita ilman apupuikkoa. Neuleeni on ehkä liian tiukkaa (ja lanka liian) ohutta, jotta voisin pitää silmukoita liian kauan "irrallaan". Mutta jo nyt työn etenemin nopeutui selkeästi :).

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!