31 maaliskuuta 2006

Otankin molemmat


Minua katsoi tänä iltana kaihoisasti kaksi herkkua. En osannut päättää kumman ottaisin, ja onnekseni huomasinkin voivani ottaa molemmat, yhtä aikaa: neule & uusin Potter! Potterin kannet ovat sitäpaitsi silleesti kivat, että kirja lepää polven päällä oikea sivu avoinna ihan pitämättä. Ja neule taas.. lahkeiden yhdistämisen jälkeen ei ajattelutyötä juuri tarvitse tehdä, sillä pyöröneuleena tarttee vain oikeeta silmukkaa väsätä. Ihanaa! Kirja on jopa parempi seuralainen kuin telkkari: sen pystyy aina keskeyttämään, kun silmukka karkaa tai pitää lukea ohjetta. Harmi vain, että nykyään niin yleiset pikkupokkarit eivät varmasti itsekseen avonaisina pysyisi.. Tajusin tuossa neulolukiessani (lukineuloessa?), että kumpaisenkin toimen kohdalla etenen varsin hitaasti. Olen huomannut, että halutessani voisin kyllä sekä lukea että neuloa huomattavasti nopeampaan tahtiin. Jostain syystä lukemis- ja neulomisrytmini on kuitenkin muotoutunut varsin verkkaiseksi.. Se on sellainen kiva ja sopiva. Ja mikäpäs kiire tässä.. jää enemmän aikaa ajatella tekemäänsä.

5 kommenttia:

 1. En mäkään tiedä miten sen voi estää, mutta tee itse-lehti ois nyt kaupan ;)

  Harmi kun itseltä ei löydy kirjoja joita vois lukea samal kun neuloo, kun eivät meinaa noi pienemmät pysyä auki edes pidettäessä :( Mut miks ei onnistuis, ku blogien lukeminen ja neulominen onnistuu, kans hiukan verkkasempaan, mutta haitanneeko tuo kun ei ole kiire ;)

  VastaaPoista
 2. Mulla on ikivanha teline, jolla aikoinaan pidettiin musiikinkirjaa pöydällä pystyssä laulettaessa. Siinä on kumitassut pitämässä lehtiä paikoillaan. Nykyään se toimii mainiosti luettaessa ja neulottaessa samaan aikaan. Luulisin, että musiikkiliikkeistä saa sellaisia vielä nykyäänkin. Ehkä.
  pia

  VastaaPoista
 3. Minäkin luen lähes aina kotona kutoessani, joskus linja-autossakin teen molempia samaan aikaan, ja junassa tietysti. Kirjat pysyvät hyvin auki esimerkiksi pitämällä isoja saksia, kännykkä tms. painona toisen sivun päällä tai poikittain aukeaman yli. Minulla on myös puupalikka, joka on oikein mainio tuohon tarkoitukseen.

  VastaaPoista
 4. Sellaisen kirjatelineen ostin Suomalaisesta kirjakaupasta, pari euroa taisi maksaa. Just sellaset kumitassut tässäkin on ja kaltevuutta pystyy säätämään.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi9/4/06 15:46

  Mä taas yritän harrastaa blogisurffausta ja kutoa samaan aikaan ja se ei tunnu onnistuvan millään, harmittavaa...

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!