29 toukokuuta 2006

Fifistelyä


Aloitinpa sitten sen ekan Fifin, joka samalla on myös ihan ensimmäinen pitsineule ylipäänsäkin. Langan (Topp Mohair) ohje suosittelee 5½ puikkoja ja samaten isoja puikkoja myös itse Fifin ohje mohairlangalle. Aloitin neulomisen siis kutoskoon bambupuikoilla. Jälki oli (mielestäni) ihan kauhea: niin löysää, ettei reiät erottuneet muusta neuleesta, kun kaikkialta näkyi läpi. Epäilin jopa tekeväni jotain väärin, vaikka ohje onkin hyvin yksinkertainen. Mukanani mökillä oli bambupuikkojen lisäksi ainoastaan 2½ sukkapuikot. Sellaisillapa aloin sitten kokeilla uudestaan neulomista, ja tällä kertaa neulepinta alkoi näyttää oikealta. Ja koska jatkoin tuota työtä siis niillä pikkuriikkisillä puikoilla, niin en sitten viitsinyt aloittaa hommaa alusta päästyäni kaupasta hakemaan pidemmät puikot. Fifi etenee nyt siis kakspuolosen puikoilla, ihan hauskaa näpertämistä mutta melkoisen hidasta jo tässä vaiheessa :). Saa nähdä missä vaiheessa kyllästys iskee. Minun käsialalle oikean kokoiset puikot olis ehkä ollu jotkut neloset. Luulen kuitenkin, että pingotuksen jälkeen tuokin huivi on ihan jees. Ensimmäiseksi pitsihuivikokeiluksi tämä Fifi sopii oikein hyvin. Uskallan varmasti jatkossa tarttua haastavampiinkin ohjeisiin. Mohairlanka minua vain ärsyttää... Se on niin pörröistä, etten itse ainakaan tuollaista voisi lainkaan pitää (lahjan saaja täytyy siis kehittää..) Täytyy ottaa selvää ja tutustua muihin ohkaisiin huivilankoihin (ja vinkkejäkin otetaan vastaan..)

5 kommenttia:

 1. Onko muilla ollut tänään ongelmia Blogilistan käytössä..?

  VastaaPoista
 2. joo, blogilista on ollut jumissa! vasta nyt yöllä alkoi toimia.

  Sun Fifistä tulee upea, toi vihreä sävy on täydellinen.

  VastaaPoista
 3. Itse tein fifini nallesta. Aloitin kanssa mohairista, mutta ne suositellut puikot tuntuivat todella paksuilta ja jälki teki suorastaan pahaa. Päätin kokeilla ihan vain sillä nallella, että osaanko edes tehdä koko kuviota ja miltä se näyttäisi siitä tehtynä. Kiva tuli ja puikkoina käytin 3½. Eiköhän se onnistu melkein mistä langasta tahansa. =)

  VastaaPoista
 4. Alpakka lanka on ihanaa. Se on niin pehmoista, että sopii hyvin kaulahuiviksi. Sitä on kyllä monen paksuista, joten sopiva huivilanka löytyy varmasti.

  VastaaPoista
 5. Ompas herkullisen väristä lankaa!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!