02 toukokuuta 2006

Problemo

Nyt tuli eteen ongelma.
Vauvan neuletakkiin tulee yläosaan pystyraidallinen joustinneule. Elikä 2 o vihreällä ja 2 n valkealla langalla vuorotellen, ja nurjalla päinvastoin. En ole moista ennen tehnyt (siis tasona) ja olen ihan hämilläni nurjan puolen kanssa. Langat pitäisi onnistua kuljettamaan siellä takana (eli neuloessa puikon edessä) mutta ainakin meikäläisen normaali neulomisote pakottaa langat sinne toiselle puolelle (etupuolelle). En siis osaa keksiä tahi tajuta kuinka pitäisi tuo nurja puoli neuloa ja langat siellä kuljettaa, jotta se menisi sujuvasti eteenpäin.


Edit. Niin että jos jokukenkäänkukavain osaisi tässä auttaa tahi vinkata niin kivaa ois :)

7 kommenttia:

 1. En ole kai minäkään sitä oikeaa tapaa kun ne langat menee siinä jossain välimaastossa. Kuitenkin ehkä enemmän takana kuin edessä ja sit pyörittelen niitä jotenkin.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi3/5/06 20:27

  kysy kysymyksesi esim. ihanitse.com issa. sieltä saat vastauksen helpommin kuin omasta blogistasi.

  VastaaPoista
 3. Ei mulla ainakaan oo minkäänlaista patenttiratkaisua tuohon, itse yritän aina vain jos mahdollista, tehdä kirjoneuleen suljettuna neuleena.

  Seuraavaa voit kuitenkin yrittää: pidät neulottavat langat kummatkin etusormella, mutta lähempänä itseäsi kuin oikeaa puolta neuloessasi. Koukkaat sitten silmukat takaa. Hankalaa ja ja melko hidasta, ainakin minun mielestäni.

  VastaaPoista
 4. Yksi mahdollisuus on, että vaihdat pyöröpuikolle; neulot ensin valkoisella langalla 2s, nostat vihreät neulomatta, neulot 2s jne. Kun olet päässyt kerroksen loppuun, teet saman samaan suuntaan vihreällä langalla. Sitten käännät työn; ja taas ensin toinen lanka, sitten toinen. (Ja koska olet nyt nurjalla, pidät langanjuoksut nurjalla)
  Ei yhtään nopeampaa, mutta langat eivät sotkeennu.
  Itse kyllä vaihtaisin mokoman neulepinnan joksikin toiseksi ;)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi7/5/06 18:55

  Työläs tapa on tehdä niin, että kahden silmukan jälkeen vaan kertakaikkiaan siirtää valkoisen langan työn eteen ja vihreän työn taakse, ja taas kahden silmukan jälkeen vaihtaa lankojen paikkaa.

  Itse olen opetellut aivan käsittämättömän mahtavan systeemin: Osaan neuloa myös vasemmalta oikealle (!!!), jolloin kirjoneuleitakin voi tehdä ihan helposti edestakaisin neuleena. Suosittelen myös ihan yksiväristä sileää neuletta tasona neulottaessa. Ensimmäisen "opetteluneuleen" ensimmäiset 5 senttiä oli kyllä aika kamalan näköistä, mutta kyllä se siitä tasottui :-)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi9/5/06 12:13

  Tässä taitaa olla kyse siitä kuinka tekee nurjan silmukan. Itse nostan nurjalla puolella langan aina puikon eteen ja koukkailen niitä oikealla puikolla. Kirjoneuletta teen siten, että kummatkin tai kaikki langat ovat vasemman käden etusormella puikon etupuolella ja niistä koukkailen sen jota haluan käyttää. Jos joku väri jää pidemmäksi aikaa syrjään, pudotan sen alas itseni ja neuleen väliin ja kierrän vain välillä muiden lankojen ympäri, ettei lenkistä tule liian pitkä. (onkohan tämä ymmärrettäväsi selitetty?) Kyllä se siitä, minusta ainakin helpompi ajatus, kuin vasenkätisen neulomisen opettelu.
  Tsemppiä vaan harjoitteluun. t. Viuviu

  VastaaPoista
 7. Minäkin kuljetan aina lankaa työn etupuolella, kun teen nurjia silmukoita. Ei tullut mieleenikään ajatella, että kirjoneuleen neulominen nurjalla olisi jotenkin pulmallista, joten oli pakko kokeilla, miten sen teen, jotta voi esittää oman mielipiteensä asiasta LOL
  Osaan kyllä neuloa vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle, koska piti opettaa vieressäni istuva vasenkätinen tyttö neulomaan yläasteella, koska opettaja ei siitä selvinnyt.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!