14 elokuuta 2006

Piposia

Tehdessäni vihreää vauvapipoa ihastuin kovasti kyseisen pipon mallikuvioon. Niinpä sitten tekaisin samalla mallilla vaaleanpunaisesta puuvillalangasta kesäpipot myös lauantaina 5-vuotta täyttäneelle siskontytölleni sekä samaisen tytön kasikuiselle pikkusiskolle. Kuvia en tietystikään muistanut lahjapipoista ottaa (:D), mutta komiathan ne oli. Isomman tytön pipoon en neulonut lainkaan sitä rimpsuhimpsureunaa, vaan ihan vain neljä kerrosta ainaoikeaa. Vyötteenkin olen onnellisesti hukannut (tyypillistä), joten tietoja langasta on turha odottaa.
Toisen siskoni tyttö, 7.v, on jo itsekin reipas käsitöiden tekijä, ja nähtyään minut neulomassa serkkujen pipoja, ehdotti että samalla tyylillä voisi tehdä myös pelkän hiuspannan. Suunnittelijan ohjeita noudatellen tekaisinkin jämäkerästä kuvan hiuspannan suunnittelijan omaan päähän. Kuvasta saanee hieman osviittaa myös kuvaamatta jääneiden pipojen ulkomuodosta.
Itselleni tein jo aiemmin ihan samalla tyylillä syyspipasen. Lanka (vyöte hukassa! tiedot myöhemmin...) on ihanantuntuista ja ihananihanan väristä ja sopii pipoon oikein hyvin. En kuitenkaan ole ihan täysin tyytyväinen lopputulokseen: jotain puuttuu. Se ei oikein istu päähän. Auttaisko joku virkattu reunus alareunaan? Vai pitäiskö vielä hieman isontaa ja väljentää..? Ehdotuksia otan mielelläni vastaan. Kokonaisuutena pipo on kuitenkin oikein mukava, ja suojannee päätä heti ekana tuulisena syyspäivänä :).
Myöhemmin. Sain ronkittua tekeleiden lankatiedot: Vaaleanpunaiset pipot valmistuivat Marks&Kattensin Anemonesta, puuvilla akryyli sekoitteesta. Puikkokoko oli 2½. Ihanainen oman piponi lanka on saksalainen Kokon, silkki-puuvilla-akryylisekoite. Ehkä hieman Samoksen kaltainen, ohkaisempi, ihanan tuntuinen! Puikkoina 3.


1 kommentti:

  1. Ompa kiva malli! Täytysköhän minunki..

    Ja joo, joku reunus vois auttaa istuvuuteen.. Ei toi kyllä kuvassa pahalta näytä. Mulla on niin outo pää että pipon pitää olla pitkä ku nälkävuosi ettei se nouse päästä pois :(

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!