19 marraskuuta 2006

Kusti

Tämä piti esitellä vasta sitten, kun olen löytänyt sopivat napit, mutta eipä semmoisia nappikauppoja ihan helposti Helsingin keskustasta löytynytkään..Ohje on Ullan Kusti Palmikkopusero. Takakappaletta muokkasin siten, että myös palmikoiden välissä on helmineuletta ja pituutta lisäsin muutaman sentin.
Lankana idéna JUVEL.
Puikot 4.
Menekki 200g.

Ihastuin Kustiin jo aikoja sitten, ja nyt oli sopiva hetki neuloa se kummipojalle joululahjaksi. Valitsin langan erityisesti sillä perusteella, että tiheydet täsmäisivät ohjeen kanssa. Tarkasta valinnasta huolimatta onnistuin tässä suhteessa menemään pää edellä metsään: ohjeen silmukkamäärillä neulottuani paita on noin 7cm leveämpi (ympärysmitalta 14cm), kuin ohjeessa. Ei siinä mitään, paidan pitikin olla hieman isompi, koska pojukin on jouluna jo yli 7kk vanha, mutta silmämäärällä mitattuna paita on nyt yli yksi vuotiaan kokoa.. Sinänsä hieman harmittaa, mutta toisaalta: mahtuupahan ainakin jossain vaiheessa päälle (lapsilla kun on tapana kasvaa).Kuvassa näkyy langanmenekin tarkkuus: langanpään verran jäi tähteeksi 200g:sta. Hieman piti toisen hihan resoria lyhentää, jotta sain langan riittämään toiseenkin hihaan. Neuloin paidan pyöröpuikoilla kainaloihin asti. Toinen olkapää on yhdessä kolmen puikon päättelyllä (ihana, ei paksua saumaa!) Kokeilin myös hihoissa ainakin itselleni uutta tapaa: Koska paidan mallissa ei ollut mitään erikoisia hihan muotoiluja (pelkkä suora reuna), loin hihan silmukat kädentien saumasta ja neuloin pyörönä "ylhäältä alaspäin". Näin vältyin toisilta paksuilta jälkikäteen ommelluilta saumoilta, joita vihaan.

Vasen olkapää on auki päällepukemisen helpottamiseksi, ja siihen pitäisi löytää vielä neljä pientä nappia. Nyt nappien paikkoja merkkaavat nuppineulat.


BTW. Tämä kuvaidea oli mielestäni vallan hauska, ja olin siitä ihan tohkeissani: Mitä kaikkea hauskaa voisikaan keksiä. Yllätyin hitusen, kun ehdotuksia tuli kokonaiset yksi kappaletta. Huolestuin, ettei plogistuksellani taida ollakaan kovin montaa kiinnostunutta seuraajaa.. Toisaalta, olen ennenkin innostunut pöhköilystä, ja saanut huomata pöhköileväni ihan itsekseni.. :)


3 kommenttia:

 1. laitoin sinulle tuonne edelliseen postaukseen lisää aiheita....

  VastaaPoista
 2. Nokunenoovieläkerennytblogiasilukea! :D Laitan edelliseen postaukseen kuvausaiheita..

  Kivannäköinen Kusti, paidan alkuperäinen saaja on jo hieppa yli 2,5-vuotias ja kävi meillä eilen kylässä.

  VastaaPoista
 3. Askarellissa on aika kiva valikoima nappeja, tosin niitä ei voi ostaa yksittäin ja voi olla, että näin joulun alla ne ovat kovin jouluisia.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!