01 marraskuuta 2007

Mekko


Lanka Debbie Bliss baby cashmerino
Puikot 2½ ja 3
Ohje Moda 04/07

Tämä mekko menee nimensaamis- eli ristiäis- eli kastajaislahjaksi tikrupuvun omistajalle. Ensin mut koukutti tuo lanka: Vaikken vaaleanpunaisesta pidäkään, oli tässä värissä jotain ihanan vanhaa roosaa, ja lanka tuntui niin pehmoiselta. Toinen koukuttaja oli ohje, joka löytyi vahingossa Modaa selaillessa: Ohjeen mekko näytti ihanalta, yksinkertaiselta mutta kuitenkin siinä oli jokin juju (kukka). Alunperin ei siis ollut tarkoitus tehdä yhtään mitään tällaista, mutta sitten se vaan tuli, ihan itsestään. Ohjeen löysin myöhemmin myös täältä, kun etsin netistä napinläpipiston ohjetta. Napinläpipiston nimellä en löytänyt mitään järkevää, ja tyydyinkin toteamaan, että tutumpi pykäpisto saa tarkoittaa samaa asiaa.


Mekon koko on löysästi jotain välillä 3-6kk. Ohjeessa pienin koko oli 9kk, joten räknäsin itse yhtä kokoa pienemmän version. Aloitussilmukoita oli 176s, ja kainalokohdan leveys 112s. Tällaisen liivimekonhan pitäisi olla aika pitkäikäinen.

Muutoksena ohjeeseen neuloin reunoihin ainaoikean sijasta helmineuletta. Helmineule on jonkin verran vielä joustavampaa kuin ainaoikea, joten helma ei oikein tahdo pysyä aloillaan vaan lerpsahtaa ympäri. Höyrytys sai aikaan kuitenkin ihmeitä, ja ainakin nyt se pysyy paikallaan. Luulen, että käytössä se alkaa kuitenkin taas mutruilla. Olisi siis pitänyt neuloa helma vähemmillä silmukoilla, ja lisäillä oikea määrä sileän alussa.

Unikkokukan korvasin ruskealla kangaskukalla, kun en kaupasta löytänyt mitään vaaleanpunaisen kanssa yhteensopivaa kuvaa. Ja jälkeenpäin katsottuna tämä onkin näin jopa parempi. Kaupasta löytyi vielä kukan väriin mätsäävä ruskea body.

13 kommenttia:

 1. Voi vietävä kun on soma kussa, paljon kauniimpi kuin Modassa!

  VastaaPoista
 2. Oi, miten sievä pikkumekko. Ei mikään perinteinen hörsötys vaan just tyylikäs.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Vaaleanpuna-ruskea -väriyhdistelmä puhuttelee minua aina. Loistava lahja!

  VastaaPoista
 4. Jahas, no nyt löytyi meidänkin tytylle siis mekon malli, kun ukin synttäreille ollaan menossa kuun lopussa. Hiphei ja lankakauppaan. Kiitos insipiraatiosta ja vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Apua, aivan ihana!
  Juuri tänään sain kuulla suvun uusimmasta tulokkaasta. Täytyy ehkä alkaa tällaista väkertämään pienelle tytölle itsekin.

  VastaaPoista
 6. Roosa-ruskea on tosi hyvä yhdistelmä tytölle, minusta. Ei liian siirappinen.
  Tykkään kovasti mekosta, täytyy laittaa ohje muistiin... Olen keräillyt neulemekkojen ohjeita (ne on minusta niin söpöjä), mutta koska ei löydy sopivaa pikkuprinsessaa vielä lähipiiristä, on jäänyt toteuttamatta. Tosin minut tuntien ei olisi välttämättä huono idea neuloa sitä mekkoa nyt, jotta mahdollisen käyttäjän ilmaantuessa sellainen olisi jo valmiina... :)

  VastaaPoista
 7. Ihana ihana! Ollapa lapsi källeen niin että vois tepastella tuommoisessa mekossa. Se on ihan perfect, värit ja kaikki.

  VastaaPoista
 8. Tosi hieno! Mulla on kanssa vähän antipatioita vaaleenpunasta kohtaan, mutta just tuollaset vähän murretut sävyt on jees, ja tuo kukka tuo siihen vielä just sopivasti potkua :).

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis mekko! Ja värit sopii hyvin yhteen. Kylläpä olisin onnellinen jos tuollaisen saisin...

  VastaaPoista
 10. Mistä sä löysit ton kangaskukan?

  VastaaPoista
 11. Kangaskukka on leikattu omalla mallilla ruskeasta lakanakankaasta.

  Kiitos kaikille ihanasti kommentoineille!

  VastaaPoista
 12. Ihastuttava!
  Ruskea kukka on paaaaljon kivempi ku unikko.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!