18 tammikuuta 2008

Sweet Baby Cap, Saartjes bootees & Synttärit

Olen ehkä ollut viime aikoina hiljainen, mutta se johtuu vain tuosta auringon puutteesta. Ei innosta blokkailu, kun töistä ei saa millään otettua edustavan näköisiä kuvia. Alkoi mulla tällä viikolla opetusharjoittelukin, joka tuttuun tapaan näyttää vievän aika paljon sitä aiemmin ylimääräiseksi jäänyttä aikaa..

Mutta kiitos Mimmun ihanan huomionosoituksen, heräsin uudestaan tähän päivään ja päätin ottaa joitain kuviakin.Saartje´s bootes
sekä
Sweet Baby Cap
Molemmissa lankana Sirdar Snuggly (joka on kyllä ihanan tuntuista mutta mutta.. toivottavasti kestää venymätivanumati..) Langan tiheys näyttää sopivan molemmille ohjeille sellaisenaan, eikä muokkauksia tarvinnut tehdä. Molemmat ohjeet ovat myös tosi kivoja toteuttaa!
Nämä lahjuspakettiin pienelle poikavauvalle mallia 110108.

Ja sitten synttärit. Tässä on nimittäin hurahtanut kaksi kokonaista vuotta blogielämää meikäläiselläkin. Sinänsä uskomatonta, sillä alunperin en millään meinannut edes omaa blogia perustaa. Jostain sitten kaivelin ne innostuksen siemenet ensimmäiseen postaukseen, ja siitähän se sitten lähti, u know. Kyllä olen nauttinut ja voinee tätä jonkinlaiseksi harrastukseksi kaite jo sanoa.

Omassa blogissani itselleni tärkeitä asioita on toki muistiinmerkitseminen, ikäänkuin päiväkirjan pitäminen omista töistään. Päivittämisen halu saa minut myös toimimaan, ja työt valmistuvat silkasta halusta saada ne uudeksi päiväkirjamerkinnäksi. Vähän niinkuin opintopisteitä keräisi... Blogin kautta on mahdollisuus myös ylläpitää tervettä käsityöläisen itsetuntoa: Teen jotain ja se on piru vie mahtavaa! Mielestäni on aivan mielettömän hienoa, että sadat suomalaiset käsityöläiset ovat rynnineet koloistaan ulos, ja päivittävät töitään muiden nähtäville. Ei enää kaappikäsityöläisyyttä :)! Läheisimmät ihmiset saavat/joutuvat nauttimaan harrastuksestani lähinnä pehmeiden pakettien muodossa, eikä omaa intoa ole mahdollista arkielämän piirissä purkaa (siis että kuka tällaista nyt jaksais kuunnella..). Tuhannet kiitokset siis kaikille teille, jotka olette kommentoineet, antaneet palautetta ja innostaneet omien blogienne kautta minua kokeilemaan uutta, rohkaisseet epäonnistumaan ja taas yrittämään uudestaan. Annetaan pyörien pyöriä, puikkojen heilua!

Toivoisin, että merkkipäivän kunniaksi kertoisit mikä blogissani innostaa ja ihastuttaa, ja mikä harmittaa ja kiusaa. Vaikka tätä hommaa kuinka paljon tekisikin vain itselleen, olette te kaikki lukijat kuitenkin tärkeimmässä roolissa. Niinpä kommenttienne perusteella on hyvä jatkaa siitä, mitä pidätte sen arvoisena, ja taas kehittää niitä asioita jotka kehitystä kaipaavat. Tammikuun viimeisenä päivänä suoritan kaikkien kommenttilaatikossa asioineiden kesken pienen arvonnan, jonka voittajalle laitan jotain pientä ja kivaa tulemaan.

28 kommenttia:

 1. Musta sä vaan teet niin hienoja neuleita ja upeissa väreissä. Inspiroidun kovasti, monesti on kasvanu oma to do -lista sun postauksen lukemisen jälkeen. Ja tykkään jotenki hirveesti myös tosta sun kuvauksesta "Laiska mutta ihana." =).

  Tykkäisin kovasti lukee sun juttuja useemminkin, mutta päivitystahdista on mun mielestä aivan turhaa ellei jopa tahditonta narista. Kaikki päivittää omaan tahtiinsa.

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon ja kiva kun olet olemassa. En edes muista kauanko olet ollut listallani.

  Sinulla on kivoja, hyvin toteutettuja töitä sekä vinkkejä tulee tällaiselle täti/äiti-ikäiselle. Luulen sinun olevan lasteni ikäinen.

  Pitikö tähän nyt muuta, Hyvää jatkoa ja tapaamisiin blogissa.

  VastaaPoista
 3. Mä oon täysin ihastunut sun töihin; ne on persoonallisia ja niissä on aina joku kiva juju. Niin neuleissa, askartelujutuissa (rakastan niitä pupuheijastimia!) kuin ompelutöissäkin. Osaisinpa itekin olla yhtä luova, sun töitä aina kattelen kun koetan jotain kivaa HALUTA askarrella mut valitettavasti se jää sihen haaveiluun.. :)

  Onnea blogille myöskin :)

  VastaaPoista
 4. Tyksin sun tyylistä ja rakastan sun sigua! Siinäpä se tiivistettynä :)

  VastaaPoista
 5. Onnea uhmaikäiselle!
  Tää kans tykkää, että teet kauniita juttuja ja kerrot niistä kivasti. Useamminki vois lukea :)

  VastaaPoista
 6. Mitäpä noihin edellisiin lisäämään, minäkin pidän sun töistä koska ne ovat kauniita ja persoonallisia. Tämä on minulle yksi niistä 'hyvänmielenblogeista' joiden pompsahtaminen päivityslistalle saa jo hymyn aikaan.

  VastaaPoista
 7. Blogiisi olen jumittanut lähinnä sen takia, että on kiva lukea sellaisen henkilön blogia, josta tietää vähän muutakin kuin mitä blogin perusteella voi päätellä...eli minulle tämä sinun blogin pitäminen on yksi tapa kurkistella sinun kuulumisia.

  Toiseksi sinun blogi oli ensimmäinen käsityöblogi, jota rupesin seuraamaan, joten se on inspiroinut myös oman blogin perustamisessa.

  Ja kolmanneksi, tykkään sinun tyylistä kirjoittaa ja tehdyt käsityöt on yleensä juuri tekijänsä näköisiä, eli niissä on se jokin, josta tunnistaa Maijun...

  Onnea blogisynttäreiden johdosta!

  VastaaPoista
 8. Onnea kaksivuotiaalle! Tykkään persoonallisesta tyylistäsi kirjoittaa! Alunperin aloin seurata blogiasi, kun huomasin sinunkin olevan kansankynttilä. Pidän tosi paljon myös blogisi ulkonäöstä, se on mukavasti retro.

  Mikä ärsyttää? No se, että olet liian ehtiväinen tekemään kaikkea ihanaa! :)

  VastaaPoista
 9. 2v-onnittelut minunkin puolesta. Sun blogi se on semmonen, että kun blogilista ilmoittaa päivityksestä, niin het pitää katsoa että mitäs kivaa se laiska, mutta ihana on nyt tehnyt :) Toivoa voisi, että bloggaisit vähän tiuhempaankin, vaikkakin noita ihailtavan viimeisteltyjä ja tyyliltään selkeitä käsitöitä kyllä ilmaantuu muutenkin jo ihan kadehdittavaa tahtia. Tämmöisiä hyväntuulisia blogeja on kiva lueskella.

  VastaaPoista
 10. Onnittelut täältäkin! Olet ollut suosikeissani siitä lähtien, kun joskus blogiisi eksyin..en muista mitä kautta alunperin.
  Työsi ovat niin kauniita ja persoonallisia....ja tapasi kirjoittaa niin raikas ja mukaansatempaava. Et tosiaan ole laiska, mutta ihana olet ;-)

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea täältäkin! Sun kauniit ja persoonalliset käsityöt tänne vetää, myös blogin yleisilmeestä tykkään kovin.:)

  VastaaPoista
 12. Onnea blogille!

  Tyylisi kirjoittaa on mainio, ja neulomuksiesi värit herkullisia!

  VastaaPoista
 13. Ethän muuta mitään, kiltti? :D Sun töissä on ihana värimaailma ja ne on taidolla ja tyylillä tehtyjä. Käytät sanoja hyvin ja hauskasti, ja kuvat kertovat loput.

  BTW, Hyvä kirjoitus bloggaamisesta ja sen syistä. Voisin sanoa kaikkeen että samma här. Voi kun saiskin opintopisteitä neulomisesta! Näillä tuntimäärillä ois jatko-opintopisteet pulkassa ja äkkiä. :P

  Hirmu hieno tiikerisetti vauvalle, taas kerran niin hyvät värit että. :)

  VastaaPoista
 14. Onnea kaksi vuotiaalle blogille! Blogissa ihastuttaa koko komeus. Hienoja töitä ja mukavanlukuista tekstiä. :)

  VastaaPoista
 15. Silloin ekan kerran kun blogiisi törmäsin ajattelin että onpa tyylikäs toteutus ja ihan mielettömän upeita töitä. Tarkemmin kun aloin lukea huomasin että joka toisen kuvan alla luki että ohje omasta päästä. Oot vaan niin älyttömän taitava ja kirjoitat niin ihanan rennolla tyylillä ja asenteella että saat muutkin kokeilemaan rajojaan.

  VastaaPoista
 16. Onnee, onnee! Tämä on varmaan vähän edellisten toistoa, mutku oon samaa mieltä - eli mahtavat kuvat, upeat käsityöt ja hyvä kieli. Keep up the good work!

  VastaaPoista
 17. Olen sinua tilaillut jo hyvän aikaa, ja viihdyn oikein mainiosti blogissasi. Neulot ja teet kauniista väreistä suloisia juttuja. Mikään ei vihastuta, en kai minä silloin täällä kävisi;)

  Minulle on ihan sama bloggaatko useammin vai harvemmin, kukin aikansa mukaan. Blogilistan kautta on kuitenkin niin helppo käydä aina kun on päivitetty.

  VastaaPoista
 18. Tää unohti taas jotain...

  ONNITTELUT!

  VastaaPoista
 19. Onnea!
  Minä pidän kovasti maanläheisistä väreistä mitä käytät töissäsi. Esittelet myös mukavan monipuolisesti erilaisia käsitöitä.

  VastaaPoista
 20. Teet samanhenkisiä töitä mistä olen itsekin kiinnostunut. Värit, mallit ja lankavalinnat ovat kiinnostavia ja ideoita herättäviä. Kiitokset blogistasi!

  VastaaPoista
 21. Sä teet ihastuttavia sukkia ja vielä ihastuttavampia lastenvaatteita- ja neuleita. Sun blogia on aina ilo katsella! Tykkäsin kovasti noista sun heijastimista. Ei oo kyllä hirveesti pahaa sanottavaa! :)

  VastaaPoista
 22. Kauniit kuvat ja siisti toteutusjälki yhdessä persoonallisen ilmeen kanssa ilahduttavat aina uudelleen. Säännöllisestipä siis täältäkin käydään kurkistelemassa juttujasi!

  VastaaPoista
 23. ÖÖm? En mie keksi mitään negatiivista! Ihanan pirteä blogi, jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
 24. Kui tää on menny multa ohi?

  Onnea plokille!
  Tykkään tästä, kun on mukavaa tekstiä ja tommosia kivoja töitä. Osaat tehdä ihan peruslangasta (ja kankaista) omaperäisiä, kauniita, inspiroivia tuloksia.
  Esmes nuo uusimman postauksen vilkutus-tumput, ihanat!

  VastaaPoista
 25. Ihastuttaa upeat upeat neuleet, kauniit värit ja kaunis käsityön jälki. Melkein vihastuttaa ettei oma jälki ole vielä tuolla tasolla. :)

  VastaaPoista
 26. Onnittelut!!


  Blogissasi on kivaa kauniit käsityöt,värit,tyyli,hauskasti kirjoitetut jutut jne...:)

  http://marjanoma.vuodatus.net

  VastaaPoista
 27. moiks!

  tulin vasta nyt ekaa kertaa kurkkimaan blogiisi ja mulle blogissa on aina tärkeintä se ensivaikutelma. Sun blogissa se oli heti tosi positiivinen ja vähän lisää kaiveltuani pääsit heti suosikkilistalleni (=

  VastaaPoista
 28. Ihastuttaa: kauniit kuvat, uudet ideat.. Mitään miinusta en nyt tähän keksi.. tottakai sitä toivoo, että päivityksiä tulisi useasti, mutta neulottuja töitä kun ei tehdä yhdessä tai kahdessa illassa. Kiitos blogistasi! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!