09 joulukuuta 2008

Ärrinpurrinlankaa


7 veljestä -lanka tuntuu näpeissä aivan karmealle. Se kutittaa. Eikä luista. Siitä roikkuu omituista nöhtävää. Olen aloittanut siitä jotain, mutta mietin pitäisikö olla viisaampi ja vaihtaa lankaa ennenkuin olen liian pitkällä. Kun taas toisaalta ei jaksaisi lähteä ostamaan sitä toista lankaa, 7 veljestä sopisi tarkoitukseen varmaan ihan hyvin. Mutta miten se voi olla noin Karua lankaa? Olen viimeksi neulonut kyseistä lankaa viime kesänä, eikä se silloin vaikuttanut ihan näin raastavalta. Voisiko värjäämättömyys vaikuttaa asiaan?

5 kommenttia:

 1. Välillä tuntuu mustakin että se on ihan kamalaa lankaa neuloa, mutta sitten taas joskus se on mukavaa neulottavaa. Varmaan johtuu siitä just jos itse värjää (itse en ole koskaan värjännyt), mutta veikkaan että myös sillä on väliä, minkä väristä neuloo. En tiedä... voin olla ihan väärässäkin. Kyllähän varmaan eri väriaineet on vähän erilaisia.

  VastaaPoista
 2. Se riippuu ihan väristä ja ostoajankohdasta. Noissa laatu vaihtelee kamalasti.

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut samaa uusissa langoissa. Vanhat seiskaveikat on pehmeitä :)

  VastaaPoista
 4. Ainakin Nalle-langassa olen ollut huomaavinani, että harmaa on karkeampaa kuin osa värjätyistä langoista. Tosin eri väriset langatkin eroavat selkeästi toisistaan pehmeydessä.

  VastaaPoista
 5. Varsinkin harmaassa langassa olen huomannut ihan saman asian, sekä 7 veljeksessä, että Nalle- langassa. Muun värisenä ovat pehmeämpi, mutta kyllä ne kaikki aika karkeilta tuntuu, kun sitä ennen on käyttänyt jotain laadukasta vauvalankaa tai soijapuuvillalankaa. Mutta on ne vain niin näppäriä nuo Novitan langat kun niitä voi ostaa joka marketista ja samaa väriä saa pitkään.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!