17 helmikuuta 2009

Kimmellys sukat


Shimmer socks by Meg Croft
Lanka Araucania Ranco Solid
Menekki ~80g
Puikot 2½

Tämä lanka tarvitsi jonkun yksinkertaisen pintakuvion. Edellisten Araucaniasukkien kanssa huomasin, että pikkaisenkaan monimutkaisempi kuvio häipyy tuonne värien joukkoon. Perus sileäneuleinen sukka ei sekään sopisi tälle langalle niin hyvin. Tämä malli sopii sen sijaan loistavasti: hieno lanka pääsee oikeuksiinsa.


Kuvion juju on edelliseltä kerrokselta poimittava, ylivedettävä lanka. Katselin tälle langalle erästä toista vastaavaa mallia, jossa ylivedettävä lanka poimittiin langankiertona Samalla kerroksella. Shimmerien idea sopii kuitenkin loisteliaasti juuri tällaiselle värivaihtelulangalle: edelliseltä kerrokselta poimittava lanka onkin jo vähän eri värinen, kuin kerros jonka päälle se tulee. Yksinkertaiset ideat ovat yleensä niitä parhaita, niin tässäkin tapauksessa. (ja jos selitys kuulosti monimutkaiselta.. noh.. kannattaa kokeilla itse!)

Silmukkamäärät, kantapää ja kärki ovat ihan omia perushommia, tällä kertaa (ihmeellinen poikkeus) en jaksanut kokeilla ohjeesta muuta uutta kuin tämän kuvion. Kantapäästä tuli perusperus, paitsi että siinäkin jatkoin tuota lankojen poimimista ja ylivetelyä, kiva tuli!


Kuvat kävin ottamassa päiväkävelyllä meren rannalla. Vielä vuosi sitten kotonakin pystyi ottamaan hyviä valokuvia ihanassa auringonpaisteessa. Nyt tilanne on toinen, ja riippumatta auringon paisteesta tai paistamattomuudesta, on kotonamme yleensä pimeää. Tai sitten saa sählätä ja mallata, että onnistuisi ottamaan ne kuvat siinä ainokaisessa valokaitaleessa, joka joskus yhden ja kahden välillä päivällä ikkunastamme siivilöityy.. Kiitokset vaan SRV:lle ja Helsingin keskustan ainoalle uudisrakennukselle. Enempien urputusten sijaan pari aurinkoista kuvaa sieltä rantsusta.5 kommenttia:

 1. lanka näyttää käyvän hyvin tuohon malliin, kauniit sukat!

  olen tehnyt joskus tuolla mallilla sukat mutta yksivärisestä langasta. ne ei olleet noin mielenkiintoisen näköiset.

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat, kaunis lanka ei ihmeellisiä kuvioita tai palmikoita vaadi ollakseen täydellinen. Mun kotona ei myöskään saa sisällä hyviä kuvia, valo ei vaan riitä. Entinen asunto taas kylpi valossa ja siellä oli hyvä kuvata, vaikkakin helteellä siellä kuoli lämpöhalvaukseen. Vaikeaa tämä harrastaminen;)

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat!

  Itse kävin juuri lauantaina kuvailemassa neulekuvia samoissa maisemissa, istahtamista noille penkeillekin mietin, mut siinä olis tainnut pylly jäätyä :)

  Teillä kävi kyllä huono tuuri SRV:n kanssa. Me asutaan onneksi niin korkealla, ettei talot pysty varjostamaan ja NCC:n jäädytettyä oman hankkeensa jopa maisemat säilyi. Jotain hyvää siis taantumassakin.

  VastaaPoista
 4. kiva väri noissa sukissa. katoin ensin että niissä on palmikkoa palmikon perään, mutta ähäskutti!

  VastaaPoista
 5. Kiitos!

  joko, niin mä epäilin kans näitä tehdessä ettei yksivärisellä langalla ehkä oiskaan niin hauska..

  Jaana, joo mekin saatiin vielä toissa kesänä lämpöhalvauksia.. että aina se kaksi puolta asioissa :)

  verano, onneksi me emme enää pitkään joudu katselemaan tiiliseinää (vaikkakin onhan sen rakentumista ollut hauskaa seurata!)

  Soile, juu, ähäskutti!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!