03 helmikuuta 2009

Shalom

Shalom Cardigan (pdf)
Lanka Novita Isoveli, väri 228
Menekki reilu 300g
Puikot 5

Ensimmäinen ns. lämmin, villainen, vaatteeksi kutsuttava kappale pitkään pitkään aikaan. (Hihatin poislukien.) Tällaista hihatonta, mahatonta ja muutoinkin ilmavaa neuletta voin minäkin pitää. Pakkasia sen pukemiseen vaaditaan silti. Ainakin tällä hetkellä.


Ihastuin keltaiseen Isoveljeen nähtyäni Hasbun neuleen. Lankaa lähti Prisman halvennuksesta mukaan iso kasa, vaikken ollut varma mitä siitä sitten tekisin. Hasbun shaalomi näytti sitten niin toteutettavan arvoiselta, että rykäisin silmukat puikolle. Eikä kaduta! Keltainen on tässä muodossa oikein edukseen, pidän! (Ja btw, minähän olen lähestulkoon a i n a vihannut keltaista. Tämä on kuitenkin sellainen sopivan murrettu, tarpeeksi oranssi keltainen, rakastuin ensi silmäyksellä.)


Neulominen oli nopeaa. Muokkasin ainoastaan kaksi lisäsilmukkaa etureunoihin, sekä pituutta aika runsaasti lisää ("oho, tulipas siitä vähän pitkä..!"). Kastelun ja pingottelun (ei-järkevää-olleskaan) jälkeen neule oli yksi iso Lörtsähdys :S! Onneksi onneksi pesukonekäynti (40C) pelasti shaalomini, ja neuleen pinta asettui sopivasti aloilleen. Alunperin suunnittelin toteuttavani takin kahdella napilla, mutta käytäntö osoitti ettei etuvarustuksen korostaminen ole meikäläisen tapauksessa tarpeellista: toimii paremmin yhdellä kiinnikkeellä.

Muutamilla muokkauksilla neuleesta olisi voinut saada vielä hiukan kivemman. Ainakin kädenaukot jäävät ohjetta noudattaessa turhan avoimiksi, reiät liukuvat pitkälle selänkin puolelle. Ei hyvä. Etukappaleiden puolelle olisin saattanut tupsauttaa pari ekstrasilmukkaa vielä lisää.

Hassu sattuma oli se, että saatuani neuleen valmiiksi, huomasin Villilangankin toteuttaneen samanmoisen :) Sitä kautta löytyykin muutama modaus Shalomin alkuperäiseen ohjeeseen.

12 kommenttia:

 1. Nätti! Keltainen Isoveli taipuu näemmä samoihin aikoihin moneen... Muuallakin olen nähnyt keltaisia isovelineuleita.

  VastaaPoista
 2. Mullakin on tuota samaa lankaa varattuna samaan tarkoitukseen :D

  VastaaPoista
 3. Ihan hyvä, että pidensit omaas, minen pidentäny ja se helma tönköttää takaa :). Kunnon pompadour-perse. Mutta on se silti mun rakas taikaviitta, kovalla käytöllä.

  VastaaPoista
 4. Hieno! Ja edellisen postauksen vauvannuttu on myös i-h-a-n-a!

  VastaaPoista
 5. Aivan mieletön! Ostin ite vihreää Isoveikkaa tuohon, täytyy katsoa mitä saan aikaiseksi :)

  Ainiin, blogissani on haaste sinulle! :)

  VastaaPoista
 6. Tosi ihana! Oikea piristysruiske!

  VastaaPoista
 7. Kivan pirteä! Sopii muuten tosi hyvin ruskean kaveriksi.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi5/2/09 09:04

  Oi oi, mulla on joku tilapäinen mielenhäiriö, kun tuo keltainen näyttää NIIN hyvälle.
  Mutta oon langanostolakossa, joten pitänee pidättäytyä.
  Laitan ohjeen ylös, mullon parikin lankaa millä voisin tuon toteuttaa (ei tosin yksikään ole keltainen).
  Aivan ihana neule!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi5/2/09 09:04

  Oi oi, mulla on joku tilapäinen mielenhäiriö, kun tuo keltainen näyttää NIIN hyvälle.
  Mutta oon langanostolakossa, joten pitänee pidättäytyä.
  Laitan ohjeen ylös, mullon parikin lankaa millä voisin tuon toteuttaa (ei tosin yksikään ole keltainen).
  Aivan ihana neule!

  VastaaPoista
 10. Tosi ihana. Ostin itsekin juuri keltaisen villatakin vaiken ole koskaan ennen tykännyt keltaisesta. Jotenkin tuo murrettu keltainen vain piristää kummasti ainakin nyt lumimyrskyjen aikana. Täytyy varmaan ostaa Isoveikkaa Suomessa käydessä ja kokeilla tuota mallia.

  VastaaPoista
 11. hieno shalom!
  meinasin sitä veikata aiempaan postaukseesi, mutta jätin arvailematta. näytti niin tutulta, kun hetki sitten tein myös leijonankeltaisen (muokatun) shalomin novitan mambosta! (ja vielä turun-matkalla...) ja saatuani valmiiksi ystävä paljasti kätköstään myös melkein samanmoisen. eli tätä on liikkeellä!
  omassa jäi ehkä vähän harmittamaan, että oisko pitäny jättää avonaiseksi, mutta jotenkin tuntuu että villasen pitää tulla kiinni asti. samoihin käsiaukon valtavuuksiin törmäsin mallissa. ja että ohuempi lanka kuin mambo ois ehkä ollut enemmän omiaan tähän.
  mutta siis kivalta näyttää sun shalom! keltainen on aina jees!!!

  VastaaPoista
 12. Ihana Shalom. Ja minunkin to-do-listalla odottamassa...

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!