27 heinäkuuta 2009

Unelmatyö -kö?


Minä pääsin puoleksitoista päiväksi naapuripitäjään kokeilemaan, millaista olisi olla töissä lankakaupassa. No, ympäristö on ainakin inspiroiva, täytyy myöntää. Ja koska työnteko ei tässä tapauksessa haittaa harrastusta, neulomisaikaa on vaikka hurumycke. Mielenkiintoinen kokemus, kivakin.

Mutta pienien paikkakuntien erikoisliikkeistä on pakko sanoa sananen. Nimittäin on muuten ohuessa nyörissä niiden yrittäjien elanto, jotka uskaltavat ja haluavat ja pystyvät pieniä liikkeitään pyörittämään. Päivästä toiseen, vuodesta toiseen, oman vapaa-ajan kustannuksella. Ja sitten kun tulee Se Asiakas, joka hentoisesti vihjailee voisko tästä alennetusta saada vielä vähän alennusta ja kun ne langat on niin kalliita ja niin.. Pienet yritykset pienillä paikkakunnilla räpiköivät usein hädin tuskin vedenpinnan yläpuolella. Marketteja vastaan taistellen. Ja kuitenkin juuri ne erikoisliikkeet palveluineen ja sisältöineen ovat niin kovinkovin tärkeitä. Pitää itse ainakin yrittää parhaansa mukaan pitää juuri niitä liikkeitä elossa.

Olen siellä, Iisalmen lankakaupassa, vielä huomenna tiistaina puoli kahdesta eteenpäin. Tuu moikkaamaan :)

8 kommenttia:

 1. siks mä en kehtaakaan vinkua alennuksia, itsas siitä palvelusta voisin vaikka maksaa vähän ylikin.

  VastaaPoista
 2. Varmasti kiva kokemus! Tulisin, jos asuisin vähän lähempänä. Vaan kun välimatkaa on n. 342 km, en taida ehtiä ennen sulkemisaikaa, aamu-uninen kun olen. ;o)

  VastaaPoista
 3. Toisaalta hyvä, että pestisi on niin lyhyt... Itsekin olen lankakaupassa silloin tällöin töissä ollut ja hiljaisina hetkinä lankakerät alkavat puhumaan: "Osta minut, osta minut" Monesti on käynyt niin että tienestit tuppaavat menemään lankoihin...

  VastaaPoista
 4. Minusta on kanssa paljon kivempi ostaa pienistä liikkeistä, kun suurista marketeista.

  Mulla ei olis edes pokkaa vinkua lisäalennuksia!

  VastaaPoista
 5. Mieluummin minäkin ostan oikeasta lankakaupasta kuin marketista. Mutta haluan myös, että palvelu on hyvää. Jos sitä ei ole, en myöskään käy liikkeessä.

  Harmi, olen reilun viikon päästä menossa Iisalmeen. Täytyy kuitenkin käydä katsastamassa paikka vaikka et siellä enää olekaan.

  VastaaPoista
 6. Voi ei, kävin tänään(kin) Iisalmessa, mutta vasta nyt illansuussa luin blogiasi. Olisi ollut hauska tavata :D
  Tuo lankakauppa on tosi kiva ja tarpeeseen, jos ei halua aina market-lankoja ostella ! Vakiokauppani siis....

  VastaaPoista
 7. Vau, keskustelin juuri oman lankakauppiaani kanssa kuinka ihana työ hänellä on kun saa työaikana ihan luvan kanssa neuloa. Olisi kyllä minunkin unelmatyöni tuo, mutta tuskin edes tällä isommissikaan kaupungeissa se mikään kultakaivos olisi, vaan samaa taistelua täälläkin. Olenkin huomannut että harvasta liikkeestä saa niin hyvää palvelua kuin lankakaupoista ja markettien lankaosastot olenkin nykyään ohittanut kokonaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos tuosta kirjoituksesta, se oli täyttä asiaa. Pienyrittäjissä on hämmentävää, ihastuttavaa rohkeutta.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!