21 joulukuuta 2009

Kanerva


Joululahjaksi neuloutui tänä vuonna kaksi asiaa, joista tässä toinen. Alpakan villasta neulottu vähäsen hienompi takki kesällä syntyneelle kummitytöllemme. Ohje oli yksinkertainen ja helppo (pienen pähkäilyn jälkeen tosin). Ja yleensähän ne yksinkertaiset asiat ovat niitä parhaita. Niin myös nyt. Kiitokset ohjeen toimittamisesta Tiinalle!

Baby sweater on two needles by Elizabeth Zimmermann (Ravelryssa)
Lanka Sandnes Garn Alpakka
Menekki pikkaisen kolmatta kerää (~120g)
Puikot 3,5

En olisi muuten varmaan päätynyt tähän alpakkalankaan, jos lankakaupan värivalikoima ei olisi ollut niin.. noh kapeahko. Halusin vain saada jonkin herkullisen värin enkä mitään lällyä. Sandnesin alpakasta löytyi sitten ihana kanervainen väri ja sopiva langan paksuus. Lopputulos on ihan ok. En ehkä toiste käyttäisi tämän ohjeen kanssa näin pörröistä lankaa, mutta ainakin nyt keskelle pakkasia tämä vaikuttaa ihan kivalle. Saattaa tosin olla, että lahjansaajalle takki on sopiva vasta myöhemmin keväällä...

3 kommenttia:

 1. Nätti nuttu! Ja väri ON herkullinen :).

  Niin se vaan on että jos meinaa lankansa hankkia pikkupitäjän lankaputiikista, on pakko tehdä hankinnoissa kompromisseja. Mutta pittäähän sitä kotipitäjänkin kauppiasta kannattaa :).

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti pieniä yrittäjiä pitää kannattaa niinkuin joskus kesäisessä postauksessa vuodatinkin. Näitä lankoja olin hankkimassa tuolta isommasta naapuripitäjästä. Mielestäni Kveden lankakaupassa onkin ihan hyvä(hkö) valikoima. Ja sit jos tahtoo jotain ekstraa niin aina voi tilata netistä.. Mutta ensisijaisesti tietysti lähiyrityksiä kannattaen!

  VastaaPoista
 3. Kaunis! Väri on tosi jees. Ei tarvi kaiken olla aina vaaleen pinkkiä ja sinistä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!