18 tammikuuta 2010

Neljävuotias

Arvonta on päättynyt!


Blogini täyttää tänään jo neljä vuotta. Aika paljon on se.

Olen yhden kerran aikaisemmin järjestänyt arvonnan ja nyt ajattelin tehdä saman. Jättämällä siis kommenttia olet mukana arvonnassa. Palkinnoksi voittajalle lähetän jotain pientä ja kivaa. Samalla voisit kertoa parhaan ja rautaisimman ruoanlaittovinkkisi. Täällä alkaa nimittäin hemoglobiini uhkaavasti laskea Potun kasvatellessa itseään, joten kaikki vinkit otetaan vastaan... Osallistumisaikaa tästä päivästä viikko eteenpäin eli 25. tammikuuta asti.

Ja psst. Myös Parolan asemalla on hienon hieno arvonta.


70 kommenttia:

  1. Onnea neli vuotiaalle!!
    Mitään rautaisia ruokavinkkejä ei löydy...
    Kauniita maisema kuvia

    VastaaPoista
  2. En nyt sitten tiedä onko vinkkini kuinka rautainen, mutta itsellä hemoglobiini on pysynyt sopivan korkealla syömällä ruisleipää ja puolukkaa säännöllisesti.
    Kerrassaan kauniita kuvia. :)

    VastaaPoista
  3. Arvonnassa mukana! Rautavinkkejä ei valitettavasti ole nyt tarjota.

    VastaaPoista
  4. Onnea nelivuotiaalle!

    Osaisimpa sanoa jonkun hyvän vinkin tuohon ruoka-asiaan, mutta itse taistelen saman homman kanssa...
    Muutama on ainakin sellainen, että maitoa ei kannattaisi hirveästi juoda ruuan kanssa ja teen kanssa on sama homma. Rautaa saat vihreistä ruuista hyvin. Ja kun huolehtii C-vitamiinin saamisesta niin rautakin imeytyy paremmin.

    Vielä sellainen juttu, että siinä vaiheessa missä raskautesi nyt on hemoglobiinit tippuu lähes kaikilla, koska elimistön verimäärä kasvaa parilla litralla. Näin minulle kerrottiin lääkärissä.

    Mutta jotta jonkun reseptin saat niin jaan keiton ohjeen, jonka keitin perjantaina. Siihen tuli:

    perunaa
    raastettua porkkanaa
    purjoa
    valkokaalia
    punaisia linssejä
    persiljaa

    Kuori perunat, raasta porkkanat, suikaloi kaali ja purjo. Laita kattilaan ja laita päälle vettä niin, että vihannekset peittyy. Sekaan voi laittaa kasvisliemikuution. Vähän suolaa ja pippuriakin. Keittele ja lisää jossain vaiheessa vähän ennen huuhdellut linssit. Ja lopussa persilja. Tarkista maku ja nautiskele, vaikka ruisleivän kanssa.

    VastaaPoista
  5. Onnea nelivuotiaalle!
    Mitään nykypäivään kelpaavaa reseptiä en tiedä, mut kerronpa mitä mun käskettiin syödä 27 vuotta sitten ensimmäistä odottaessa: Raakaa maksaa! Ajat on siitä muuttuneet ja eikös nykyään ole odottajilla totaalinen maksansyöntikielto. Voimisia ja jaksamisia odotukseen!

    VastaaPoista
  6. Onnea blogille!
    Mullakin on hb aina alhainen ja raskauksissa erityisesti ollut tosi huono.
    Minä popsin verilettuja ja söin tuoremehun kanssa rautalääkkeen. Tällöin vältin parisen tuntia maitotuotteiden käyttöä ettei kalsium sotke imeytymistä.
    Mulla tosin rauta teki pahoinvointia, eri merkkejä kantsii kokeilla ja foolihappolisää, jos ei ravinnosta tule automaattisesti.
    Luontaistuote Floradix Kräuter Blutsaft auttaa monella, mutta se on ällön makuista.

    VastaaPoista
  7. Onnea vuosipäivän johdosta! Sinulla onkin jo kunnioitettavan ikäinen blogi!

    Varsinaista reseptiä minulla ei ole sinulle antaa, mutta jotain vinkkejä kyllä. Itselleni lääkäri määräsi mansikoita (oli kesä) ja (muita) punaisia vihanneksia (esim. paprika). Se c-vitamiini kannattaa muistaa niin rauta imeytyy paremmin. Luontaistuotekaupoista saa jotain mehua, jossa on paljon rautaa (en ole itse kokeillut). Valkoinen leipä kannattaa korvata ruisleivällä ja kaikkea täysjyvää kannattaa suosia. Nämä olivat ehkä jo tuttujakin. Leppoisaa raskauden jatkoa joka tapauksessa toivotan!

    VastaaPoista
  8. Pinaattikeitto on hyvää ja terveellistä ja siinä on rautaa.

    Onnea blogille ja pikkuisen odotukseen!

    VastaaPoista
  9. Onnea nelivuotiaalle!
    Itse popsin juuri äsken lounaaksi jauhemaksapihvejä, tiedä sitten mitä sanovat nykysuositukset niiden syömisestä ja onko niissä edes paljoakaan rautaa.
    Floradix on minulle ainakin ollut kätevin rautavalmiste, kun tablettien ottaminen on aina vähän niin ja näin. Pitäisi olla tosi hyvin imeytyvässä muodossa siinä rauta ja musta se maistuu jopa ihan hyvälle! :)

    VastaaPoista
  10. Onnea nelivuotiaalle!
    Ruisleipää ja vihreitä kasviksia sanoisin minä. Ja aina jotain c-vitamiinia samalla (vaikka tuoremehua tai joku etelän hedelmä). Ja tosiaan, ei maitotuotteita muutamaan tuntiin rautaisten juttujen jälkeen. Mutta ammattini puolesta voisin rauhoitella, että hempan kuuluukin laskea niin kuin Jonna kertoi, eikä asia tiettyyn pisteeseen asti ole mitenkään vaaraksi. Leppoisaa odottelua!

    VastaaPoista
  11. Itse söin raskausaikana paljon parsakaalia, paprikaa ja pinaattia. Myös veriletut, puolukka ja ruisleipä ovat hyviä. Yhden rautakuurin jouduin syömään ehkä juuri samoilla viikoilla kuin sinä nyt. Ja tosiaan c-vitamiinia raudan lisäksi.

    Ihania mahankasvatuspäiviä!

    VastaaPoista
  12. Ompas kauniita kuvia. Onnea myös nelivuotiaalle.
    Tässä onkin tullut jo hyviä vinkkejä raudan saantiin, joten siihen ei nyt ole lisättävää.
    Resepti vinkki jota itse tänään söin:
    nuudeleita
    paprikaa
    sipulia
    pinjansiemeniä
    fetaa
    Paista sipuli ja paprika oliiviöljyssä. Lisää keitetyt nuudelit ja siemenet. Paista hetki.Lopuksi sekaan fetaa ja mausteeksi pippuria ja basillikaa. Hyvää oli!

    VastaaPoista
  13. Paljon onnea nelivuotiaalle! Rautavinkkinä olisi mustamakkara, jos vain siitä pitää. Kauniita talvikuvia olet ottanut, kyllä vain luminen luonto on kaunis!

    VastaaPoista
  14. Onnea vuosipäivän johdosta ja mukavia vauvanvalmistuspäiviä! Kauniita talvisia kuvia.

    VastaaPoista
  15. kipparikallen pinaattia! eli pinaattia mukaan kaikkeen mahdolliseen. esim. uunilohen päälle sipulipinaattimössöä, laatikoihin, kastikkeisiin jne.

    Ja onnea pitkästä blogiurasta :)

    VastaaPoista
  16. Onnea nelivuotiaalle blogillesi!
    Reilusti rukiinen leipä (kannattaa verrata tuoteselosteita tai tehdä leipä itse ;)) kotitekoisen marjamehun tai täysmehun kanssa, vihreät kasvikset ja muutenkin monipuolinen ruokavalio on oma suositukseni. Niin, ja minusta on hyvää, kun leivän päälle levitettävän rasvan joukkoon sekoittaa runsaasti persiljasilppua.
    Onnellista ja ihanaa odotusaikaa - voikaatte kaikki hyvin!
    Maaria

    VastaaPoista
  17. Onnea nelivuotiaalle! Mulle kun ei raskausaikana rautaatabletit sopineet niin sit mentiin punaisella lihalla ja parsakaalilla eteenpäin. Hemppari nousi, tiedä sitten oliko syynä pihvit vai tekikö loppuraskaus tehtävänsä. Muutenottaen, jos haluat herkutella, niin
    -kuullota läjä pilkottua sipulia
    -kaada kattilaan purkillinen kermaviiliä
    -lisää joukkoon paketillinen aurajuustoa
    -suikaloi keittokinkku ja lisää sekaan
    - kuumenna niin että juusto sulaa
    sit jotain putkipastaa ja avot. Namnam.

    VastaaPoista
  18. Hei. Varsinaista ruokavinkkiä ei ole, mutta syö persiljaa, persiljaa, ja persiljaa. Sillä rauta-arvo pysyy.

    VastaaPoista
  19. Paljon onnea nelivuotiaalle!!
    Ihania talvikuvia sinulla!
    Rautavinkkejä minulla ei valitettavasti ole antaa.

    VastaaPoista
  20. Olen ehkä maailmankaikkeuden huonoin ruoanlaittaja, joten en rupea antamaan muita vinkkejä kuin että ruisleipä on avain onneen :D nimittäin itse syön sitä PALJON (nams<3) ja hemoglobiini on 145 että ei valittamista :D

    VastaaPoista
  21. Olet blogikonkari meidän rinnallamme ja keskeisin blogailuinnoittajamme!
    Kun odotin poikia ja tyttöä, aloin syödä spontaanisti lihaa, jota olin siihen asti vähän vieroksunut. Samoin söin kokonaisia kulhollisia raastesalaatteja. Mutta silti tuppasi rauta-arvot notkahtamaan loppuraskaudessa. Koeile verilettuja, niiden tekeminen on elämys! Perheellämme on oikein hauska verilettumuisto männävuosilta, kun Pasi tuli kylään ja organisoi oikeat verilettukestit. Nam.

    VastaaPoista
  22. Terve!

    Minä olen kroonisesti aneeminen, paitsi raskausaikoina ja varmaan sit vanhana. Hommaan on auttanut, kun syö kerran viikossa verilettuja.

    No. JOs ne oksettaa. Mykyrokkahan olisi vallan oivallista tuohon myös!? Kauppahallista sitä myydään muistaakseni keskiviikkoisin, ja Kelperin paarista myös jonain päivinä. Eli omaan astiaan tai paikan päällä.

    Ruisleipä on myös ollut toimiva, ja ruoan kanssa ei juoda luonnollisestikaan maitoa, vaan jotain c-vitamiinipitoista, esim. mehua. Näillä minä olen pysynyt tolpillani ja paremmissa lukemissa :)

    Tippi

    VastaaPoista
  23. Onnea nelivuotiaalle!

    Vihreät kasvikset (etenkin parsakaali) ja ruisleipä ovat hyviä raudan lähteitä. Maitoa ei kannata juoda joka aterialla, koska se heikentää raudan imeytymistä. Minä vedän päivittäin niitä pahamaineisia rautatabletteja (ilman ongelmia) koska perintötekijät ja urheileminen tahtovat laskea hemoglobiinia.

    VastaaPoista
  24. Tein viikonloppuna ihan julmetun hyvää makaronilaatikkoa, johon saa rautaa lisää vaihtamalla makaronit täysjyväversioiksi ja lisäämällä esimerkiksi pinaattia tai muuta vastaavaa.
    Ohje löyty täältä: http://www.michelle80.vuodatus.net/blog/770182/food/ ja voin kyllä lämpimästi suositella. :)

    VastaaPoista
  25. Tämän kasvissyöjän hemoglobiini on pysynyt tasaisen korkealla runsaan puolukansyönnin ansiosta. Paras vinkki: ruispuolukkapuuro. Se syntyy kiehauttamalla kattilassa puolitoista litraa vettä, lisäämällä ruisjauhoja niin paljon, että syntyy puuronoloinen juttu, pari ruokalusikkaa tummaa siirappia sekaan ja lisäksi vähäsokerista puolukkasurvosta niin paljon kuin sielu sietää, vajaan litran verran suurin piirtein. Uuniin, 100-150 asteeseen, ja muhitetaan kolmesta kuuteen tuntia. Maistuu!

    --Saara

    VastaaPoista
  26. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  27. Mulla ei nuo ns. rautaruoat kauheesti auttanu (kaikkea en saattanu ees odotusaikoina syödä). Ensimmäisen lapsen aikana söin rautatabletteja ja toisen aikana taisin käyttää Floradixia, kun mitkää tabletit ei sopinu. Tota Floradixiahan saa muistaakseni aiva tavallisesta ruokakaupastakin.
    Toivottavasti saat rauta-arvot kuntoon!

    Onnellista odotuksen jatkoa!

    VastaaPoista
  28. Onnittelut nelivuotiaalle!

    VastaaPoista
  29. Itse käytän säännöllisesti frantsilan nokkostippoja. Ei ongelmia hemoglobiinin kanssa.
    --päivi--

    VastaaPoista
  30. Onnea!

    Mun on paha antaa mitään vinkkejä, kun oma hemoglobiini on ollut anemian puolella puolet elämästäni. Mutta lykkyä tykö!

    VastaaPoista
  31. Pinaattiletut kera puolukkasurvoksen, puolukka käy myös puurojen silmäksi. Ja PALJON onnea 4-vuotiaalle t. Lea P

    VastaaPoista
  32. Ruispuuro!

    (nimimerkillä ruispuuro ;) )

    VastaaPoista
  33. oNNEA NELIVUOTIAALLE!
    Rautaisin vinkki on kaupan veriletut ja apteekin rautatabletit:)
    THS

    VastaaPoista
  34. Onnea!!
    ITse vetäisin ehkä pinaattia :D

    VastaaPoista
  35. Onnea!
    Rautaisia ruoanlaittovinkkejä ei ole, ainakaan kirjaimellisesti.
    Ei-niin-kirjaimellisesti supervinkki on riisikeitin!
    Se on siistein juttu ikinä ja täysin aliarvostettu.
    Nimim. surkea riisinkeittäjä

    VastaaPoista
  36. Onnea neljävuotiaalle!

    Mullakaan ei oikein ole rautaisia ruoanlaittovinkkejä, mutta pinaattikeitto, verilätyt ja rössypottu kuuloistais hyviltä ja rautaisilta! ;)

    VastaaPoista
  37. Onnea nelivuotiaalle! Onneksi blogeilla ei ole samanlaista uhmaa, kuin esim. meidän neljävee pojalla...

    Rautaista vinkkiä ei ole, mutta itse join paljon seuraavaa "drinksua":
    2/3lasia piimää, 1/3 lasia marjakeittoa. Auttoi kuvotukseen ja vähensi makeanhimoa :)

    VastaaPoista
  38. Onnea blogille ja jaksamista! Itselläni tippui myös hemoglobiini, mutta neuvolatädin mukaan se on vielä niin korkea ettei rautakuuria tarvita. On siis aina ollut tosi korkea, joten tietenkin se tiputus tuntuu...

    Laita persiljaa joka ruokaan, tai siis kaikkeen mihin se sopii. Ja harhaluulo on muuten se että pinaatissa olisi jotenkin erityisen paljon rautaa. Joskus rauta-arvoja mitattaessa on tullut pilkkuvirhe, joten siinä on aivan saman verran kun muissa vihreissä.
    Elli

    VastaaPoista
  39. Neljä vuotta on kunnioitettava saavutus, ONNEA!

    Hyviä vinkkejä oletkin jo saanut (persilja, c-vitamiini, ei maitoa yhtä aikaa raudan kanssa)

    Minulla kävi molemmissa raskauksissa ihan samat, normaalisti noin 150 hemoglobiini tippui pahimmilaan alle 110... Spartocine-rautatabletit olivat ainakin sellaisia joista massuni ei mennyt kovaksi, mutta siitä en tiedä liekö noiden popsimisella ollut vaikutusta hempan nousuun - loppua kohti kun se yleensä sitten nousee.

    VastaaPoista
  40. Onnea blogillesi ja hyvää vointia odotukseen! Rautaisia vinkkejä on jo tullut paljon, mulla ei ole noihin mitään lisättävää.

    VastaaPoista
  41. Kivaa, jee, ihanassa blogissa on arvonta, heti osallistun :) Parasta hemoglobiiniruokaa on nokkonen. Sitä leipätaikinaan. :)

    VastaaPoista
  42. Onnea blogillesi !
    Osallistun arvontaan ja rautaiseksi syömiseksi suosittelen mustamakkaraa.

    VastaaPoista
  43. Onnea onnea!
    Valitettavasti en osaa sanoo mitään rautasia reseptejä, koska en oo ite koskaan kärsiny matalasta Hb:sta.

    VastaaPoista
  44. Onnea jo nelivuotiaalle blogille. Ruisleipää pestolla voisi tehdä terää. Arvontaan osallistun...Mukavaa talven jatkoa ihanissa maisemissa.

    VastaaPoista
  45. Onnea nelivuotiaalle!
    Itse nostelin hemppaa joskus sillä, että söin pihvejä, salaattia paljon (ja join punaviiniä, mikä ei nyt sinua valitettavasti taida auttaa...).
    Tärkeintä olisi kai se, että kun syö rautatuotteita niin ei samalla kertaa käytä paljon kalsiumia, mutta täydentää raudan imeytymistä C-vitamiinilla.
    Ja sitä Kräuter Blutsaftia on tosi monet kehuneet, että imeytyy rauta siitä hyvin.

    Onnellista odotusaikaa :)

    VastaaPoista
  46. Onnea nelivuotiaalle blogille!!

    Jostain nettipalstalta luin joskus vinkin rauta-arvojen nostamiseksi: pitää syödä paljon ruisleipää paprikan kera. Tiedä sitten onko tuosta apua...

    VastaaPoista
  47. Onnea nelivuotiaalle!

    Mitään rautavinkkejä, paitsi tuon Kräuter Blutsaftin, en osaa antaa, mutta pitänee lueskella näitä sinun saamiasi ajatuksella, pieni lisä ei minullekaan pahitteeksi olisi.

    VastaaPoista
  48. Onnea nelivuotiaalle! Uusia rautavinkkejä täältäkään ei enää irtoa, sen verran hyviä tässä jo tuli.

    VastaaPoista
  49. Rautaruokia ei löydy, mutta arvontaa osallistuisin!

    VastaaPoista
  50. No raudan hankintaa ajatellen tein tänään just passelia ruokaa, joten jaan vinkkini tässä (en reseptejä sen kummemmin).
    Naudan takuumureaa filettä paloina kannelliseen uunivuokaan ja vettä päälle. Joukkoon myös lihaliemikuutio. Haudutusta n.4h 175asteessa.
    Kun liha kypsää ja ihanan mureaa tehdään ruskekastike. Sekoitetaan lihat ja kastike.
    Lisäkkeeksi bataatti-perunamuusia (jossa siis 50-50 bataattia ja perunaa).
    Tarjoillaan sekalaisten kasvisten kanssa (mulla lautasella kurkkua, tomaattia ja paprikaa).
    On muuten sairaan hyvää, jos vaan liha on hyvää!

    VastaaPoista
  51. Onnittelut nelivuotiaalle blogille! Minun blogillani tuo on edessä vasta kahden vuoden kuluttua jos nyt jaksan polkata.

    Opinnäytetyötä tehdessä ja kaukaa kotoa asuessani söin aamu- ja iltapalaksi ruisleipää appelsiinimehun kanssa. Hemobglobiini oli 156 mennessäni verta luovuttamaan.

    Odotusaikana lienee parempi aloittaa ihan suosiolla lisäraudan ottaminen jos hemoglobiini ei normaaliruualla meinaa pysyä riittävän korkealla.

    VastaaPoista
  52. Ei mitään rautaista sanottavaa, muttaa tykkään kovasti blogistasi ja osallistun kilpaan.

    VastaaPoista
  53. Pinaattilettuja! helpoiten teet ne niin, että laitat kaupasta ostettua pakastepinaattia lettutaikinan joukkoon. On hyvää. Ja kivaa, arvonnat on mukavia :)

    VastaaPoista
  54. Pinaattilettuja! helpoiten teet ne niin, että laitat kaupasta ostettua pakastepinaattia lettutaikinan joukkoon. On hyvää. Ja kivaa, arvonnat on mukavia :)

    VastaaPoista
  55. Onnea!

    Minä söin pinaattia raskausaikana, tosin silloin oli kesä ja sai tuoretta pinaattia, mutta pakstettukin on ihan hyvää. Persiljaa sen sijaan ei suositeltu kun siinä oli jotain muutakin (muistelisin että a- vitamiinia) mitä ei missään nimessä saanut syödä ja persilja piti jättää koristekäyttöön. Tosin neuvolasta suosittelivat ihan apteekin tuotteita kun hemoglobiini painui liian alas.

    VastaaPoista
  56. Onnittelut! uusia rautaisia vinkkejä ei valitettavasti löydy..

    VastaaPoista
  57. Onnea nelivuotiaalle "vastasyntyneeltä". Rautaiset vinkkini on huonot. Molempien raskauksien yhteydessä jossain vaiheessa putosi hemogobiini ja neuvolan täti karjahti heti syömään rautatabletteja. Söin kolme päivää ja maha tuli kipeeksi. Lopetin, ja jonkun ajan pästä arvot nousu taas kummasti. Monipuolista ja terveellistä ruokaa, kai se siinä on. Rautatabletteja, jos maha kestää.

    VastaaPoista
  58. Onnea nelivuotiaalle ja kiitos kauniista talvikuvista.

    Ruisleipää! Ja arvonnassa mukana.

    VastaaPoista
  59. Onnea neljävuotiaalle blogille, joka juhlistaa merkkipäiväänsä samana päivänä syntymäpäiväni kanssa!

    Rautaisia vinkkejä en osaa sanoa, mutta toivotan onnea odotukseen! :)

    VastaaPoista
  60. Hei, en ole kyllä perehtynyt rauta-asioihin hirveästi. Miul on aina ollu hurjan hyvät arvot, vaikka olenkin liki vegaani. Syytän siitä geenejä ja täysjyväruisleipää.(Pinaatti ei muuten sisällä itse asiassa merkittävämmin rautaa.) Edempänä Jaanan vinkit olivat aika hyviä. Kokonaisuus on tärkein. Rautatablettien sijaan vois kokeilla luontaistuotekaupan "rautamehua", se on vatsaystävällisempää ja imeytyykin vissiin paljon paremmin.

    VastaaPoista
  61. Talvinen maisema on kyllä kaunis! Rautaisista ruuista tulee mieleen ainoastaan pinaattikeitto. :)

    Onnea odotusajalle!

    VastaaPoista
  62. Onnea nelivuotiaalle!

    Makaronilaatikkoon jauhelihan sijasta kinkku/lohi-sipuli-pinaatti täyte. Hyvää on.

    VastaaPoista
  63. Onnittelut nelivuotiaalle. Monet aikomani rautavinkit on jo annettu, mutta tämä puuttuu listasta. Kaiva esiin kaapista / kerjää tuttavilta ja sukulaisilta valurautainen paistinpannu ja muitakin valurautaisia ruuan valmistusastioita. Sitten vain käyttöön ne.

    VastaaPoista
  64. Neljä vuotta on hieno saavutus! Rautaruuaksi voisi kokeilla myös poronkäristystä: silavassa ruskistettu liha hukutetaan pilsneriin (sekä pakasteporo että kalja edullisinta saksalaisketjussa ;D) ja annetaan porista keskilämmöllä liedellä ainakin puoli tuntia. Kaveriksi perunamuusia, oikeaa. Siihen voi lisätä paljon sitä persiljaakin... www.fineli.fi on huippuosoite ravintoarvojen etsimiseen. Leppoisaa odotusta!

    VastaaPoista
  65. Onneksi olkoon! Tässä mun pikaruokavinkki (raudasta en tiedä!):

    -Kylmäsavulohta
    -Juustokermaperunoita (pakaste)

    Uunivuokaan vuoronperään perunaseosta ja kalanpaloja, ei tarvitse lisätä kermaa purkista. Vähän suolaa ja pippuria maun mukaan ja uuniin! Hyvää, helppoa ja nopeaa! =)

    VastaaPoista
  66. Onnea nelkku-kelkulle!

    Rautaista odottajan talviruokaa saat punaisesta linssikeitosta. Kuulotat kattilassa hetken sipuli- ja valkosipulipilkettä ja currytahnaa, lisäät porkkanaraastetta, punaisia linssejä, tomaattimurskaa, kasvisliemikuution, näpillisen sokeria ja punaviinietikkaa, ja annat porista puolisen tuntia. Vielä tilkka sitruunamehua ja korianteria ja namskis!

    Tämä on meillä perinteinen maanantairuoka, johon on tykötarpeita kaapissa.

    VastaaPoista
  67. Onnittelut!
    Minä kuivaan talvea varten kesäisin nokkosta ja murskaan sitä keittoihin, sämpylöihin ja lettuihin. Vinkki ei ole vaan nyt oikein ajankohtainen, ellei niitä nokkosia ole varastossa...

    VastaaPoista
  68. Onnittelut 4-vuotiaalle.
    Tuossa vaiheessa tuo Hb pakkaa laskemaan, nousee loppua kohti. Hyviä ohjeita näkyi olevan edellä.

    VastaaPoista
  69. Onnittelut 4-vuotiaalle.
    Tuossa vaiheessa tuo Hb pakkaa laskemaan, nousee loppua kohti. Hyviä ohjeita näkyi olevan edellä.

    VastaaPoista
  70. Rautaisia vinkeejä minulla ei kuuitenkaan takataskusta löydy, onnittelut blogille kuitenkin!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!