20 maaliskuuta 2010

Toive


Kummityttö sai 11-vuotissyntymäpäivälahjaksi lahjakortin, joka oikeutti yhteen vapaavalintaiseen neuleeseen. Parissa päivässä saapui tekstiviestitse kuva toiveiden mallista ja siitä vierähti viikkonen, että sain tikuteltua tämän valmiiksi. Pipojen neulominen varsinkin lahjaksi on aina ollut haasteellista.. Piposta kun pitäisi saada varsin täsmällisesti istuva, jotta se näyttäisi hyvältä. Esimerkiksi lapaset tai sukat antavat paljon enemmän anteeksi. Toivottavasti tämä pipo istuu käyttäjänsä päähän.

Malli oma
100s aloituksessa. Käännetty reuna. 40krs sileää jonka jälkeen kavennukset viidessä kohdassa joka kerroksella. Yhden raidan korkeus 10krs.Lanka Gjestal Janne
Menekki 100g
Puikot 4

Pipon alta pilkistää Nuoren äidin kirja, jonka löysin asuttamastamme mummolasta pakatessani mummon vanhoja tavaroita. Kirjan on kirjoittanut Armas Ruotsalainen ja ainakin painosmäärästä päätellen se on aikanaan tainnut olla suosittu opus. Löytämäni kappale on vuodelta 1946. Oma raskaus on nyt jo lukemissa 34+1. Voin siis hyvin täsmällisesti kertoa, että vappuaattoon on aikaa enää kuusi viikkoa :). Ruotsalaisen opuksen kanssa en selailua pidemmälle ole vielä päässyt. Mielenkiintoista on kuitenkin tarkastella, kuinka äitejä on äitiyteen opastettu yli kuusikymmentä vuotta sitten. Monet asiat ovat ihme kyllä säilyneet muuttumattomina, mutta aika hauskojakin huomioita tuosta kirjasta löytyy.. Synnytykseen valmistautuminen ja itse synnytys on kirjassa sivuutettu yhdellä aukeamalla. Mikäpäs siinä.. ehkäpä kirjan tekijä on ajatellut synnytyksestä samoin, kuin itse olen pyrkinyt asiasta ajattelemaan: Luonto hoitakoon sen parhaaksi katsomallaan tavalla ja jos ei luonto hoida niin sitten ammattilaiset hoitakoot. Mitäpä siitä sen enempää kirjoittelemaan.

9 kommenttia:

 1. Hauska idea tuo neulelahjakortti :) Kaunis ja pirtsakka tuli myssystä! Tuollaiset vanhat kirjalöydöt ovat usein helmiä :D Hyvää vointia sinulle edelleen!

  VastaaPoista
 2. Kirjan kirjoituksen aikaan lapset syntyivät usein kotona, joten uudella äidillä oli varmaan enemmän tietoa synnytyksestä kuin meillä nykyään. Tsemppiä vaan. Sulla on hyvä asenne.
  Terveisin isrik

  VastaaPoista
 3. Voe, onpas ihana maha sulla. Vuosi sitten ittelläni oli samanmoinen ja nyt se maha istuu jo syöttötuolissa ja puree ruokalappua (kun äiti vaan kirjoittelee blogikommenttia):)

  VastaaPoista
 4. Kiva idea tosiaan tuo lahjakortti! Saa sitten sellaisen lahjan jota oikeasti tarvitsee ja josta tykkää. Minäkin työnsin synnytysasiat aivan taka-alalle ja ajattelin samalla lailla kun sinäkin. Ja hyvin kaikki sujui, vaikkei etukäteen kauheasti ottanut selvää. Valmennuksessa kun kuitenkin tuli tärkeimmät. Jaksamista sinulle loppuaikaan! Ota vain rauhallisesti ja tee kaikkea mukavaa! =)

  VastaaPoista
 5. Taidan minäkin kopioida tuon neulelahjakortti-idean. Haluaisin neuloa kummitytölle 14v jotain kivaa nimpparilahjaksi, mutta tuon ilman tarkkoja speksejä tuon ikäisen lahjalla on suuret mahdollisuudet mennä metsään.

  VastaaPoista
 6. oistava idea tuo neulelahjakortti, taidan minäkin kopioida idean.

  Ihana masu sinulla! Äitini löysin neuvolaoppaan vuodelta 87 kun minä olin raskaana ja ne erot löytyivät enimmäkseen sieltä vauvanhoitopuolelta, kuin mitä raskauteen valmistautumisesta. 20 vuodessa esim. ravintosuositukset ovat muuttuneet radikaalisti ja hauska kommentti oli kertakäyttövaipoista jotka kuulemma ovat niin kalliita, että niiden käyttöä kannattaa vakavasti harkita tai ainakin käyttää vain kestovaippojen rinnalla :D

  VastaaPoista
 7. Hyvä asenne! Minäkin olen miettinyt, että miten siihen synnytykseen muka voi jotenkin valmistautua. Joka ikinen synnytys on oma ja erilainen, plus että kaikki naiset kokevat synnyttämisen vielä eri tavalla. Avoimin mielin siis! :)

  VastaaPoista
 8. Mulle iski heti piponneulomisinto! Raidat ja tupsut!

  VastaaPoista
 9. Ihana nähdä Pottua! Viime yönä ajattelin, että on harmi kun välimatka on nykyään niin pitkä, etten ole päässyt raskauttasi seuraamaan.

  Kolme olen pukertanut tuolla periaatteella ja kokemukset olivat hyviä. Itselläni kävi niin onnellisesti, ettei tarvinnut juuri ammattilaisen apuun turvautua, kun kaikki meni "säännöllisesti", kuten termi kuuluu.

  Maiju, olet ihan paras äiti! Hienosti kaikki menee <3

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!