05 lokakuuta 2010

Pöllö istui puussa


Teki mieli ommella jotain Potulle. Ei sillä ettäkö aikaa moisiin hommiin hirveästi olisi, mutta pikkuisen kerrassaan edeten jotain valmistuukin. Sen on muuten saanut nykyisessä elämän tilanteessa opetella, ettei valmista voi rytkäyttää yhdellä kertaa. On ollut pakko totutella siihen, että ompelus saattaa jäädä aivan kesken (vaikka kesken saumankin ompelun!) ja jatkamisen hetki voi tulla vasta seuraavana päivänä (tai seuraavalla viikolla..) Aikaisemmin oli hyvin tyypillistä, että jos aloin jotain ompelemaan, oli lähes pakko saada se valmiiksi saman tien. Tämän seurauksena muistan joskus viettäneeni hyvin tuskaisiakin hetkiä ompelukoneen ääressä, keskellä yötä, kiukkuisena ähräten ja kiroten.. Loppuen lopuksi tämä keskeneräisyyden sietäminen ei edes ole niin hankalaa. Täytyy vain antaa itselleen lupa todeta, "siinä se nyt rytköttää keskellä keittiön pöytää, nuppineulat langat kaikki levällänsä, jatkan kun ehdin, olkoot siinä." Tämä haalariprosessi vei aikaa noin viikon. (Tosin ompeluvehkeet rytköttää edelleen keittiössä, muutama vaippa pitäisi saada valmiiksi.. pitäisi vaan päästä vauhtiin..)


Ompelin tyttärelle siis haalarin, sellaisen välikausihaalarin. Sille tuntui olevan eniten tarvetta. Kevyelle toppahaalarille, kun ei ole vielä pakkasta, mutta kuitenkin jo kylmä. Päällikangas on ihan silkkaa ohkaista puuvillaa. Ei siis todellakaan mitään hiekkalaatikkokamaa, mutta oikein passeli tuollaiselle vaunuissa pötköttelevälle. Tikkivuori, lisänä huppu, hihansuihin resorit ja valmista tuli.Kangas Who's hoot? Tiritomista
Kaava Suuri Käsityölehti 09/2008
(muokkasin haalarin kaavasta noin 70cm)
hupun kaava SK 03/2009
Tikkivuori ja resorit lähikangaskaupasta

15 kommenttia:

 1. Todella hieno haalari! <3

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat tyttö ja haalari. Mutta kyllä vaatii kärsivällisyyttä ommella tuollainen haalari pätkissä. Mä en ole edes yrittänyt ommella mitään vaippoja vaikeampaa. Hatunnoston arvoinen suoristus!

  VastaaPoista
 3. Voih mikä haalari ja Vilja :) Tuollaiselle ihan ohuelle haalarille olisi todellakin käyttöä. Pelkkä villa kun ei pidä tuulta ja kaupan (tai kirpputorin) kun tahtovat olla vielä vähän paksuja.
  Elli

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan näköinen haalari! Tuo sama ilmiö on huomattu täälläkin, pätkissä tehdään ja ihan varmasti kriittisimmällä hetkellä herätään... Illalla ehtisi parhaiten, kun vain jaksaisi... Ottaa kanssa päähän, kun tavarat on aina levällään, mutta täytyy vain opetella, että antaa olla eikä stressaa suotta... =)

  VastaaPoista
 5. Kauniita ja suloisia! Pätkätyöskentelyn etuja on lisääntyvä harkinta-aika. Minä ainakin käytän nykyään vähemmän ratkojaa... Ruokapöydällä työskentely kyllä on haastavaa, siitä en tykkää!

  VastaaPoista
 6. Ja nauttikaa vielä siitä, että ne tavarat voi olla vaan siinä pöydällä neuloineen päivineen..

  Tulee nimittäin eräs kaunis päivä, kun rakas lapsosenne oppii nousemaan pystyyn ja kävelemään, eikä mitään voi enää jättää pöydälle kun se vetää kaiken päälleen!! Silloin se homma menee siis vielä enemmän tuskallisemmaksi, kun kaikki pitää aina kerätä pois..
  Siksipä mäkin saamattomuuttani otan ompelukoneen esille NIIIN harvoin, että aiva itkettää..

  Onneksi kutimet on helppo ottaa ja laitta tarvittaessa pois, vaikka kesken rivin! Sitä täällä harrastetaan samalla ku odotetaan et lapset kasvaa =)

  Onneksi noi lapset on kunmminki niin ihania, ettei asia kauheesti nykyään edes vaivaa! Kyllä mä joskus vanhana sitten kerkiän!

  VastaaPoista
 7. Ihana haalari! Ja vauva :)

  Keskeneräisyys on todella tullu tutuksi :) Ite en ryhdy kovin monimutkasiin, koska ei raaski käyttää aikaa mihinkään laskemisiin tai pähkäilyihin.

  VastaaPoista
 8. Todella hyvän näköinen haalari ja saajakin näyttää olevan tyytyväinen.
  Hetken päästä ei kyllä neulat ja langat voi pöydälle jäädä, kun neiti järjestää ne uuteen uskoon!!

  VastaaPoista
 9. Tuossa vaiheessa pätkissä tekeminen vielä onnistuu kun vaatehdittava ei itse vielä pääse käsiksi tarvikkeisiin. Sitten kun mobiiliutta tulee lisää, tulee pätkissä tekemiseen lisää kierrettä.

  VastaaPoista
 10. Ihana haalari! Pätkissä tekeminen on todella ärsyttää, mutta minkäs sille mahtaa...lasten mukaan pittää mennä :-)

  VastaaPoista
 11. Kiva haalari ja suloinen pieni :)

  VastaaPoista
 12. Kiva haalari ja suloinen pieni :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!