25 elokuuta 2011

Uusi rytmi

Meillä on alkanut tällä viikolla uudenlainen elämänrytmi. Minä aloin käymään töissä. Tällä viikolla työpäiviä oli neljä, jatkossa niitä tulee olemaan kolme viikossa. Muutos on sujunut yllättävän kivuttomasti. Käytännössä muuttunut tilanne koskee vain minua. Pottu on edelleen kotona hoidossa. Mies tekee enimmäkseen iltavuoroja, joten kun minä piipahdan työmaalla, on tyttönen isänsä kanssa kotona.

Mutta olisin minä vielä voinut olla kotonakin. Syy, joka sai minut lähtemään töihin, on masentavan käytännöllinen: raha. Mutta en minä valita. Viikon kokemuksen perusteella systeemi näyttää toimivan. Enkä minä olisi harkinnutkaan tällaista vielä, jos Pottu olisi pitänyt viedä hoitoon. Ei ei ei. Tärkeintä minulle tässä vaiheessa on, että Pottu saa olla kotona, oli hänen kanssaan sitten minä tai isi.

Kuvat eivät liity tapaukseen (vaikka aika vaativaan äänensävyyn ne oppilaatkin välillä siellä töissä tuppaavat puhumaan).

4 kommenttia:

 1. Meilläkin sama vaihe menossa ja juurikin samasta syystä... Tyttönen aloitti kylläkin hoidossa, pääsi onneksi mukavalle hoitajalle ja pieni kivi vieröhti sydämeltä... Hoitopäivät on mahdollisimman lyhyitä: myöhemmin lähtevä vie ja aikaisemmin pääsevä hakee, on toiminut ihan hyvin. Plussaa hoidossa on samanikäiset kaverit ja mallioppiminen, lisäksi ulkoilusta saa paljon enemmän "irti", kun saa touhuilla muiden lasten kanssa. Vaikka olisi se ollut mukava vielä kotona olemistakin jatkaa... =)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on erilainen arki jo viime viikosta. Sain viran ja siksi "jouduin" menemään töihin. Freja onkin jo oikein kokenut tarhalainen, saadaan joka päivä kuulla kuinka reipas hän on. Viihtyy siis kuin kala vedessä. Ja opena on se hyvä puoli että päivät ovat lyhyempiä.
  Kauniita pääskykuvia!
  Elli

  VastaaPoista
 3. Teillä kuulostaa hyvältä järjestelyltä tuo tilanne. Yleensähän se on Suomessa raha, joka puhuu äidin töihin lähdön puolesta.
  Meillä oli esikoisen kanssa vuosi, jolloin mies oli työttömänä ja minä onnistuin saamaan töitä. Hienosti meni se vuosi!
  Eikä ole lapsia tarvinnut koskaan viedä hoitoon, vaan otin hoitajan kotiin.

  VastaaPoista
 4. Meillä tuo on edessä ensi maaliskuussa. Tämän hetkinen suunnitelma on että minä tekisin aluksi kolme työpäivää viikossa ja mies, joka on yrittäjä, hoitaa muksua sillä aikaa.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!