10 marraskuuta 2013

Steeking eli neuletta leikkaamassa

Ajattelin jakaa kanssanne tämän ensimmäisen steekkauskokemuksen (josta alkaa jo tovi olla aikaa, mutta koska itse villatakki sai nappinsa vasta eilen, en ole aiemmin rohjennut tästäkään täällä puhua). Syyskuussa jo esittelin teille aiettani tämän neuleen saksimisen suhteen. Koska löysin netistä monenmoisia ohjeita, sitä sun tätä sieltä sun täältä ja vähän tuoltakin, ajattelin, että jokunen voi nappasta vinkkejä minun kokemuksestani. Näin sen tein.


Ompelukoneen suoraompeleella ompelin KE-silmukan (nurja) molemmin puolin kolminkertaisen ompeleen. (Ja ehkä vielä neljännen varmistusompeleen sen päälle?)


Tätä tietysti varoin aloituksessa, mutta sinnehän se kone syöpötteli neuleen alareunan. Onneksi sain näprälöityä sen tuolta vielä talteen...Ompelukoneommelten jälki nurjalla ja oikealla puolella.


Nips ja naps. Huolellisesti ommelten välistä terävillä saksilla leikaten. Sydän löi tässä kohtaa pari ylimääräistä.


Toinen leikatuista reunoista nurjalta puolelta.


Aukileikattu takki etupuolelta.

Tämän jälkeen poimin etureunoista silmukat nappilistaa varten. Silmukoiden poimiminen sujui yllättävän hyvin (olin vähän jänskännyt sitä etukäteen) ja leikattu reuna taittui tosi nätisti nurjalle puolelle. Ompelin taittuneen reunan vielä myöhemmin ohuella ompelulangalla näkymättömästi nurjalle puolelle. Jälkiviisaan vinkki muille kokeilijoille: neule olisi kannattanut kastella ja pingottaa ennen tätä leikkausoperaatiota. Sehän ei nimittäin tuosta ommelkohdasta enää jälkikäteen anna sitten milliäkään periksi.. No mutta lopputuloksen näette sitten seuraavassa postauksessa.

8 kommenttia:

 1. Hui kauhistuksen kanahäkki, johan sää oot rohkee kun tuolla tavalla uskalsit neuletta leikellä. Löisi minullakin pari ylimääräistä lyöntiä pumppu tuossa vaiheessa. Mutta kertakaikkisen ihana malli! Seuraavaa postausta odotellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin jälkikäteen miehelle selitellä kuinka ROHKEA olin ollut, mutta ei tuo tuntunut tajuavan.. :)

   Poista
 2. Vau! kiitos tästä, ehkä mäkin nyt uskallan, kun oon vasta viis vuotta suunnitellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottaahan se sen verran itse neulomisprosessia, että kannattaa!

   Poista
 3. Kiva kun jaoit kokemuksesi! Mullakin olisi yksi ihana villapaidan ohje, jonka haluaisin takiksi neuloa - pyörönä olisi helpompi. Tulisikohan saumasta joustavampi, jos ompelisi suoran ompeleen sijaan jousto-ompeleella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörönä, varsinkin kirjoneule, takuulla helpompaa. Norjalaisneuleissa ilmeisesti aina käytetään tätä steekingiä (olispa sille joku suomenkielinen sana?). Fiksu neuloja kokeilisi tietysti mallitilkuille sitä ompelukoneen ompeletta ja sen joustavuutta ennen lopullista ompelua. Mutta ei oo mulla tullut noita mallitilkkuja jaksettua tehdä... :P

   Poista
 4. Mielenkiintoista, jään odottamaan jatkoa!

  VastaaPoista
 5. ihan älyttömän kiva ja monipuolinen blogi sulla.jään takuulla lukijaksi.
  varsinkin tämä steekkaus kyllä pysäytti =)
  hyvin uskallettu ja upea lopputulos!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!