06 toukokuuta 2014

V e r h o i s t a m e k o k s i


Joku pidempään blogiani seurannut saattaa etäisesti tunnistaa tämän verhokankaan. Valmistujaisiin taannoin itselleni tekemäni mekko jätti jälkeensä vielä reippaasti samaista UFF-löytöverhoa, josta nyt päätin testiommella Mekkotehtaan Riinen. Tämän piti olla vain testimekko varsinaista synttärimekkoa varten, mutta aika.. tuo ihmeellinen katoava luonnonvara, jota toiset tahot jopa suhteelliseksikin väittävät.. Minun arjestani ei löytynyt sellaista madonreikää, että olisin saanut sitä varsinaista mekkoa edes aloitettua. Mutta niukin naukin onneksi tämä testimekko ompeloitui yön pieninä tunteina.On mulla tuolla tisurissa valmiiksi leikattuna Mantelinkin kokoinen Riine-mekko. Jotenkin tajusin vasta jälkeenpäin, etten kyllä juurikaan diggaile sisarusten samispukeutumista, joten katsotaan milloin intoudun sen ompelemaan valmiiksi. Siis kyllä samankaltaisuus tyttöjen vaatteissa voisi olla jopa toivottavaa, mutta että ihan samanlaisissa mekoissa kulkisivat.. (ja minä vielä omani laittaisin päälle..!).. siihen en taida kyetä. Pidetään sitten aina vuoroviikoin mekkoja päällämme.

Pottu 4 vuotta ! Siis täh !
Kangas kierrätettyä (UFF)
Kaava Riine (Mekkotehdas)
Koko 110/116 (Aivan liian väljä satasenttiselle..)
Vuorina nimetön vaalea puuvilla


13 kommenttia:

 1. Ihana mekko! Ei näytä kuvissa kyllä lainkaan liian väljältä. Ja korkkaritkin toisella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein pari piilopistoa kainalon alle, että se vähän asettuisi. Korkkarit on Memmen tuliaisia Espanjasta, vihdoinkin sopivan kokoiset oikeisiin juhliin eikä vain omiin leikkeihin :) (Itse en osaa korkkareita pitää vieläkään, joten jospa se tytöstä polvi paranisi..)

   Poista
 2. Superihana kokonaisuus tuo tyttö asussaan :)

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko ja mikä löytäkangas aikoinaan! Voi jos olisi enemmän aikaa kierrellä kirppareita ja tehdä löytöjä. Ja mekkotehtaan koot ovat aika isoja, meidän 4-vuotias joka muuten käyttää 110 cm vaatteita, meinasi hukkua mekkoonsa.
  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin kirpparilöytökankaani ovat käytännössä kaikki +5:n vuoden takaa. Ei ole enää aikaa, ei. Netistä tulee kyllä ostettua kankaita, mutta nettikirppiksiltä ei. Pitäisköhän tehdä aluevaltaus siihen suuntaan? Onhan se kyllä vähän eri asia, jos ei pääse hipeltämään.

   Poista
 4. Niin hellyyttävä, että tässä melkein herkistyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää vois melkein olla sarkasmia. Hitsit kun se on täällä somessa niin vaikea laji.

   Poista
 5. Ihana mekko! Nuo mekkotehtaan mallit ovat aika leveitä, mutta minun tekemissäni mekoissa helmat ovat olleet tosi lyhyitä. Tänäänkin metrin mittaisella 3-vuotiaalla oli 98/104 koon mekko päällä ja helma hädin tuskin peitti takamuksen vaikka lisäsin muistaakseni helmaan pituutta kaavaan verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman. Harmi, etten voinut sovittaa tuota tytön päälle ompelun aikana (= yö :D) Jännä juttu tuo pituuskin.. täytyyhän mekossa olla mittaa, jotta se olisi _mekko_ Tämä mekko on minun makuuni juuri oikean mittainen, vaikka tytöllä on pituutta se tasan metri ja mekon koko tosiaan 110/116. Eikä siinä mitään, saahan niitä kaavoja aina muokattua, mutta kun tietäisi ennen ensimmäisen mekon ompelua jo ottaa niitä mittoja..

   Poista
 6. Mielettömän hieno! Olisi hauska nähdä teidät puettuna samaan kankaaseen koko sakki, kuin von Trappin lapset Sound of Musicissa. Ehkä se voisi olla liikaa ;) Onnea Sankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen ensiks isännällekin jonkun kauluspaidan niin sitten voidaan ilmoittautua Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleille koko perhe ;D

   Poista
 7. Voi elämä kun on hieno mekko ja suloinen Pottu siellä sisällä!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!