06 helmikuuta 2006

Valmistuneita ja valmistuvia

Viikonloppu vierähti rakkaani sukulaisten kanssa höpöillessä. Söimme ja joimme ja söimme lisää niin paljon kaikenlaisia herkkuruokia, että sunnuntai-iltana mahani sanoi p j o t r.
Lauantaina, päästyäni saumauskoneen ääreen, valmistin ystävälleni suunnatun imetyspaidan. Ompeleminen on aina väliin oikein piristävää.. :) Itselläni ei valitettavasti saumuria ole, joten tällaiset trikootuotokset pitää sitten hoitaa kyläilyn ohessa. Malli on lehdestä SK 1/2005 ja kangas löytyi edukkaasti Jäken Tarjouspalasta. Toivottavasti paita toimii myös käytännössä ja itse tarkoituksessa.

Hunajakennohattu valmistuu hitaasti mutta sitäkin varmemmin. Reunasta muodostui muutaman ainaoikein -kerroksen ansioista kiharainen, mutta sopii hatun luonteeseen oikeastaan varsin hyvin. Pelotuksen kohteena on hatun väljyys, ettei vain tulisi liian löysä..? Toisaalta -ainakin tämän hatun tapauksessa- mieluummin liian väljä kuin liian tiukka. Neulominen on hidasta, joten piristyksenä ohessa valmistuivat Jättiraita-sukat. Sukkien teossa käytin hyödyksi juna- ja automatkat sekä professori Uusikylän piiitkän luennot, ja ainoastaan langat päättelin kotisohvalla. Kuten jo aiemmin totesin, käyttötarkoitusta tahi käyttökohdetta (lahjaa tarvitsevaa) sukille en vielä tiedä, mutta ovatpahan nyt odottamassa mahdollista tilaisuuttaan.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi7/2/06 11:09

    Onko ne Uusikylän luennot piitkiä, vai mielenkiintoisia? Hän ainakin kirjoittaa mielenkiintoisia artikkeleita ja kolumneja.

    VastaaPoista
  2. Karin luennot ovat piiiitkiä (melekein neljä tuntia eli sukan valmistumisen kannalta loistava aika!) ja siinä samassa aivan mielettömän mielenkiintoisia ja ihania ja hyviä! Kari on äärettömän pätevä, mukava ja asialleen omistautunut mies.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!