12 heinäkuuta 2006

Koivu -taulut

Vuodesta 1999 lähtien kaapeissani on lymyillyt Rudolf Koivun kuvittama iso seinäkalenteri. Olen muuttanutkin tuon jälkeen puolisen kymmentä kertaa, ja aina vain on kalenteri tullut mukana: Ihan vain niiden i h a n i e n kuvien tähden. Mutta suunniteltu ajatus kuvien hyötykäytöstä on ajan kanssa hautautunut yhä syvemmälle, ja kehystäminen on jäänyt. Kunnes nyt sitten. Intouduin oikein. Keväisen muuton jälkeen makuuhuoneessa meni värit uusiksi, ja parisen viikkoa sitten lähdin asioikseni ostamaan vaihtokehyksiä Rudolfin kuville. Vaan kuinkas kävikään. Vaihtokehykset jäivät kauppaan, kun keksin idean keskellä Anttilaa: Teenpä kehykset ihan itse makuuhuoneeseen sopivista väreistä! Ja näin ollen, Rulffen kuvat päätyivät oranssin ja ruskean keskelle. Ihanan satumaista, jotenkin utuista, suloistakin ehkä..
Toteutus oli seuraavanlainen. Tarvitsin pari valmistyynyliinaa (oikeita värejä), kovia pahveja (työsuhde-etu), Decoupage-lakkaa (löytyi joulukorttien jäljiltä) sekä tietenkin itse kuvat. Sitten vain leikkailin, liimailin, taittelin, mittailin, ja sain kolme uutta taulua. Olen tyytyväinen. Jos tekisin jotain toisin, jättäisin kuvien ympärille pienet valkoiset reunukset, jotta itse kuva erottuisi kehyksestään vielä paremmin. Mutta näillä mennään mitä saatiin, hyvä on.

2 kommenttia:

  1. Hienoilta näyttävät. -Tuula

    VastaaPoista
  2. Hineot kehykset! Ja Koivun kuvat on niin ihania, itelläkin on samantapaisia kehystyssuunnitelmia. Sitten joskus, kun saa aikaseks. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!