26 marraskuuta 2006

Koko-ongelma

Löytyisiköhän lukijoista joku pienen lapsen äiti (tai iskä..)?

Suunnitelmissa on 1-vuotissynttärilahjan ompeleminen pienelle tytölle. Mulla ei kuitenkaan oo mitään käsitystä minkä kokoinen vaate tuon ikäiselle (noin keskimääräisesti..) pitäisi ommella.. 62 68 74 80 cm?

Lasten vaateohjeissa, varsinkin vauvojen kohdalla, vois mun mielestä olla koot iän (kuukausittain) mukaan. On tietty selvää, että saman ikäiset vauvat voivat olla eri kokoisia, mutta en minä noista senteistäkään mitään tajua..

7 kommenttia:

 1. Keskimääräinen 1-vuotias käyttää n. 80cm vaatteita. Kannattaa kysyä ihan suoraan lahjansaajan äidiltä, mitä kokoa kannattaa tehdä.

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ohoh, sori mä säätelin jotain ihmettä... Piti vaan kommentoida että mä olen myös kuullut että toi 80cm ois suunnilleen sitä luokkaa.

  VastaaPoista
 4. Meillä nuorempi tyttö käytti 1 vuoden iässä 80cm vaatteita kun taas esikoinen käytti siinä iässä 86 senttisiä eli kannattaa kysyä lapsen äidiltä minkä kokoisia vaatteita lapsi käyttää.

  VastaaPoista
 5. Itse tekisin/antaisin 1-vuotiaalle 86cm vaatteita (tai jopa 92cm), että ne menisivät hiukan kauemmin kuin pari viikkoa. Ja yleensä niitä juuri sillä hetkellä oikean kokoisia vaatteita on jo kertynyt, niin olisi mukava saada hiukan isompia. Kummityttö 8kk saa joululahjaksi 80cm ja samanikäinen kaverin poika saa 86cm. Lapset ovat niin erikokoisia.

  VastaaPoista
 6. Meillä 1 vee käytti 80 ja 86 cm vaatteita:-)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille nopeista vastauksista! Olin sitten reipas ja soitin tytön äidille ettei koon kanssa mene täysin metsään (kiitos vihjeiden). Ompeluksen tuloksia esiteltäneen sitten ensi viikon aikana :).

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!