28 marraskuuta 2006

Varpun mekko

Tässä mekko, jonka koko-ongelmiin kyselin ratkaisuja edellisessä viestissä.
Mekko on siis 1-vuotislahja siskontytölle. Kokoasiassa päädyin tekemään välikoon 80cm ja 92cm välistä, koko on siis n. 86cm (tosiasiassa ehkä hieman enemmän). Malli löytyi lehdestä SK 10/05.

Oli ihanaa ommella pitkästä aikaa! Tietenkin ompeluprosessi meni kohdallani taas nyhjäämiseksi: saan kulumaan uskomattoman paljon aikaa uskomattoman turhiin asioihin. Kokonaisaika tälle mekolle lienee kuusi tuntia, vaikka luulin selviäväni puolet vähemmällä. Jo kankaan valinta tuotti vihertäviä hiuksia, ja lopulta päädyin alelaarin ohueen ja huonolaatuiseen puuvillaan (ku se oli niin nätti). Niinpä päätin ommella mekon yläosan kaksinkertaisena, että kestää. Tuli kyllä tosi siisti.


Pidän paljon mekon mallista. Yllä näkyvät laskokset ovat ehdoton suosikki, tällaiset omaan hameeseen ja pian (kangas tarttuikin jo kaupasta mukaan..)! Ohjeen mallissa oli käytetty yksiväristä kangasta, ja yksinkertaisen malliseen mekkoon se olisikin käynyt tosi kauniisti. Päädyin kuitenkin tähän romanttiseen ruudulliseen.

Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Oli virkistävä oivallus välillä ommella jotain lahjaksi neulomisen sijasta.

5 kommenttia:

 1. Voi kun se on nätti! Niin tyttömäinen ja jouluinen.

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti toteutus tuosta mallista! Tein itsekin tuon pellavaisena pikkuneidille ystäväni häihin viime kesänä :).

  VastaaPoista
 3. Kaunis on mekko!

  VastaaPoista
 4. Voi kun se on nätti!

  VastaaPoista
 5. Hei! Olen kyllä käynyt ennenkin blogissasi, mutta unohdin varmaan jättää kommenttia kaimaudesta. Luulen, että olit bookmarkeissakin, mutta kun edellisen koneen emolevy räjähti, meni bookmarkitkin...

  Mekko on todella kaunis! Tykkään siitä, että siinä ei ole liikaa mitään hörsellyksiä. Olen tilannut omalta siskoltani seuraavaksi tytön, että voisi tehdä mekkoja :)(tosin minut tuntien mekon saaja kasvaisi ennen kuin mekko olisi valmis...)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!