02 heinäkuuta 2007

Huiviohjetta mä metsästän (tahdon saada suuren)

Hieman ehdin etsiä ja katsella netistä huiviohjeita, mutta energia ei tällä hetkellä tahtoisi millään riittää moiseen. Tarvitsisin siis ohjeen kolmiohuiviin, vaatimuksina nopea neulottavuus. Huivi olisi siis tarkoitus tehdä omiin häihin, aikaa vajaat kolme viikkoa. Taidan nyt haaveilla vähän liian suuria.. On nimittäin hommailtavaa ihan ilman huiviakin. Mutta esimerkiksi Mielityn kellokukka olisi tarkoitukseen kaunis. Ja mikäli en ehdi enempää ilmaisia ohjeita selailla, sen varmasti teenkin. Lanka tuottaa myös hieman päänvaivaa, sillä en tahdo liian paksua pörröistä tai villaista huivia, vaan hennon ja kuitenkin juhlavan... Käyn tänään jo paikallisessa lankakaupassa ja otan sieltä sitten sitä mitä on saatavilla. Ehkä on taivuttava mohairsekoitteen sijasta johonkin puuvillaisempaan lankaan..? En mie tiijä.. Mutta tällaisia neuleajatukisa tänään.

9 kommenttia:

 1. Anonyymi2/7/07 10:50

  Ehdotus huiviksi: Vilman sagittaria Sisäinen villapaita -blogissa.
  Inkeri

  VastaaPoista
 2. Anonyymi2/7/07 10:50

  Minusta taas joku mohairsekoite on puuvillaista hennompi, esim. Garnstudion Vivaldista tein kaverini häihin itselleni suorakaiteen muotoisen pitsihuivin, ja lopputulos oli varsin hentoinen.

  Toinen vaihtoehto voisi olla jokin silkkivilla, esimerkiksi Wetterhoffin Silvia? Puuvillaisestahan tulee helposti aika raskas ja jäykkä.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi2/7/07 11:05

  Kiristä tulee ihana ja ilmava, kun teet ohuehkosta langasta. Ja on nopea neulottava!!!

  VastaaPoista
 4. Mulla on just Jatan Zetor kaksinkertaisesta Merinosilkistä puikoilla, jostain järeämmästä langasta voisi syntyä nopeammin?
  Ja Wrap Stylen Shetland Triangel'ssa on tosi helppo mutta kivannäköinen mallineule.

  VastaaPoista
 5. Wetterhoffin Sivilla on Silviaa paksumpaa, mutta huivista tulee silti sopivan hento ja ohut. Eikä oo liian villainen olo. :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi2/7/07 12:06

  Mulle tuli mieleen se Ullan Minttumaari-huivi, kuns siinä on ainakin yksinkertainen mallikerta ja se on nätti kuitenkin. Ja leveys-korkeus suhteen takia kuulemma pysyy hyvin harteilla :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos tosi paljon monille vinkeillenne!

  Varsinkin lankavinkit ilolla otin vastaan. Nimien kanssa on helpompi mennä kauppaankin.

  Samaisia ohjeita olen itsekin katsellut, mutta on kiva kuulla kokemuksia niiden neulomisesta.

  Jes. Polkkaaminen kannattaa.

  VastaaPoista
 8. Itsellä oli omissa häissä Rowanin Kidsilk Hazesta eli mohairsekoitteesta neulottu huivi. Tarpeeksi ohuesta langasta neulottuna ei ollut kuuma, vaan päinvastoin heinäkuisen hellepäivän taittuessa viilenevään iltaan erittäin tarpeellinen. Ja kirkossa myös..

  Silvia/Sivilla kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta, siis niistä se paksumpi kumpisenytolikaan! Kamenasta syntyy myös nopeasti valmista, mutta se on villaa. Pitsisenä tuskin kuitenkaan liian kuuma?

  Tsemppiä häävalmisteluihin!
  (ai et sitte neulonukaan hääpukua? ;P )

  VastaaPoista
 9. Anonyymi4/7/07 18:51

  Kasasin taannoin itselleni muistilistan joitakin kolmionmallisista pitsineulehuiveista.
  Linkkilista löytyy blogistani sivuista.
  http://mewril.vuodatus.net/page/Nettiohjeita+neulotuille+pitsikolmiohuiveille

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!