24 syyskuuta 2007

Pikkutiikerin ampiaisasu (vaunuihin maastoutumiseen)


Suvun tuoreinta (140907) tulokasta lähdettiin viikonloppuna tervehtämään lahjuskassin ja kuohuvan kera. Idea talven lämmikkeeseen lähti tuoreen perheen tuoreista oranssi-mustista lastenvaunuista. Onpahan taas jotain muuta kuin vauvavärejä...

Settiin kuuluvat haalari, irtohäntä, tumput, korvallinen kypärämyssy sekä tavan vauvamyssy (jota ei kuvassa). Ilman häntää se voi olla ampiaispuku, ja sit hännän kanssa pikkutiikeripuku.


Lankana käytetty tuttu Grignasco Flavia Baby merinovilla. Puikot 2½.

Haalarin ohjeen alkuperää en osaa enää valitettavasti sanoa. Se on kopioitu kirjastossa kolmisen vuotta sitten jostain kirjasta tai lehdestä. Samaa ohjetta on tullut käytettyä ennenkin. Tällä kertaa tein haalarista hieman reilumman, että on sitten hyödyksi talven pakkasilla. Koko siis noin 3-6kk (ehkä enemmänkin). Ehkäpä talvella saadaan parempia kuvia ihan oikean omistajaneidin päällä :) (vinkvinkäitijaisi).

Korvalliseen kypärämyssyyn ihastuin Neuletiheys-blogissa joku aika sitten. KirsiÄr oli isosti ystävällinen, ja kaivoi ohjeen varastoistaan mulle. Myssykästä tuli kiva, vaikka sen käytännön toimivuutta onkin vähän hankalaa arvioida. Ohje siis Novita 4/2000.
Se tavan vauvamyssy, jota ei ole edes kuvissa, neuloutui tällä kertaa helmineuleella ainaoikean sijasta. Mielestäni siitä tuli silleesti tosi kiva. Harmi siis ettei ole kuvaa näyttää..

Lapaset muotoutui päänsisäisestä ajatuksesta samalla mallilla kuin edellisetkin. Peukalot lienevät ihan turhat, mutta pitkä varsi ja joustinneule pitänevät ne ainakin paikoillaan.

Samaan pakettiin lähti lisäksi kolme värikästä bodya omin painatuksin. ABIpaita ei ole mun idea, mutta en yhtään osaa sanoa mistä sen olen alunperin bongannut. Jostain blogista varmastikin (kerro siis jos olet idean lähde.) Kaksi taempaa sisältävät informaatioita, jonka uskon uppoavan vain samoilla ominaisuuksilla varustetuille sukulaisille.. :)!

9 kommenttia:

 1. Cuteness overload!! Ihania :D

  Tulipa mieleen penkkaripuku jonka tein serkkutytölle, tikruhan se. Ei tosin neulomalla :D

  VastaaPoista
 2. Ihania vauvavaatteita. Niitä on sitten niin kiva ja nopea tehdä. Mullakin on jo miljoona ideaa tulevalle tätitettävälle. Syntyis nyt vaan nopeasti se kummilapsi, että saisi antaa nuita tekeleitä sille.

  VastaaPoista
 3. Vau, ihania vauvalahjoja!

  VastaaPoista
 4. Niinpä. Tekemällähän niitä tulee lisää (samoilla vanholilla ominaisuuksilla varustettuja).
  Kysymys kuuluu: miten sen paidan saa? Uudelleensyntyminen on pois laskuista ateistiperheessä...Nimim. sukulainen

  VastaaPoista
 5. Jatta, neulottu penkkariasu oiskin jotain.. se se ois jotain!

  Kaisa, on joo ihanaa neuloo vauvavaatteita. Nopeudesta en tiedä, mutta inspiksiä niitä koskien syttyy vaan paljon useammin.

  Kate, kiitos.

  VastaaPoista
 6. EMOTYLLI:
  Sen paidanhan saa ihan vaan sillä, kun a) kutsuu tekijän mihin tahansa kissanristiäisiin, tai ihan muuten vain vihjasee että sellainen ois tervetullut (joo, vihje ymmärretty) ja b) kunhan tämä välillä laiskemman pulskeaksi äityvä nykysukulainen vaan jaksaapi vääntää.

  VastaaPoista
 7. Tosi ihania vauvalahjoja olet tehnyt! Nuo kyllä kelpaa ojentaa tuoreelle vauvaperheelle, vau!

  VastaaPoista
 8. Hauskoja vauvavalahjoja! Kiva kun neulot tuollaisia "vaihtoehtovärisiä" :)

  VastaaPoista
 9. Jaahas, tutulta näyttää... Abivauvanvaate on ollut ainakin mun blogissa, löytyy elokuun 22. päivän postauksesta Berliininreissun jälkeen.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!