15 syyskuuta 2007

Valokuvat kansiin ja kannet kuntoon

Minä tykkään valokuvista. Niinpä tykkään kehittää digikuvistakin edelleen paperikuvia, vaikka ukkeli sitä suuresti ihmetteleekin. Mutta on niitä kivempi katsella ja näyttää muillekin albumista kuin koneelta..! No mutta viime kesän jäljiltä kuvamateriaalia on enempäsä, kun tapahtumarikas kesä piti sisällään niin viiden viikon hääreilimatkan kuin itse häätkin. Valokuva-albumit ovat rumia ja tylyn näköisiä. Niinpä tuunasin kaupan rumimmat ja halvimmat kaapista löytyneillä jämäpaloilla.
Taimmainen on tehty jo kesällä, ja siinä on vihkimismekon viimeisiä palasia. Sudenkorentokirja toimi häissämme vieraskirjana ja sisältää monia kivoja kivoja juttuja. Keskimmäinen on päällystetty vakosamettihameen jämäkankaalla ja tulee saamaan sisälleen reilireissun kuvat. Viimonen on hääkuva-albumi ja on asianmukaisesti päällystetty häämekon vaalealla satiinilla, ja tyrkkäsin siihen korentokankaan vihonviimeisistä jämistä korennotkin - huomatakseni nyt, että palanen onkin ihan vinossa.. plääh.. OLKOON.

Myöhemmin. Ja niin, tosta matosta mun piti kertoa.. Käsitöiden mestarikonkari tätini Mirja antoi meille häälahjaksi kuvassa vilkkuvan maton, jonka hän itse oli meille tehnyt. Ja matolla on muuten mittaa ainakin viisi, ehkä kuusikin metriä! Käsityöharrastelijana itse tehdyt lahjat tuntuvat äärimmäisen arvokkailta ja rakkailta. Ja matto tuo myös kotiimme ihanaa kotoisuuden tuntua.

3 kommenttia:

 1. Kivat päälliset kansioissa. Harmi kun itse olen niin laiska teettämään kuvia paperiversioiksi. Mutta hääkuvat tulee varmasti itsekin teetettyä ja kenties hieman erikoisempi kansio niille väkerrettyä.

  VastaaPoista
 2. Paperikuviksi teettämisestä oli mulle todellista hyötyä, kun tietokoneen kovalevy hajosi ja kaikki digikuvat katosivat saman tein. Harmin keskellä lohduttaa, kun ne muutamat parhaimmat kuvat on kuitenkin paperisina versioina.

  Nyttemmin olen ottanut digikuvista säännöllisesti varmuuskopioita, jottei katoamisilmiötä tapahtuisi enää niin totaalisesti uudestaan. Paperikuvat on Silti kivoja... :)!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kansioita olet askarrellut!

  Meillä myös ehdottomasti teetetään parhaat kuvat paperisiksi, on ihan eri fiilis katsella kansioita kuin selata koneelta pikselimössöä.

  Kaksivuotias poikani on ihan yli-innokas kansioiden selaaja, joka päivä pitäisi katsoa vähintään yksi kansio valokuvia :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!