28 helmikuuta 2008

Tikusta asiaa (Takua harmittaa)

Kuka kekkaa eka mitä vallan kummallista on tässä meidän kellossa?!!
Me katseltiin sitä päivittäin noin kolme vuotta ennen kuin huomasin että IKEAn työntekijöillä on tainnut olla vähän liian raskas päivä...

Nooh, kelepaa se mulle noinkin.

Mun ravelry-nimi toimii nyt kunnolla, ihan niinku pittää. Alussa (vilman huomautuksesta, tänks) sain todeta olevani näkymätön, mua ei löytyny. En siellä hirveästi ole aikaansaanut, mutta pikkuhiljaa..

Projektin suunnittelua ois mielessä. Nimittäin oma äippä juhlii kesällä 60 vuotista taivaltaan, ja jonkinlaista huivia ois tähtäimessä siihen suuntaan. Pikkaisen vilkaisin mallivaihtoehtoja tuolta räveltämön puolelta, mutta vielä on hakusessa.. Tällä hetkellä Swallowtail Shawl miellyttää eniten: se vois olla äipälle sopivan tyyppinen. Mutta vinkkejä siis otetaan vastaan. Ens kesänä on tiedossa parin tädinkin kuuskymppiset, naidun suvun puolelta tosin, mutta niille malli-ideoille saattais olla käyttöä enemmänkin, tiedä häntä.

Myöhemmin.
Jos osaisin nolostua, nyt voisin. Minua ystävällisesti informoitiin ettei se mikään virhe ole vaikka numero neljä kirjoitettaisiinkin neljällä viivalla. Jopa Turun tuomiokirkossa tällainen merkintä on nähtävillä.. Enpähän olisi tätäkään oppinut ilman blogia, joten kyllä kannattaa! Kaikille toistaiseksi vielä asiasta tietämättömille suosittelen lukemaan asian tiimoilta vaikka sanakirjasta. Huivivinkkejä otan edelleen vastaan, kiitos!

13 kommenttia:

 1. Nelonen on tehty väärin.

  VastaaPoista
 2. No kyllä on kumma kello!
  Hyvä ikea, niin sitä pitää.

  VastaaPoista
 3. Mä kans ihmettelin joskus kellotaulun "väärää" roomalaista nelosta, mutta kuulemma tuokin tapa on ihan ok merkitä nelonen kun on kellosta kyse. Wikipediasta lisää infoa, jos kiinnostaa.

  Huiveista; miten ois vaikka Luna Moth tai Icarus?

  VastaaPoista
 4. No onpa hyvä että selvisi tämäkin asia. Kiitos Vilma! Turha niitä ruottalaisiakaan on ihan syyttä suotta syytellä.

  Ja juu, Icarusta olen vähän kattelukkii..

  VastaaPoista
 5. Juu, esim Turun tuomiokirkon kellossa on nelonen samoin!

  VastaaPoista
 6. HA :D Tuijotin tota vaikka kuiiiinka kauan enkä tajunnut :P

  VastaaPoista
 7. mutta, eikö V,VI VII ja VIII pitäis kääntää toisinpäin? olis "luettavampi".

  VastaaPoista
 8. Olisin minäkin ajatellut että IIII on väärin, niinhän sitä opetetaan koulussakin! Vaan nytpä sivistyin Wikipedian parissa ;)

  Icarus on kaunis malli, mutta en ole itse sitä kokeillut.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi, olet oikeassa. Eihän niitä numeroita kukaan katosta päin katsele. Paitsi kärpänen. Mutta sen aikataulu ei ehkä ole niin vimpan päälle että se tartteis kelloa.
  Uhoava Gnu, eiks oo hienoa miten netti opettaa!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi2/3/08 12:03

  Onneksi en olekaan niin sokea kuin luulin, sillä katsoin pitkään kuvaa enkä huomannut siinä mitään virhettä.
  Kiva että nelosen ongelma selvisi!

  VastaaPoista
 11. Me muuten huomattiin sama virhe meidän seinäkellossa ja kirottiin jo kiinalaiset etteivät osaa roomalaisia numeroita. Niin ja mekin ollaan omaa kelloamme tuijoteltu jo pitkään ennen kuin hoksattiin tuo. Eli kai se sitten on ihan yleinen juttu kelloissa merkitä noin.

  VastaaPoista
 12. Onko viisarit toistensa parit? Mä luulin, että juju on niissä.

  VastaaPoista
 13. miksi ei:)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!