25 elokuuta 2009

Raitainen

Voi ei..! Lähdin postittamaan vauvatervehdystä naapurikaupungin postiin. Postin ovella tajusin, ettei minulla ole neuleista ainoatakaan kuvaa. Kääk! Eikun Salen vessaan kuvaamaan.. yhhyy.. että harmittaa :S.

Top down raglan baby sweater
by Carole Barenys
Koko XS
Lanka Grignasco Bambi (värit 045 & 800)
Menekki molempia kerä
Puikot 3 ja 3½

Takista tuli piiieni. Viimeistely tosin sitä hieman väljensi. Ja toisaalta neulos venyy ja paukkuu eli sikäli menenee vauvan päällekin. Ohje oli suuntaa antava, sillä raglanneuleen neulominen ei ole mulle mitään tuttuahuttua. Takin ja hihojen pituudet täytyi kuitenkin itse mittailla. Konsultoituani kummipoikani äitiä, päädyin jättämään takin ~25cm pituiseksi. Jospa se olisi noin vastasyntyneen kokoa.

Lanka on ohkaista. Valitsin sen, jotta "kesävauvallakin" olisi jotain päällepantavaa. Noh.. kesä alkaa olla lämmön osalta jo hiukan suhteellinen käsite, mutta jospa tästä olisi silti jotain iloa. Samaa lankaa käytin taannoin neulomissani Bayerische sukissa ja jo tuolloin lanka tuntui miellyttävältä ihoa vasten. Napit kaivelin varastoista. Löysin jopa kolme samanlaista valkoista nappia.. eripurainen rivitys siis nappilistassa.Pipo on monasti neulaistu
Norwegian sweet baby cap
Puikot 3
Sininen lanka uhkasi loppua, joten piposta tuli valkovoittoinen. Kiva näinkin.

Sukat ovat ihan omaa perusmallistoa. Aloitussilmukoita oli 36 ja sen jälkeen neuloin ihan vain intuitiolla.

ONNEA PIKKUISELLE POJULLE!

3 kommenttia:

 1. Söpöt tamineet vauvalle!

  Hih, mistä tunnistaa intohimoisen neulebloggaajan? Se käy vaikka kaupan vessassa kuvaamassa valmistuneita neuleitaan ;D

  VastaaPoista
 2. Tulin kurkkimaan :) Ihanat vermeet vauvalle! Kauniita neuleita muutenkin, erityisesti tykkäsin pöllöliivistä :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on tekeillä nuttu kokoa 60 cm erään Novitan ohjeen mukaan, ja kappaleiden korkeus on siinä juurikin 25 cm. Eli ihan hyvälle kuulostaa.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätät sanasen!